Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Διεθνή ΜΜΕ: Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε

 
 
Για «επιβίωση της κυβέρνησης Παπανδρέου» κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Εκτιμούν ωστόσο ότι ο έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρές προκλήσεις με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου αλλά και με τις αντιδράσεις που συναντά όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο τού το κόμμα.

Το Reuters έγραψε ότι η κυβέρνηση επιβίωσε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε και επισήμανε πως η ψηφοφορία ήταν καθοριστικής σημασίας.

Το Al Jazeera σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει ακόμη δύο σημαντικές δοκιμασίες, την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου, και του εφαρμοστικού νόμου.

«Ήταν η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση Παπανδρέου» αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτέλεσε έκπληξη και πως αποδοκιμάστηκε από μερικές χιλιάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν έξω από τη Βουλή για την πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο ώστε να μπορέσει να κερδίσει νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Η ανταποκρίτρια της Deutcshe Welle αναφέρει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις, καθώς επικρατεί δυσαρέσκεια στους κόλπους του σοσιαλιστικού κόμματος.

Για σκληρές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν σε αύξηση της ανεργίας και της φορολογίας και προκάλεσαν εσωκομματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κάνει λόγο το CNN.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin