Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Διασφάλιση ποιότητας καυσίμων!



Όπως ίσως γνωρίζετε μια από τις βασικές παραμέτρους στη διακίνηση και εμπορία καυσίμου είναι η διασφάλιση του καταναλωτή ότι λαμβάνει τελικά ακριβώς αυτό για το οποίο πλήρωσε. 

Πόσες φορές για παράδειγμα έχετε αναρωτηθεί αν η βενζίνη που βάλατε είναι νοθευμένη ή αν το ποσό που δώσατε για την βενζίνη των 100 οκτανίων έπιασε τόπο ή τελικά πήρατε μόνο 95 οκτάνια;
Πολλές φορές δεν αρκεί η καλή πρόθεση μιας εταιρείας ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων της σε όλα τα πρατήρια. 

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο χώρο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος η Coral A.E.δικαιούχος των σημάτων Shell στην Ελλάδα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αμερικάνικη εταιρεία Authentix.
Πρόκειται για μια πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Ντάλας η οποία συνεργάζεται παγκοσμίως με μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών, φαρμάκων, ποτών αλλά και τράπεζες και ο ρόλος της είναι η προστασία των καταναλωτών και των φορολογούμενων από λαθροχειρίες.

Η Authentix κατασκευάζει έναν μοριακό ιχνηθέτη ο οποίος εισάγεται στο καύσιμο σε απειροελάχιστεςποσότητες και ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό. Μέσω αυτού ανιχνεύονται μεταβολές στη σύσταση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε οποιονδήποτε τύπο καυσίμου χωρίς να μεταβάλει καμία από τις φυσικές ή χημικές του ιδιότητες ενώ  είναι απολύτως ασφαλής και εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες.

Η Coral A.E. ανακοίνωσε ότι αρχικά ο εν λόγω μοριακός ιχνηθέτης θα τοποθετείται στα διαφοροποιημένα καύσιμα Shell (V-Power, V-Power Racing και V-Power Diesel).
Η ανίχνευση γίνεται μέσω ειδικού εξοπλισμού από τους χημικούς μηχανικούς της εταιρείας. Το όλο σύστημα δεν έχει σα σκοπό τη νομική τεκμηρίωση της νοθείας από την πλευρά του πρατηριούχου αλλά απλά τη διαπίστωσή της. 
Πάγια πολιτική της εταιρείας είναι η άμεση διακοπή της συνεργασίας σε περίπτωση νοθείας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης ο οποίος δήλωσε σχετικά: « Η πρωτοβουλία της Shell αξίζει να βρει μιμητές στο κλάδο των καυσίμων. Η ηθική στην επιχειρηματικότητα αξίζει επιβράβευσης». 

Η Coral A.E.  αποτελεί τη συνέχεια της Shell Hellas Α.Ε., όταν αυτή μετονομάστηκε τον Ιούλιο του 2010 σε συνέχεια της εξαγοράς της από τη Motor Οil Ελλάς Α.Ε. Η εταιρία λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1926.  Η Coral διατηρεί κάτω από το σήμα της Shell περίπου 700 πρατήρια στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών.
Οι κύριες δραστηριότητές της καλύπτουν την χονδρική και λιανική πώληση ενός ευρέος φάσματος πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων ενώ συγκεντρώνει πελάτες από το χώρο της βιομηχανίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας.  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin