Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Στην Αθήνα σήμερα το κλιμάκιο της Τρόικα

 
Την τήρηση των συμφωνηθέντων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015 έρχεται να επιβλέψει κλιμάκιο της τρόικας, που καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα.

Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με το «καυτό» δεκαήμερο για την κυβέρνηση, στη διάρκεια του οποίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, που θα περιέχει τις εξειδικεύσεις των μέτρων.

Ο κ. Βενιζέλος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών, επί των σχεδίων του προκατόχου του, για τις αυξήσεις της φορολογίας και γενικά για ανακατανομή των βαρών του Μεσοπρόθεσμου, γεγονός που ίσως ανησύχησε την τρόικα, η οποία σε κάθε περίπτωση θέλει την πιστή τήρηση του Μεσοπρόθεσμου και την εξοικονόμηση ποσού ύψους 28,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2015, όπως είχε δεσμευθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, φτάνει σήμερα κλιμάκιο της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ προκειμένου να ελέγξουν τα τελικά κείμενα του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin