Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Βόμβα Βρεττού: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση!

 
 
 Νέα βόμβα στα θεμέλια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αυτήν την φορά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνο Βρεττό!

Ο εκλεγόμενος στον νομό Αττικής βουλευτής ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, την αντικατάσταση υπουργών με προτεραιότητα εκείνου των Οικονομικών καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου…

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βρεττού έχει ως εξής:

“Ο έντονος προβληματισμός της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας πρέπει να καταλήξει σε κάτι πιο ουσιαστικό και ελπιδοφόρο από ότι μερικές οριακές αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο. Για αυτό προτείνω :


Παραίτηση των μελών της  Κυβέρνησης  και αντικατάσταση  υπουργών σε κρίσιμα υπουργεία με προτεραιότητα εκείνο της Οικονομίας , με πρόσωπα και εκτός   Κυβερνώντος κόμματος , αναγνωρισμένης αξίας, υψηλού κύρους και ευρύτερης δυνατής αποδοχής.


Η αποδοχή των όποιων όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ,πρέπει να γίνει με τη νέα Κυβέρνηση, που θα δεσμευθεί ενώπιον της Βουλής  τόσο για την επαναδιαπραγμάτευση των ακόμη επαχθών όρων αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ , όσο και για την πιο ανώδυνη διαδικασία  διαχείρισης του προηγούμενου χρέους στα πλαίσια της Ευρωζώνης.


Είναι επίσης αναγκαία η δέσμευση της νέας Κυβέρνησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που να υπερβαίνει το μεσοπρόθεσμο και την Τρόικα.


Αν αφήσουμε τις αλλαγές για μετά το μεσοπρόθεσμο ,θα μπούμε σε μια διαδικασία πιέσεων μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν είτε σε έναν ανούσιο η ακόμα και εκβιαστικό ανασχηματισμό, είτε , το πιθανότερο σε εκλογές που δεν αποκλείεται  να δημιουργήσουν μεγαλύτερα αδιέξοδα”.


Θυμίζουμε ότι χτες παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γ. Λιάνης, ενώ ο βουλευτής Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Επίσης, από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε ο κ. Αντώνης Κοτσακάς.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin