Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Αεροπορική τραγωδία με 44 νεκρούς στη Ρωσία


Μια νέα αεροπορική τραγωδία, πάλι με αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, έπληξε τη Ρωσία. Το βράδυ της Δευτέρας, στις 22.30 τοπική ώρα, 21.30 ώρα Ελλάδος, αεροσκάφος ΤΥ134 της RusAir απογειώθηκε από τη Μόσχα με κατεύθυνση το Πετροζαβόντσκ, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Καρελίας. Δυστυχώς, ύστερα από πτήση μιας ώρας και δέκα λεπτών και ενώ απείχε μόλις ένα χιλιόμετρο από τον διάδρομο προσγείωσης, συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο.



Tέσσερις ξένοι υπήκοοι
Ο τραγικός απολογισμός του αεροπορικού αυτού δυστυχήματος είναι 44 νεκροί, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται τέσσερις ξένοι υπήκοοι, ένας Σουηδός, ένας Ολλανδός και δύο Ουκρανοί, καθώς και μία τετραμελής οικογένεια που είχε διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και ρωσική. Με τα τμήματα του αεροσκάφους να έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλη ακτίνα, εντός αλλά και εκτός του αυτοκινητόδρομου, οι οκτώ επιβάτες που κατόρθωσαν να επιζήσουν φαίνεται πως είχαν άγιο. Aνάμεσα στους διασωθέντες είναι ένα αγοράκι εννέα ετών και η δεκατετράχρονη αδελφή του. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η μητέρα τους εξέπνευσε.


Με την αναγνώριση των περισσότερων θυμάτων να εκτυλίσσεται σε δύσκολο έργο, καθώς θα ακολουθηθεί η ταυτοποίησή τους μέσω DNA, φαίνεται πως ξεδιαλύνονται τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Από το Παρίσι, όπου συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ, που είναι και ο επικεφαλής του τομέα αεροπορικής βιομηχανίας, δήλωσε πως το δυστύχημα οφείλεται σε συνδυασμό κακών καιρικών συνθηκών και ανθρώπινου λάθους, συμπληρώνοντας πως παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την αεροπορική τραγωδία που πριν από περίπου έναν χρόνο στο Σμολένσκ, πάλι με Τουπόλεφ, στοίχισε τη ζωή του Πολωνού προέδρου, της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε και του πληρώματος.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το πιο πιθανό είναι πως η ομίχλη οδήγησε τον πιλότο στη λανθασμένη εκτίμηση πως ο αυτοκινητόδρομος ήταν ο διάδρομος προσγείωσης, με αποτέλεσμα η κοιλιά ή οι τροχοί του αεροσκάφους να ακουμπήσουν σε δέντρο ύψους 15 μέτρων και να συντριβεί στη συνέχεια.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin