Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Φωτογραφίζοντας την ηφαιστειακή έκρηξη από απόσταση αναπνοής!


Το να παίζεις με τον θάνατο, όντας περικυκλωμένος από χιλίων βαθμών κελσίου εκτοξευόμενης λάβας, δεν είναι ότι ένας κοινός άνθρωπος θα περιέγραφε ως την τέλεια μέρα! Ωστόσο, για τον ατρόμητο φωτογράφο Skarphedinn Thrainsson, το να ταλαντεύεται γύρω από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου, είναι κάτι σαν η ιδανική μέρα στο γραφείο.


Παρά το γεγονός πως πρέπει να είναι αρκετά τυχερός προκειμένου να μην τραυματιστεί ή ακόμα και να χάσει τη ζωή του από τα κομμάτια της ηφαιστειακής λάβας που προσγειώνεται γύρω του, το αποτέλεσμα από τις εικόνες που απαθανάτισε, είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Από το πορτοκαλί χρώμα της καυτής λάβας που σκάει στον ουρανό σαν πυροτέχνημα, στους τρελούς συναδέλφους που βρίσκονται στο μέσον μιας ηφαιστειακής έκρηξης, οι φωτογραφίες που βλέπετε προσεγγίζουν μια διαφορετική άποψη της καταστροφής.

O Skarphedinn, είπε: «Είναι ότι πιο συναρπαστικό, έχω ζήσει στη ζωή μου. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις, πως είναι το συναίσθημα να βρίσκεσαι τόσο κοντά σε μια ηφαιστειακή έκρηξη. Να μυρίζεις την καυτή λάβα, να ακούς αυτόν τον εκκωφαντικό θόρυβο, να παρακολουθείς τους κεραυνούς. Νιώθεις πολύ μικρός μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, ενώ μετά, οι φωτογραφίες που τραβάς σε κανονικές συνθήκες, σου φαίνονται ασήμαντες».

Ο φωτογράφος, παίρνοντας οδηγίες από ειδική ομάδα, για το πώς να συμπεριφερθεί και πώς να κινείται, κατάφερε να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα, ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνεψε; «Θυμάμαι πως την ώρα που αποθανάτιζα το δυνατό φως της λάβας, ο άνεμος ξαφνικά άλλαξε και αυτή στρεφόταν κατά πάνω μου. Γυρίζοντας σε ένα πιο ασφαλές μέρος, το στόμα μου είχε γεμίσει στάχτες, ενώ ανατρίχιαζα όταν μύριζα αυτή την καμένη ατμόσφαιρα. Εκείνο το βράδυ, δύο παρατηρητές πέθαναν σε εκείνο το σημείο».

Πλέον, ο Skarphedinn ετοιμάζει τις αποσκευές του για τη Χαβάη, αφού του έχει ανοίξει η όρεξη για νέες περιπέτειες, προκειμένου να βοηθήσει το έργο των παρατηρητών με τις εκπληκτικές του φωτογραφίες!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin