Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Αποσύρει 30.000 στρατιώτες από το Αφγανιστάν ο Ομπάμα

image 
 

Από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Αυτό πρόκειται να ανακοινώσει ο Μπάρακ Ομπάμα σε αποψινή του ομιλία από το Λευκό Οίκο.


 
«Ο πρόεδρος θα απευθυνθεί στο Έθνος από τον Λευκό Οίκο για να παρουσιάσει το σχέδιό του εφαρμογής της στρατηγικής που είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει, το CNN μετέδωσε ότι ο Ομπάμα θα ανακοινώσει την επιστροφή των επιπλέον 30 χιλιάδων στρατιωτών που εστάλησαν στο Αφγανιστάν, από τώρα έως το τέλος του 2012, όταν δηλαδή θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Αμερικανός αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πλευρά του ότι η έναρξη της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, θα αφορά "πιθανώς" 10.000 άνδρες, σε δύο φάσεις, πριν από το τέλος του έτους.
Η αποχώρηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρώτο κύμα 5.000 στρατιωτών που θα αρχίσουν να αποχωρούν από τη χώρα ήδη από τον Ιούλιο.

Ο κ. Ομπάμα ανακοινώνοντας τον Σεπτέμβριο του 2009 την αποστολή επιπλέον 30.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στους 100.000, υποσχέθηκε ότι τον Ιούλιο του 2011 "οι στρατιώτες μας θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους" .

Θα πρέπει να ακολουθηθεί από ένα δεύτερο κύμα 5.000 ανδρών πριν από το τέλος του έτους, μετά το τέλος των μαχών που λαμβάνουν χώρα κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο Αφγανιστάν 99.000Αμερικανοί στρατιώτες και 47.000 από άλλες χώρες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin