Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ενημέρωση με SMS για την πορεία της φορολογικής δήλωσης

 


Ενημέρωση με SMS για την πορεία εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης θα έχουν και φέτος οι φορολογούμενοι.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποίησε τη υπηρεσία Μ- Taxis (Mobile Τaxis) η οποία επιτρέπει στους φορολογουμένους να πληροφορούνται το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης τους μέσω του κινητού τηλεφώνου τους
H υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2011.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2011. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456. Το κόστος είναι 0,21 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.
Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2011, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης θα υπάρχουν ειδοποιήσεις και για τις ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης. Κάθε ενημέρωση του πολίτη θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.
Η πληροφορία που αποστέλλεται δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται μέσω της αντίστοιχης τηλεφωνικής ή διαδικτυακής υπηρεσίας.
Η υπηρεσία M-TAXIS αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία, καθώς και τη μεγάλη της διείσδυση στην κοινωνία. Εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση του πολίτη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και μέσω όλων των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους παραπάνω υπόχρεους.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin