Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 24 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ελεύθερη με εγγύηση η κυρία Βουλγαράκη

Ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70 χιλιάδων ευρώ, με προσκόμιση υποθήκης, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας κ. Ειρ.Καλού, η συμβολαιογράφος κ. Αικ.Πελέκη, κατηγορουμένη στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Δημοσίου και Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν, με την ολοκλήρωση της 12ωρης απολογίας της κ. Πελέκη, ότι η κατηγορουμένη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο,υποθήκη ώστε να μην καταβάλει μετρητά.

Η κ. Πελέκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης » και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που απαγγέλθηκαν εναντίον της για την σύνταξη συμβολαίων, κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης, για τις ανταλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Στην διάθεση της ανακρίτριας, η κ. Πελέκη, που συνοδευόταν από τους συνηγόρους της κκ Δ. Τσοβόλα και Θ. Σοφό, έθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα - που υπερβαίνει τις 150 σελίδες- στο οποίο διατυπώνει τις υπερασπιστικές και νομικές θέσεις της για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαρύνουν.

Κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, τον Σεπτέμβριο του 2010, η κ. Πελέκη υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση των ανταλλαγών ήταν κεντρική πολιτική απόφαση και ως τέτοια θα έπρεπε να έχει γνωστοποιηθεί από τον κ. Καραμανλή.

Είχε επίσης αναφέρει η κ. Πελέκη πως ο τέως πρωθυπουργός θα μπορούσε να ζητήσει από αναγνωρισμένους Οίκους να συντάξουν εκθέσεις για την αξία των ανταλλάξιμων εκτάσεων και να αξιολογηθεί αν υπήρξε ή όχι ζημιά του Δημοσίου.

Η κατηγορουμένη αρνείται τις εναντίον της κατηγορίες και τονίζει πως δεν αποκόμισε περιουσιακό όφελος από την σύνταξη των συμβολαίων.

Ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής δε, είχε αναρωτηθεί πως είναι δυνατό για μία απόφαση που ελήφθη από το τότε πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους τότε αρμόδιους υπουργούς να διώκεται ο κορμός του κράτους - μέλη γνωμοδοτικών συμβουλίων, ορκωτοί εκτιμητές κ.α - και μια συμβολαιογράφος.
πλην της επιβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, για την οποία της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει 
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin