Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Η Microsoft κυκλοφορεί δωρεάν, portable εργαλείο antivirus

Δωρεάν εργαλείο που ελέγχει τον υπολογιστή του χρήστη για ιούς και κακόβουλο λογισμικό χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση, κυκλοφόρησε η Microsoft. Το Microsoft Safety Scanner (MSS) έχει μέγεθος περίπου 64ΜΒ και περιλαμβάνει μια πλήρη βάση με όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις. Μάλιστα, το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για 10 ημέρες μετά την εγκατάστασή του, μετά το πέρας των οποίων ο χρήστης θα πρέπει να το κατεβάσει ξανά.
 
Με αυτό τον τρόπο η Μicrosoft επιχειρεί να διασφαλίσει ότι η βάση του θα είναι πάντοτε ενημερωμένη με όλες τις τελευταίες απειλές που κυκλοφορούν. Καθώς το MSS δεν χρειάζεται εγκατάσταση μπορεί να τρέξει απευθείας από USB stick, ενώ διαθέτει εκδόσεις τόσο 32bit όσο και 64bit. Παρόλα αυτά, για την εκτέλεσή του είναι απαραίτητα τα δικαιώματα διαχειριστή, ενώ χρήσιμο είναι να σημειωθεί πως δεν επηρεάζει το antivirus που είναι ήδη εγκατεστημένο στο σύστημα.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς τρόπους ελέγχου (γρήγορο, πλήρη και παραμετροποιημένο από τον χρήστη). Σύμφωνα με την AV-Test, η απόδοση του MSS μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Microsoft Security Essentials 2.0, ενώ η Microsoft διευκρινίζει πως το εργαλείο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει ένα κανονικό πρόγραμμα antivirus, αλλά λειτουργεί περισσότερο ως συμπλήρωμά του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin