Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon 47 πλοία αγόρασαν οι Έλληνες εφοπλιστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι Ελληνες εφοπλιστές επένδυσαν κεφάλαια ύψους 1,98 δισ. δολαρίων προκειμένου να ενισχύσουν τους στόλους τους με νέες μονάδες. Εχουν αγοράσει συνολικά 47 πλοία, τα περισσότερα από κάθε άλλο ανταγωνιστή τους στη διεθνή ναυτιλία.
Από τα 47 πλοία, τα 18 είναι πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου αξίας περίπου 400 εκατ. δολαρίων, τα 12 τάνκερ αξίας 352 εκατ. δολαρίων και τα 17 πλοία μεταφοράς κοντέινερ συνολικής αξίας περίπου 346 εκατ. δολαρίων. Την ίδια περίοδο διεθνώς άλλαξαν χέρια 327 πλοία αξίας 6 δισ. δολαρίων.


Απορρόφηση
Οι Ελληνες εφοπλιστές απορρόφησαν το 12% στα πλοία ξηρού φορτίου, το 9% στα τάνκερ και το 46% στα πλοία μεταφοράς κοντέινερ.
Εξάλλου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Golden Destiny, ενδιαφέρον καταγράφεται από την πλευρά του ελληνικού εφοπλισμού για παραγγελίες νέων πλοίων. Συμφωνίες τις τελευταίες μέρες έχουν υπογραφεί από τις εταιρείες Safe Bulkers του Π. Χατζηιωάννου, Thenamaris συμφερόντων Μαρτίνου, Αeolos Management συμφερόντων Εμπειρίκου, Roxana Shipping του Κ. Κροντηρά καθώς και από την Atlantis Management. Την παραγγελία δύο capesize ανακοίνωσε η Dryships του Γιώργου Οικονόμου, ενώ τα ναυπηγεία της Hyundai γνωστοποίησαν στο χρηματιστήριο της Σεούλ συμφωνία με τον όμιλο Μαρινάκη για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεταφοράς κοντέινερ με option για άλλα τέσσερα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin