Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ρωσία: Εντοπίστηκε ραδιενέργεια σε ελαστικά από την Ιαπωνία

 


Ίχνη ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε ελαστικά που εισήχθησαν στη Ρωσία από την Ιαπωνία και κατασχέθηκαν στο ρωσικό λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες των τοπικών τελωνείων.
«Στις 16 Μαΐου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στον τελωνειακό σταθμό στο λιμάνι του Λεσνόι ένα φορτηγό με ελαστικά από την Ιαπωνία με προορισμό τη Μόσχα. Ίχνη ραδιενέργειας πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια μετρήθηκαν σε αυτά», ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του τελωνείου.


Για το φορτηγό και το φορτίο του, θα φροντίσουν τώρα οι ρωσικές υπηρεσίες υγείας – Rospotrebnadzor - σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Ρωσία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους για ραδιενέργεια μετά το δυστύχημα στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα, από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Εντάχθηκε επίσης στα υγειονομικά μέτρα άλλων χωρών απαγορεύοντας τρόφιμα που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας.
Επιπλέον, 59 οχήματα από την Ιαπωνία, με επίπεδο ραδιενέργειας που ξεπερνά από 2 έως 6 φορές τα επιτρεπόμενα ανώτατα όρια, κατασχέθηκαν στη ρωσική Άπω Ανατολή, από τον Μάρτιο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin