Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πληρώνουμε 4 εκ. ευρώ την ημέρα για εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας

Πληρώνουμε 4 εκ. ευρώ την ημέρα για εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας 
 
Με ζημιές που φθάνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα φορτώνουν τη ΔΕΗ και την οικονομία οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ που έχουν κατεβάσει τους διακόπτες σε 10 μονάδες παραγωγής σε όλη την Ελλάδα.
Αν και στην απεργία συμμετέχουν λιγότεροι από 4.000 από τους 22.000 εργαζόμενους στην εταιρία η ΓΕΝΟΠ επιμένει να "κατεβάζει τους διακόπτες" επιλέγοντας σε συδνικαλιστικό επίπεδο ποιοί απεργούν και ποιοί όχι ώστε να μην χάνουν και τους μισθούς τους.
Οι διακοπές ρεύματος ανακοινώνονται από το www. dei.gr αλλά και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210-9298100

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να συνεχίζονται οι εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης σε βιομηχανίες και όλη την Ελλάδα. Την Τρίτη βυθίστηκαν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές της χώρας και μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν και έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης και στην Αττική τις βραδινές ώρες, δεδομένου ότι αυξήθηκαν τα φορτία ενώ και σήμερα Τετάρτη θα συνεχισθεί η ίδια τακτική.
Η πρώτη συνάντηση που είχε η ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με το νέο υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατέληξε σε αδιέξοδο καθώς ο υπουργός δεν μπορούσε να συναινέσει στην απόσυρση της διάταξης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, απόφαση για την οποία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα.
Ετσι οι επαναλαμβανόμενες απεργίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες μέχρι και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, τόσο οι σημερινές διακοπές ρεύματος όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν θα ανακοινώνονται εγκαίρως από την ιστοσελίδα της επιχείρησης, αλλά και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210-9298100.
Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι τα προγράμματα των εκ περιτροπής ωριαίων περικοπών ρεύματος είναι απολύτως ενδεικτικά ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει ανάγκη, οι διακοπές θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να διαρκέσουν πάνω από εξήντα λεπτά.
Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι και από τις 8.00 έως τις 10.30 το βράδυ.
  

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin