Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Μια σύντομη ιστορία... των θανατηφόρων σεισμών του αιώνα


Οι σεισμοί έχουν αφαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές ανθρώπων τον τελευταίο αιώνα, με τις τεχνολογικές εξελίξεις να έχουν συμβάλλει στη μείωση των θυμάτων ελάχιστα. Ας δούμε ορισμένους από τους πλέον θανατηφόρους: 


PostHeaderIcon Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,ο θρύλος και η ιστορία...

Το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ δεν ήταν μέλος μιας αγέλης, όπως τα γερμανικά U-boats του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ήταν ένας μοναχικός λύκος. Ένα φάντασμα που έσπερνε τον τρόμο και τον πανικό στις νηοπομπές του Άξονα και τα Ιταλικά πλοία.

Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ήταν είναι και θα είναι το υποβρύχιο που ανέβασε την ελληνική ναυτοσύνη στο ζενίθ. Είναι ο θρύλος της Μεσογείου.


PostHeaderIcon Βαρβαρικές επιθέσεις

 


Ο χαμός της μεγάλης ελληνίστριας Ζακλίν ντε Ρομιγί, μετά τον Βιντάλ-Νακέ και τον Ζαν-Πιερ Βερνάν, μας αφήνει ακόμη πιο εκτεθειμένους απέναντι στους βαρβάρους.

PostHeaderIcon Δικαίωση για τους ήρωες του Τσερνόμπιλ

 
 Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας, αποφάνθηκε χθες ότι η Ρωσική Πολιτεία οφείλει να δώσει πλήρεις αποζημιώσεις στους στρατιώτες του πρώην Σοβιετικού Στρατού, που είχαν κληθεί μετά το δυστύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ να ρίξουν τόνους τσιμέντου στην καρδιά του διαρραγέντος αντιδραστήρα σφραγίζοντάς τον με μία «σαρκοφάγο» που τον κρατά μέχρι σήμερα καλυμμένο.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα : Γεννήσεις → Χρόνης Αηδονίδης


Ο Χρόνης Αηδονίδης γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1928, στην Καρωτή, ένα χωριό κοντά στο Διδυμότειχο. Γιος του ιερέα Χρήστου και της Χρυσάνθης Αηδονίδη, είναι ο δεύτερος από τα πέντε αδέλφια του. Στο χωριό του, στην Καρωτή, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια κι εκεί έμαθε τα πρώτα του τραγούδια και μυήθηκε στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής, πρώτα από τη μητέρα του, που γνώριζε τα περισσότερα τραγούδια της Θράκης κι έπειτα απ' τους πλανόδιους μουσικούς.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα → Η δολοφονία Γουέλς

 
23 Δεκεμβρίου 1975: Η Αθήνα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα δεύτερα μεταπολιτευτικά της Χριστούγεννα. Μεταξύ των καλεσμένων στη δεξίωση που παραθέτει ο αμερικανός πρέσβης είναι και ο ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας, Pίτσαρντ Σκίφινγκτον Γουέλς, με τη σύζυγό του Μαρία - Χριστιάνα.




PostHeaderIcon Σαν σήμερα ...


563: Τελούνται μεγαλοπρεπώς από τον Πατριάρχη Ευτύχιο τα εγκαίνια του αναστηλωθέντος ναού της Αγίας Σοφίας, μετά την κατάρρευση του τρούλου από σεισμό το 557.

962 : Ο Αυτοκράτωρ Νικηφόρος Φωκάς συντρίβει τους Άραβες στο Χαλέπι της Συρίας.

1828 : Ο Ι. Καποδίστριας διορίζει τους πρώτους υπουργούς του, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Γ. Κουντουριώτη, Α. Ζαΐμη και Σπ. Τρικούπη.
1888: O ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ, μετανιωμένος επειδή προσέβαλε τον φίλο και ομότεχνό του Πολ Γκογκέν, κόβει το αριστερό αυτί του.

1909: Στην εφημερίδα «Εργάτης» του Βόλου αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες το «Κομουνιστικό Μανιφέστο» των Μαρξ και Έγκελς, σε μετάφραση του διαπρεπούς λογίου Κώστα Χατζόπουλου.

1924: Η κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου συνάπτει σύμβαση με την αμερικανική εταιρία «ΟΥΛΕΝ» για την ύδρευση της Αθήνας.

1947: Οι επιστήμονες των εργαστηρίων «Bell», Μπαρντίν, Μπράτιν και Σόκλεϊ ανακαλύπτουν του τρανζίστορ.

1950 : Ο Πάπας Πίος ΙΒ΄ ανακοινώνει την ανακάλυψη του τάφου του Αγίου Πέτρου κάτω από το Βατικανό.

1972: Ανακαλύπτονται 16 επιζήσαντες, 70 ημέρες μετά τη συντριβή αεροσκάφους στην ορεινή περιοχή των Άνδεων. Αποκαλύπτεται ότι διατηρήθηκαν στη ζωή, τρεφόμενοι με τις σάρκες των νεκρών συνεπιβατών τους.

1975: Ξεκινά τη δράση της η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Δολοφονεί στο Ψυχικό τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς.

1979 : Σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

1990 : Η Σλοβενία ψηφίζει την απόσχισή της από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 23/12/2010


Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ομίχλες τις πρωϊνές ώρες και σταδιακή ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Ιόνιο περιμένουμε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 16 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 15 ως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό. 

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin