Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon O Κένεντι, η CIA και τα... UFO

Είναι από εκείνες τις θεωρίες συνωµοσίας που έχουν σχεδόν απ’ όλα – από έναν πρόεδρο και µια δολοφονία µέχρι και εξωγήινους.

Ο τίτλος της «Ντέιλι Μέιλ» είναι χαρακτηριστικός: «Ο JFK δολοφονήθηκε επειδή είχε δείξει ενδιαφέρον για τους εξωγήινους; Μυστικά αρχεία δείχνουν ότι ο πρόεδρος είχε ζητήσει να δει τους φακέλους για τα UFO δέκα ηµέρες πριν από τη δολοφονία του». Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα, η πηγή της αποκάλυψης βρίσκεται σε επιστολή που είχε συντάξει αυτοπροσώπως ο Τζον Κένεντι µε παραλήπτη τον επικεφαλής της CIA.

Με αυτή την επιστολή, η οποία φέρει ηµεροµηνία 12 Νοεµβρίου 1963, ο αµερικανός τότε πρόεδρος ζητούσε να µελετήσει τα άκρως εµπιστευτικά έγγραφα που διατηρούσαν οι µυστικές υπηρεσίες της χώρας του για την πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Η CIA αναγκάστηκε να απελευθερώσει την επιστολή όταν ο συγγραφέας Ουίλιαµ Λέστερ προέβη σε σχετικό αίτηµα µε βάση τον νόµο για την ελεύθερη πληροφόρηση προκειµένου να χρησιµοποιήσει το περιεχόµενό της στο νέο του βιβλίο «A celebration of freedom: JFK and the new frontier».

Η ανακάλυψη αυτή θα µπορούσε να κάνει πολλούς να συνδέσουν τη δολοφονία του JFK µε το ενδιαφέρον του για τους εξωγήινους: είναι προφανές ότι ο τότε αµερικανός πρόεδρος δολοφονήθηκε για να µην ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από την εξωγήινη ζωή. Στα χέρια του συγγραφέα έπεσε και µια δεύτερη επι στολή του Κένεντι.

Παραλήπτης αυτή τη φορά είναι η NASA και σε αυτήν ο αµερικανός πρόεδρος εκφράζει την επιθυµία του προς την αµερικανική διαστηµική υπηρεσία να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας µε τη Σοβιετική Ενωση σε κοινές δραστηριότητες στο ∆ιάστηµα. Ο Ουίλιαµ Λέστερ, που είναι δάσκαλος εκτός από συγγραφέας, έκανε χρήση του νόµου περί ελεύθερης πληροφόρησης στο πλαίσιο έρευνας για το βιβλίο του. Ο ίδιος πιστεύει ότι το ενδιαφέρον του JFK για τα ιπτάµενα αντικείµενα αγνώστου ταυτότητος οφείλεται στις ανησυχίες του για πιθανές επαφές της Σοβιετικής Ενωσης µε εξωγήινους.

Με άλλα λόγια, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο Κένεντι φοβόταν πως οι κοµµουνιστές είχαν συµµαχήσει µε τα UFO...
  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin