Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon «The π-Roject», μία ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης

 
Μια συναρπαστική εμπειρία στο θεατρόφιλο κοινό υπόσχεται το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, που σε συνεργασία με την Ελληνική Θεατρική Ομάδα «Εκλείψεις» ετοιμάζει πυρετωδώς να ανεβάσει από τις 6 Μαΐου μια νέα θεατρική παράσταση, με τίτλο «The π-Roject».
Πρόκειται για ένα «πείραμα», εμπνευσμένο και βασισμένο στους «Πέρσες» του Αισχύλου, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής». Στο τίτλο της παράστασης το σύμβολο «π» ιχνογραφεί τη λέξη «Πέρσες», ενώ ονομάζεται project, καθώς η σκηνοθετική ανάπτυξη του έργου ξεφεύγει από τη σφαίρα του κλασικού και μπαίνει στο χώρο του πειραματικού σχεδιασμού.

Αξίζει να αναφερθεί, πως όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας θα ερμηνευθούν από δύο ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες της παράστασης, Ιωάννα Κατσαρού και Δημήτρης Μποζίνης. Ως σκηνοθέτες δίνουν ένα διεθνή χαρακτήρα στο Αισχυλικό ποιητικό κείμενο, που χρησιμοποιείται σχεδόν ατόφιο με ελάχιστες περικοπές. Η παράσταση θα αποδοθεί στα Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνικά και Αγγλικά, με τη χρήση και υπέρτιτλων.
Το «The π-Roject» θα πρωτοπαιχτεί στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, για εννέα μόνο παραστάσεις, από στις 6 Μαΐου και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ, στο Μόντρεαλ του Καναδά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin