Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Παπανδρέου: Ξεκινάω αύριο διαβουλεύσεις με τα κόμματα για οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία λεπτά μετά την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και όλα δείχνουν πως οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν για πάντα την πολιτική ζωή του τόπου όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. 

Η πρόταση για Οικουμενική Κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και στην αρχή είχε αναφερθεί πως ήταν πρόταση του Αντώνη Σαμαρά. Αρκετή ώρα αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν ωστόσο ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν της Ν.Δ. αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού. 
 
Η οικουμενική αυτή κυβέρνηση θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής και θα ασχοληθεί με συγκεκριμένη ατζέντα, τα οποία θα συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι τα θέματα αυτά της ατζέντας της οικουμενικής είναι το κλειδί για ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα και θα κριθούν από τις ενέργειες για εκσυγχρονισμό της χώρας εάν θα είναι επιτυχημένη η Οικουμενική. 

Πάντως, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο που ήθελε την πρόταση να την κάνει ο κ. Σαμαράς, φέρεται να αντιπρότεινε στον πρωθυπουργό πως για τη σωτηρία της χώρας είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά όχι με τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά όχι και τον εαυτό του. Αντίθετα, του πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησης να είναι πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη θέση αυτή, γιατί έχει χάσει τόσο την εμπιστοσύνη των αγορών όσο και των πολιτών. Ο Α.Σαμαράς του έθεσε ως απαράβατο όρο ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου άκουσε όλες τις προτάσεις του κ. Σαμαρά και δεν σχολίασε τίποτα.
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο μέσω του διαγγέλματος που αναμένεται να κάνει και εν συνεχεία και ο κ. Σαμαράς θα κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε οποιαδήποτε μορφής συναίνεσης, τόσο ο κ. Καρατζαφέρης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν δηλώσει ότι εάν ο κ. Σαμαράς αποδεχθεί, τότε και εκείνοι θα είναι παρόντες.
 


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin