Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Εκτέλεση θανατοποινίτη με νοητική στέρηση στις ΗΠΑ

 


Εκτελέσθηκε χθες στη φυλακή Χάντσφιλ ο 32χρονος Μίλτον Μάθις, μαύρος και με νοητική στέρηση, ο οποίος είχε καταδικασθεί στο Τέξας για διπλή δολοφονία το 1998, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές αυτής της πολιτείας των ΗΠΑ.
Ο Μάθις ήταν 19 ετών το 1998 όταν μία ημέρα του Δεκεμβρίου πυροβόλησε εναντίον τριών ανθρώπων σε ένα σπίτι όπου γινόταν διακίνηση κρακ. Δύο άνδρες 24 και 31 ετών σκοτώθηκαν και μία έφηβη έμεινε παράλυτη.

 
Καταδικάσθηκε σε θάνατο το 1999, τρία χρόνια αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε αποφασίσει ότι η εκτέλεση ενός ατόμου με νοητική στέρηση παραβιάζει τη συνταγματική απαγόρευση για απάνθρωπη και ασυνήθιστη τιμωρία και πέρασε 12 χρόνια στην πτέρυγα των μελλοθανάτων.
Οι συνήγοροί του προσέφυγαν κατά της εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενοι τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν και από την πολιτειακή σωφρονιστική υπηρεσία που έδειχναν ότι είχε Δείκτη Ευφυΐας χαμηλότερο του 60, του ελάχιστου ορίου που απαιτείται για να εκτελεσθεί μία θανατική ποινή.
Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και επέτρεψε την εκτέλεση της ποινής λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα.
Ο Μίλτον Μάθις είναι ο έκτος θανατοποινίτης που εκτελείται φέτος στο Τέξας, πολιτεία των ΗΠΑ που εφαρμόζει με ζήλο τη θανατική ποινή.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin