Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Στο Χάρβαρντ με 20.000 ευρώ σε ΤΕΙ με 42.000 ευρώ!

 

Με την απίστευτη αυτή ατάκα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζει το έδαφος για τα επερχόμενα λουκέτα σε ΤΕΙ της επαρχίας, σε πρώτη φάση.
 

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της υπουργού Παιδείας που κόβει χρήματα και τους υπευθύνους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που ζητάνε περισσότερα κονδύλια και καταγγέλουν οικονομική ασφυξία και ''αργό θάνατο''.
 
Η υπουργός θέλοντας να πείσει πως το πρόβλημα είναι η σπατάλη και η κακοδιαχείριση έκανε κορυφαία σύγκριση :'' υπάρχει τμήμα ΤΕΙ που λειτουργεί στην περιφέρεια με κόστος 42.000 ευρώ ανά φοιτητή, όταν το μέσο κόστος λειτουργίας στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είναι 20.000 ευρώ''.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα που είναι έτοιμα για κλείσιμο, είναι τα 24 περιφερειακά ΤΕΙ που φέτος θα δεχθούν μηδενικό αριθμό εισακτέων!
 
Μάλιστα η κυρία Διαμαντοπούλου κατήγγειλε αλχημείες από υπεύθυνους ιδρυμάτων για να μη χάσουν κρατικά κονδύλια, τα οποία κατανέμονται με βάση τον αριθμό των φοιτητών : '' πρύτανης, ο οποίος διαμαρτύρεται, ανακοίνωσε ότι είχε 85.000 φοιτητές και μέσα από τη λεπτομερή καταγραφή που κάναμε προκύπτουν 45.000 φοιτητές''.
 
Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος των προέδρων των περιφερειακών ΤΕΙ, χωρίς όμως τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιώς που έχουν διαφοροποιήσει τη θέση τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin