Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Νέες αμερικανικές πιέσεις στην ΕΕ υπέρ της Ελλάδας

Εκκληση προς τους Ευρωπαίους να σταματήσουν να διαφωνούν δημοσίως περί της ελληνικής κρίσης απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας πως ζήτησε από την ΕΕ να προχωρήσει στην εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Αθήνα.

Νέες αμερικανικές πιέσεις στην ΕΕ υπέρ της Ελλάδας
Εκκληση προς την ΕΕ απηύθυνε για μια ακόμη φορά ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να μιλά με μια και μόνο φωνή για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Αποκάλυψε πως ζήτησε το Σαββατοκύριακο από τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν στην εκταμίευση της 5ης δόσης.
"Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο ΄για τους ανθρώπους που επενδύουν στην Ευρώπη - εντός και εκτός Ευρώπης - να αντιληφθούν ποιά είναι η στρατηγική της ΕΕ όταν ακούνε τόσους πολλούς ανθρώπους να μιλάνε", είπε χαρακτηριστικά ο Γκάιτνερ, μιλώντας σε φόρουμε της Wall Street Journal.

"Ο απλός κανόνας της διαχείρησης κρίσεων είναι ότι πρέπει να βρεις μια απλή, σαφή, ενωτική και κατηγορηματική στρατηγική", τόνισε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, η Ευρώπη διαθέτει τα μέσα για να αποφύγει μια βραχυπρόθεσμη κρίση και να διατηρήσει την νομισματική ένωση στη ζώνη του ευρώ. "Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούν να διατηρήσουν τα βασικά στοιχεία της νομισματικής ένωσης" είπε.

Μίλησα με τον Παπανδρέου
Ο Γκάιτνερ, στη διάρκεια της παρέμβασής του, ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου τόσο με τον Ελληνα πρωθυπουργό Παπανδρέου, όσο και με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να εκταμιεύσουν τα ποσά τα οποία συμφώνησαν να παράσχουν το περασμένο καλοκαίρι.

Νέες αμερικανικές πιέσεις στην ΕΕ υπέρ της Ελλάδας

Τέλος, ο Γκάιτνερ σημείωσε ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία χρειάζονται χρόνια για να ολοκληρώσουν πολιτικά δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Ομως, εξέφρασε τη γνώμη ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί, ενώ διαχώρισε την κατάσταση της Ισπανίας τονίζοντας την ικανότητα της χώρας να "κερδίσει περισσότερη αξιοπιστία ... υλοποιώντας ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που την διαφοροποιούν από άλλες χώρες της Ευρώπης".


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin