Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Σεξ... κατά μόνας στην ψηφιακή εποχή

Σεξ... κατά μόνας στην ψηφιακή εποχή 
 
 
«Προσωπική υπόθεση» αναμένεται να είναι το σεξ και η ερωτική επαφή μέσα στα επόμενα χρόνια όπως ισχυρίζεται τώρα κορυφαία επιστήμονας του ΜΙΤ.
Σύμφωνα με τη Σέρι Τερκλ, διευθύντρια του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Κοινωνία και το Ατομο» του φημισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος, η σεξουαλική μας δραστηριότητα στην ψηφιακή εποχή δεν θα παιχτεί, όπως παλιότερα, με όρους… τετ-α-τετ.
 
Το μέλλον επιφυλάσσει για τον άνθρωπο μια τεχνητή σεξουαλική ζωή, γεμάτη ψηφιακούς συντρόφους, επαφές εκ του μακρόθεν και επικοινωνία μέσω τεχνολογικών συσκευών.
«Εχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι απογοητευμένοι καθώς είναι από τις μέχρι στιγμής αποτυχίες στις ερωτικές τους σχέσεις, είναι αποφασισμένοι να μην διακινδυνεύσουν άλλο την ψυχολογική τους υγεία και να προχωρήσουν εκ του… ασφαλούς», σημειώνει η δρ. Τερκλ, επισημαίνοντας πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, νεαρής ηλικίας στην πλειοψηφία τους, είναι όντως διατεθειμένοι να συνάψουν μια εικονική σχέση με ένα ρομπότ ή μια ψηφιακή σύντροφο».

Μια χώρα που έχει αναγάγει σε «επιστήμη» τις εικονικές διαπροσωπικές επαφές μέσω υπολογιστή είναι η Ιαπωνία. Πολλές εταιρείες στην «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» προσφέρουν ψηφιακές συντρόφους και γνωριμίες διαμέσου παιχνιδιών και αντίστοιχων ιστοσελίδων.

«Πολλοι Ιάπωνες άντρες έχουν πλέον μόνο ψηφιακές φιλενάδες, είναι εκπληκτικό το πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η μόδα στο Τόκιο», τονίζει η δρ. Τερκλ, καταλήγοντας με νόημα πως «πολλές εταιρείες μάλιστα προσφέρουν πακέτα τουρισμού και αποδράσεων για ανθρώπους που θέλουν να πάνε εκεί με τις… φανταστικές τους κοπέλες».
  


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin