Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 24 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Γκάφα ολκής: Ξένες γλώσσες για το opengov τα ποντιακά, τα βλάχικα και τα αρβανίτικα!


Μια απίστευτη γκάφα αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη. Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά αν «γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ και ΒΛΑΧΙΚΩΝ γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των "ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ" του διαδικτυακού τόπου opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση»

Τι έχει συμβεί; Στην ιστοσελίδα, την οποία διαχειρίζεται το γραφείο του Πρωθυπουργού και στην οποία αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για σημαντικές θέσεις του δημοσίου τομέα, υπάρχει η κατηγορία «γλώσσες» και εκτός της μητρικής, ο υποψήφιος καλείται να επιλέξει και τις «ξένες γλώσσες» που μιλάει και γράφει. Σε αυτές, υπάρχουν οι επιλογές «ΠΟΝΤΙΑΚΑ- ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ- ΒΛΑΧΙΚΑ», οι οποίες υπάρχουν και στην επιλογή "ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ" και "ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ".
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η απίστευτη γκάφα δίνει δικαιώματα σε όσους διεκδικούν την αναγνώριση μειονοτήτων στην Ελλάδα και κυρίως τα «αρβανίτικα» μιας και υπάρχει το θέμα των τσάμηδων.
Στην ερώτησή του, ο κ. Αποστολάκος ρωτά:

• Με ποια λογική και αιτιολογία συμπεριλήφθηκαν τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ ως επιλογές για ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και ιδίως ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;

• Ειδικότερα για τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ με ποια αιτιολογία θεωρούνται διαφορετική ή ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ως προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

• Αναγνωρίζονται ως ξένες γλώσσες τα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ από την Ελληνική πολιτεία; 

• Αναγνωρίζονται ως μειονότητες Πόντιοι, Αρβανίτες και Βλάχοι στην Ελλάδα που ομιλούν την αντίστοιχη ξένη προς την Ελληνική γλώσσα;

Μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα παραπάνω δεν θα χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για την υποστήριξη της θέσης περί ύπαρξης εθνοτικών ή εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα;»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin