Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Σε πτώση οι πωλήσεις του Viagra στη Ελλάδα λόγω κρίσης

Πεσμένες ήταν οι πωλήσεις φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία, την παχυσαρκία και την διακοπή του καπνίσματος στο πρώτο δίμηνο του 2011, λόγω της οικονομικής κρίσης.
 
Οι συνολικές πωλήσεις των "lifestyle" φαρμάκων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 5,18 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τον οργανισμό IMS Health. Οι πωλήσεις σε όγκο περιορίστηκαν κατά 19%, καθώς διατέθηκαν από τα φαρμακεία 222.767 συσκευασίες.
Ο τζίροςτων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας διαμορφώθηκε στο πρώτο δίμηνο σε 3,6 εκατ. ευρώ, σημειώνονταςπτώση 30%. Ο τζίροςτων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας έπεσε κατά 62% στα 885.377 ευρώ. Καλύτερη ήταν η πορεία των φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος. ο τζίρος υποχώρησε κατά 21%, στις 702.400 ευρώ.
Πτωτικά είχε κινηθεί η αγορά και πέρυσι. Για το σύνολο του 2010 οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 6% σε όγκο και κατά 23% σε αξία.
Επιπτώσεις στην πορεία της αγοράς έφερε και το γεγονός ότι πλέον αυτή η κατηγορία φαρμάκων βρίσκεται εκτός συνταγογράφησης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin