Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Βιβλίο για την ομοφυλοφιλία στο Βατικανό

Ο Καρμέλο Αμπάτε με το εξώφυλλο του προηγούμενου βιβλίου του 
Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο του δημοσιογράφου Καρμέλο Αμπάτε, με τίτλο «Σεξ και Βατικανό, το μυστικό ταξίδι στο βασίλειο των αγνών», σύμφωνα με το οποίο αρκετοί ιερείς στο Βατικανό ή στις καθολικές μοναστηριακές κοινότητες στη Ρώμη, ζουν μια παράνομη ομοφυλοφιλική ζωή.

Το βιβλίο καταπιάνεται με ένα ακανθώδες θέμα για την Αγία Έδρα, η οποία απαιτεί την αγνότητα των κληρικών, περιγράφοντας, με βάση ανώνυμες μαρτυρίες, ομοφυλοφιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ιερείς ή με λαϊκούς. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται δε ότι έχει διεισδύσει στους χώρους των γκέι με μια κρυφή κάμερα.

«Ιερείς όλων των εθνικοτήτων», δηλώνει ο ιταλός εκδότης Πιέμε (Piemme), μοιράζονται τη ζωή τους στις αίθουσες της Via della Conciliazione (τη λεωφόρο που οδηγεί στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου), καθώς και στη νυχτερινή ζωή των κλαμπ της Ρώμης».

Το βιβλίο αναφέρεται επίσης σε ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες, την ύπαρξη γιων και θυγατέρων των ιερέων, και μιλά μάλιστα για παράνομες αμβλώσεις.

Ο Καρμέλο Αμπάτε προτίθεται να καταγγείλει την κουλτούρα της μυστικότητας και της άρνησης της πραγματικότητας από την Εκκλησία, έναντι των σεξουαλικών επιθυμιών των ιερέων, παραθέτει όμως μόνο ανώνυμες μαρτυρίες.

Στο περιοδικό Panorama, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε ήδη προσελκύσει την προσοχή τον περασμένο Ιούλιο με το ίδιο θέμα. Είχε πουλήσει την ιστορία του με τον «πιασάρικο» τίτλο «Οι τρελές νύχτες των ομοφυλόφιλων ιερέων».

Η επισκοπή της Ρώμης δήλωσε ότι είναι «αποφασισμένη να διώξει με αυστηρότητα κάθε συμπεριφορά ανάξια της ιερατικής ζωής». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin