Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 24 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon "Στάση πληρωμών εάν δεν πάρουμε την 5η δόση"

http://www.faretra.gr/images/1_csuke.jpg 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή  του Α. Παπαχελά, «Νέοι Φάκελοι», στην τηλεόραση του «Σκάι».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο να μην εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι τότε θα κατεβάσουμε ρολά και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών!

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι δεν έχει αμφιβολία ότι θα «κλείσει»  θετικά η διαπραγμάτευση, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη, επειδή η τρόικα πλέον δε βλέπει μόνο το τι έχει γίνει, αλλά και το τι θα γίνει στο μέλλον.

Η χώρα βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο, παραδέχτηκε επίσης ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στους «Φακέλους» λίγες ώρες μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού και την ανακοίνωση νέων σκληρών μέτρων.

«Η χώρα παλεύει για την επιβίωση της», ανέφερε. Εντύπωση  προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι παρόλο που ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε απειλή εξόδου από το ευρώ, συμπλήρωσε: «από την στιγμή που είναι θέμα συζήτησης σε διάφορους κύκλους (όχι στο πλαίσιο ηγετών), μην το υποτιμάτε».

Όσον αφορά τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δήλωσε: «Εκεί που υπάρχουν προβληματικοί οργανισμοί κάποιοι θα μεταγάγουν και κάποιοι όχι», αφήνοντας να εννοηθεί  ότι θα γίνουν απολύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνει σημαντική περικοπή στα χρήματα που δίνονται στους δημόσιους οργανισμούς (σε όσους επιβιώσουν), η οποία μπορεί να φτάσει και το 50%.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ακόμα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε έναν βίαιο τρόπο για να μειώσει το έλλειμμα, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις είπε: «Οι αποκρατικοποιήσεις που γίνονται τώρα δεν ήταν στα πρώτα σχέδια μας», κάνοντας σαφές ότι βρισκόμαστε στο έσχατο σημείο.



Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να αφήσει την θέση του στο υπουργείο Οικονομικών, ρίχνοντας το βάρος της απόφασης στον πρωθυπουργό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin