Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Παρασκευή λιπάσματος εξαιρετικής ποιότητας από κατασχεμένη κόκα

 
Την συστηματική μετατροπή των φυτειών κόκας σε οργανικό λίπασμα επιχειρούν οι Αρχές της Βολιβίας, με ενθαρρυντικά, όπως υποστηρίζουν, αποτελέσματα. Κάθε χρόνο η Βολιβία προχωράει σε κατάσχεση σχεδόν 700 τόνων κόκας από εμπόρους ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης για την κόκα Λουίς Κουτίπα, η μετατροπή της κόκας σε λίπασμα θα στερήσει από τους εγκληματίες την πρώτη ύλη για την παραγωγή κοκαΐνης, ναρκωτικό που καταλήγει κατά κύριο λόγο στην αγορά της Ευρώπης μέσω της Βραζιλίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η παρασκευή λιπάσματος από κόκα θα μπορούσε να γίνει σε βιομηχανική κλίμακα. Η κόκα που κατάσχεται από τις Αρχές φυλάσσεται σε αποθήκες και κυβερνητικά κτίρια, ακόμη και στο γραφείο του κ. Κουτίπα.

Έξω από τη Λα Παζ, στο δάσος Γιούνγκας, ο Λούσιο Κόπα επιβλέπει το πιλοτικό πρόγραμμα της βολιβιανής κυβέρνησης, δοκιμάζοντας το λίπασμα σε θάμνους κόκας. Όπως λέει, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε λαχανικά αλλά και οπωροφόρα δέντρα.

Ο Μιγκέλ Καγισάγια, επικεφαλής του προγράμματος, υποστηρίζει ότι τα φύλλα κόκας όταν αναμιγνύονται με οικιακά απορρίματα, φύλλα δέντρων και κουτσουλιές από ζώα όπως οι κότες δίνουν «το καλύτερο λίπασμα στον κόσμο».

«Είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Είναι πολύ καλύτερο από το λίπασμα που περιέχει» λέει ο κ. Καγισάγια. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά: τα φυτά στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί το λίπασμα κόκας αναπτύσονται πιο γρήγορα από άλλα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin