Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κυνόδοντας… σάπιος και ετοιμόρροπος!

Μη τη δείτε… λουστείτε!
Μια ταινία που θα έπρεπε να ήταν… μονωτική! Για να δέσεις τα μάτια και να φιμώσεις το στόμα του σκηνοθέτη και των παραγωγών και να τους δόσεις την κλοτσιά (αλά λεοναϊντας, δις ις πάρτα) και μπλούμ στο ποταμάκι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, η ιστορία ενός βλαμμένου πατέρα που έπεισε την χαζογυνάικα του να κλειδώσουν τα παιδιά στο μαντρί και να τους μάθουν ότι η κακόμοιρη η γάτα είναι ζώων δολοφονικό και αδυσώπητο, τα παπούτσια είναι φρύδια, το αιδοίο είναι πληκτρολόγιο και άλλα πολλά πετυχημένα, πέρασε ως αριστούργημα της έβδομης τέχνης… Αν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω με μια λέξη την ταινία θα ήταν…. αγκχθθθμπλ…..   (και όπως λέει η γάτα μου: πχχχχχχχχχχχ……)

And the masturbation goes cloud…  

PostHeaderIcon Έξι βραβεία για τον Πολάνσκι


Ο «Αόρατος συγγραφέας» του Ρομάν Πολάνσκι σάρωσε τα βραβεία, παίρνοντας συνολικά έξι, στην τελετή απονομής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφουστις 4 Δεκεμβρίου, στην πρωτεύουσα Ταλίν της Εσθονίας.

Η ταινία κέρδισε έξι από τις επτά κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ηθοποιού (για τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, σεναρίου (Ρομάν Πολάνσκι και Ρόμπερτ Χάρις), μουσικής (Αλεξάντρ Ντεσπλά) και καλλιτεχνικής διεύθυνσης (Aλμπρεχτ Κόνραντ). Καμία άλλη ταινία, με εξαίρεση το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα«Lebanon» που πήρε το βραβείο φωτογραφίας και ευρωπαϊκής ανακάλυψης της FIPRESCI, δεν πήρε πάνω από ένα βραβείο.

«Αυτό είναι πάρα πολύ. Ευχαριστώ πολύ ξανά τους ομολόγους μου», είπε ο Πολάνσκι, που τηλε-μεταφέρθηκε στην τελετή μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, καθώς τα ταξίδια αποτελούν παρελθόν γι’ αυτόν μετά την πικρή περιπέτεια του φεστιβάλ της Ζυρίχης που τον έστειλε στη φυλακή για μερικούς μήνες, λόγω της εκκρεμούς δικαστικής κατηγορίας εναντίον του από τις ΗΠΑ. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, το υπέροχο συνεργείο που είχαμε, αυτή ήταν μια διεθνής προσπάθεια», συμπλήρωσε ο 76χρονος σκηνοθέτης. 

 πηγή : http://tainiomanhs.blogspot.com/

PostHeaderIcon ECOVOICE: Μέρες πόλης- Η Αθήνα αλλιώς

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αλλά και της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και μετά την επιτυχία των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης (18/09/2010), διοργανώνεται νέα σειρά εκδηλώσεων υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (και τους εποπτευόμενους φορείς τους) με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ειδικότερα, προγραμματίζεται για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα της πόλης, η απόδοση της Πανεπιστημίου στους πολίτες, μια προσπάθεια που θα συντελέσει σημαντικά σε μία νέα αντίληψη για τον δημόσιο χώρο και θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.

Η Πανεπιστημίου θα είναι ελεύθερη για τους πολίτες και κλειστή για τα οχήματα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Κυριακής από το Σύνταγμα έως την Ιπποκράτους.
Στη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μουσικών του δρόμου, καλλιτεχνών, ποδηλατών, σκακιστών και άλλων φορέων.

Ξεχωριστό κομμάτι θα αποτελούν οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας, χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να απολαύσουμε το κέντρο της πόλης αλλιώς.

πηγή : http://www.athensvoice.gr

PostHeaderIcon Συνελήφθη ο βασιλιάς των Spam mail!

Το FBI εντόπισε και συνέλαβε τον Ρώσο που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του 1/3 των spam mail παγκοσμίως.
Μετά από μακροχρόνια έρευνα το FBI βρήκε τα ίχνη του υπεύθυνου που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο Mega-D botnet το οποίο ευθύνεται για την αποστολή εκατομμυρίων spam mail.Τ

Ο βασιλιάς των Spam που σε κάποια φάση κατάφερε και διαχειριζόταν το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής spam mail, είναι Ρώσος και ονομάζεται Oleg Nikolaenko.

Οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο Las Vegas μέσω, δύο εμπόρων που προωθούσαν τα προϊόντα τους μέσω του botnet.

Τελικά το FBI ύστερα από έρευνα εντόπισε δύο λογαριασμούς Gmail και μέσω αυτών απέδειξαν ότι ο Nikolaenko είχε στην κατοχή του τα command and control files του Mega-D.

Η δίκη του Nikolaenko θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες στο Wisconsin ενώ ο Mega-D botnet έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας.

πηγή : http://totefteri.blogspot.com

PostHeaderIcon Χιούμορ: Η PC-Γυναίκα!


Η γυναίκα - σκληρός δίσκος

Θυμάται τα πάντα, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...


Η γυναίκα - RAM

Σας ξεχνάει εντελώς μόλις δεν ασχολείστε μαζί της.


Η γυναίκα - Windows

Όλος ο κόσμος ξέρει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά, μα κανένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν.


Η γυναίκα Excel

Λένε πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά εσείς την χρησιμοποιείτε μόνο για τα βασικά.


Η γυναίκα - Screen Saver

Δεν χρησιμεύει σε τίποτα αλλά τουλάχιστον σας κάνει να...
γελάτε.


Η γυναίκα - Web-Server

Είναι πάντα απασχολημένη όταν την έχετε ανάγκη.

Η γυναίκα - Multimedia

Ξέρει να ομορφαίνει πράγματα που δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδιαφέρον.


Η γυναίκα - CD-ROM

Με το πέρασμα του χρόνου, γίνεται όλο και ποιο γρήγορη.


Η γυναίκα - Ιός
Γνωστή και ως "Σύζυγος". Έρχεται όταν δεν την περιμένετε. Εγκαθίσταται σπίτι σας και χρησιμοποιεί όλους τους πόρους σας. Αν προσπαθήσετε να την απεγκαταστήσετε σίγουρα θα χάσετε κάποια δεδομένα. Αν δεν προσπαθήσετε, τα χάνετε όλα." 

πηγή : http://autocarnet.blogspot.com 

PostHeaderIcon Μεσογειακή αναιμία Νέα μέθοδος διάγνωσης στο έμβρυο

Σημαντικά αποτελέσματα για τη διάγνωση μεσογειακής αναιμίας στο έμβρυο παρουσίασαν μέλη ελληνοϊταλικής επιστημονικής ομάδας.

Σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα, παρουσιάσθηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μιας νέας μεθόδου για την διάγνωση της ασθένειας στο έμβρυο, σε πολύ πρώιμο στάδιο της κύησης. Πρόκειται για την παρακέντηση εξωεμβρυϊκής κοιλότητας, που στην Ιταλία, ονομάσθηκε «celocentesi».

Οι μελέτες, οφείλονται στην συνεργασία του δημόσιου νοσοκομείου V. Cervello του Παλέρμο Σικελίας, με τον αναπληρωτή καθηγητή μαιευτικής -γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Μακρυδήμα.

Πιο συγκεκριμένα, «απορροφάται μικρή ποσότητα υγρού, από την εξωεμβρυϊκή κοιλότητα, στο διάστημα από την έκτη μέχρι την ένατη εβδομάδα της κύησης, δηλαδή πέντε εβδομάδες νωρίτερα, από τις άλλες διαγνωστικές μεθόδους προγεννητικού ελέγχου», όπως εξήγησε , ο Έλληνας γυναικολόγος Γιώργος Μακρυδήμας.

Η μέθοδος άρχισε να εφαρμόζεται στην Μεγάλη Βρετανία το 1993, αλλά, μόνον το 1997, με μελέτη που έγινε στα Γιάννενα, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας, για την διάγνωση της μεσογειακής αναιμίας στο έμβρυο. Στην συνέχεια, μια σειρά από άλλες μελέτες, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, απέδειξαν την βραχυπρόθεσμη ασφάλεια της μεθόδου για την ολοκλήρωση της κύησης και για το έμβρυο, με ποσοστό αποβολών εξαιρετικά μικρό, χαμηλότερο του 2%.

Από το 2004, ο Σικελός καθηγητής Αουρέλιο Μάτζιο, υπεύθυνος γνωστού κέντρου για την πρόληψη της μεσογειακής αναιμίας, πρωτοπόρο στην ενδομήτρια θεραπεία, ζήτησε από τον Έλληνα καθηγητή να συνεργασθούν, για την εφαρμογή της μεθόδου.

Όπως υπογραμμίσθηκε, στην συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στην Ρώμη, οι περαιτέρω μελέτες πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τον Κύπριο καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, ιδιαίτερα πεπειραμένο στον προγεννητικό έλεγχο και την εμβρυϊκή ιατρική.

«Τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη διάγνωση της μεσογειακής αναιμίας, διαμέσου της μεθόδου αυτής, είναι πολύ σημαντικά και θα δημοσιευθούν σύντομα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Journal of Haematology», τόνισε ο καθηγητής Γιώργος Μακρυδήμας. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι έρευνες για την ασφάλεια της μεθόδου, που σύμφωνα με τον Έλληνα και τους ιταλούς επιστήμονες, κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική.

Ο επόμενος στόχος, της ελληνοϊταλικής αυτής συνεργασίας, είναι η ενδομήτρια θεραπεία, με τη δυνατότητα μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο έμβρυο, αλλά και η προσπάθεια για εμβρυϊκή διάγνωση του συνδρόμου «down». Για να μπορέσει όμως να πραγματοποιηθεί το τελευταίο αυτό βήμα, θα πρέπει πρώτα να εντοπίζονται, τα άτομα που ανήκουν σε κατηγορία «αυξημένου κινδύνου», για να μπορούν, στην συνέχεια, να επωφελούνται της συγκεκριμένης διαγνωστικής μεθόδου για το σύνδρομο «down».

 

PostHeaderIcon "Έφυγε" ο εμπνευστής του δημιουργού του Τεν Τεν

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από το ζωή ο Palle Huld, ο άνθρωπος που ενέπνευσε το δημιουργό του Τεν Τεν.

Ο ηθοποιός Palle Huld, ο οποίος ενέπνευσε τον Georges Remi, Βέλγο σκιτσογράφο, δημιουργό του διάσημου Τεν Τεν, άφησε την τελευταία του πνοή σε οίκο ευγηρίας στην Κοπεγχάγη. 
 
Ο Huld πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 40 Δανέζικες ταινίες μεταξύ του 1933 και του 2000, ενώ υπήρξε μέλος του Βασιλικού Θεάτρου της Δανίας.
Το 1928 κέρδισε έναν διαγωνισμό που διοργάνωσε μια δανέζικη εφημερίδα η οποία θα έστελνε ένα έφηβο δημοσιογράφο σ’ όλο τον κόσμο.

Για 44 μέρες, ο 15 χρόνος τότε Huld ταξίδεψε στη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, τη Σιβηρία και τη Γερμανία

πηγή : http://www.cosmo.gr

Ο Remi το ψευδώνυμο του οποίου ήταν Er άκουσε για την ιστορία του νεαρού Δανού και δημιούργησε τον Τεν Τεν.

PostHeaderIcon Ερντογάν – Lady Gaga σημειώσατε 1


Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι απλά ένας υποψήφιος του περιοδικού ΤΙΜΕ για την προσωπικότητα του 2010, με τυπική συμμετοχή για να συμπληρωθεί η λίστα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι αυτή τη στιγμή 2ος στη σχετική ψηφοφορία, πίσω από τον κύριο wikileaks, τον Αυστραλό δημοσιογράφο Julian Assange και ανάμεσα σε 25 υποψηφίους παγκόσμιας εμβέλειας
Στη σύντομη περίληψη του ΤΙΜΕ για το τι έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός μέσα στο 2010, αναφέρονται, ότι : ”δεν δίστασε να τα βάλει με το Ισραήλ και να μιλήσει για απάνθρωπη κρατική τρομοκρατία με αφορμή το πλοίο των Τούρκων ακτιβιστών. Έχει ανορθώσει την οικονομία της χώρας του και προσελκύει συνεχώς νέους επενδυτές, συνεχίζει να αρνείται πεισματικά τη γενοκτονία των Αρμενίων, και έχει ισχυροποιήσει τη θέση της Τουρκίας σαν παράγοντα εξελίξεων στη Μέση Ανατολή”
 
Κάθε χρόνο το περιοδικό ΤΙΜΕ διοργανώνει ψηφοφορία για την προσωπικότητα της χρονιάς και στο τέλος ο νικητής γίνεται εξώφυλλο. Πρόκειται για ανθρώπους που με τις πράξεις τους σημάδεψαν (σύμφωνα με το περιοδικό) τον χρόνο που πέρασε.
Στην εφετινή ψηφοφορία ανάμεσα στους υποψηφίους είναι εκτός από τον “κύριο wikileaks” και τον Ρετσέπ Ερντογάν, η Lady Gaga, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, οι χιλιανοι μεταλλωρύχοι, ο Κινέζος ακτιβιστής Λιού Ξαομπό, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζουρκερμπεργκ, ο μπασκετμπολίστας Λεμπρόν Τζέιμς και άλλοι
 
Μέχρι στιγμής ο “κύριος wikileaks” έχει μέσο όρο βαθμολόγησης το 8,9, ο Ερντογάν το 8,3 η Lady Gaga 7,5, ο Πρόεδρος Ομπάμα 6,0, ο ιδρυτής του Facebook 5,2.
Να σημειώσουμε ότι πρωτοσέλιδα στο ΤΙΜΕ που πρωτοεκδόθηκε το 1923, από ελληνικής πλευράς έχουν γίνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος (1924), ο Αλέξανδρος Παπάγος (1940), ο Μάρκος Βαφειάδης(1948), ο Σταύρος Νιάρχος(1956) και ο Αριστοτέλης Ωνάσης(1968), η Μαρία Κάλλας(1956) κ.α


 
πηγή : http://www.onalert.gr/

PostHeaderIcon Κύπρος : συνελήφθη Πολωνός ύποπτος για κατασκοπεία

Διάταγμα τετραήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 29χρονου Πολωνού, ο οποίος εντοπίστηκε εντός στρατοπέδου της ΕΦ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, η αστυνομία σε αυτή τη φάση διερευνά υπόθεση εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να αποκλείεται στην πορεία των εξετάσεων να εξελιχθεί σε υπόθεση κατασκοπείας, με δεδομένο ότι ο ύποπτος φαίνεται να επισκέφθηκε και τις κατεχόμενες περιοχές.


Συγκεκριμένα, ο 29χρονος θεάθηκε χθες το απόγευμα από στρατιώτη, που εκτελούσε χρέη σκοπού, να περιφέρεται σε στρατόπεδο της Ε.Φ στη Λεμεσό και στην κατοχή του εντοπίστηκε ''μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένας φορητός Η/Υ, πέντε κάρτες μνήμης, δυο κινητά τηλέφωνα, ένα GPS, καθώς και 3 φακοί φωτογραφικών μηχανών, μεγάλης και μακρινής ευκρίνειας''.(σ.Ενκρυπτώ: μεγάλης ευκρίνειας/μακρινής εστίασης)

''Από τον προκαταρκτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή διαπιστώθηκε ότι σε αυτήν βρίσκονται εκατοντάδες φωτογραφίες και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δυο που απεικονίζουν εγκαταστάσεις στρατοπέδου της ΕΦ, άλλου από αυτό που είχε εντοπιστεί ο ύποπτος'', είπε ο κ. Κατσουνωτός, προσθέτοντας ότι σε γραπτή κατάθεση του ο 29χρονος προβάλλει κάποιους ισχυρισμούς και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε σχέση με τη φωτογράφιση των εγκαταστάσεων της ΕΦ.

''Ο ύποπτος'', συνέχισε, ''έχει προβάλει τον ισχυρισμό ότι αφίχθηκε στην Κύπρο για τουρισμό και συγκεκριμένα δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής, εντοπίστηκε με ένα σακίδιο μόνο, να περιφέρεται σε διάφορα μέρη της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του θα μεταφερθούν στο επιστημονικό εργαστήριο της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας και σε άλλα εργαστήρια, ούτως ώστε να αναλυθούν για να εξακριβωθεί ποιό είναι το περιεχόμενο τους.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμη πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι ο ύποπτος σε δυο περιπτώσεις είχε μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές και ένα από το αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι κατά πόσο είχε εκεί οποιεσδήποτε επαφές με άλλα πρόσωπα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ανέφερε πως αποτελεί σχήμα οξύμωρο ο ύποπτος να προβάλλει από την μια τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν για τουρισμό με μόνο ένα σακίδιο και χωρίς μόνιμο τόπο διαμονής και από την άλλη να διαθέτει στην κατοχή του πανάκριβο εξοπλισμό.

Η ανάκριση του 29χρονου θα συνεχιστεί και σήμερα και ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες να προχωρήσει τάχιστα η ανάλυση των τεκμηρίων που έχουν παραληφθεί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποιό είναι το περιεχόμενο τους.

Ανάλογα με το περιεχόμενο που θα προκύψει, ο φάκελος της υπόθεσης θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης, συμπλήρωσε ο κ. Κατσουνωτός.


πηγή : http://www.enkripto.com




PostHeaderIcon Φεύγει από το Μαξίμου ο Παπανδρέου!!!


Η μετακόμιση αυτή σημαίνει πως δεν είναι πλέον αυτός ο πρωθυπουργός;

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», περί της επικείμενης μετακόμισης του Γιώργου Παπανδρέου στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, με παράλληλη «έξωση» του Γιάννη Ραγκούση στο κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος, και μετατροπή του Μεγάρου Μαξίμου σε χώρο όπου θα πραγματοποιούνται θεσμικές επαφές με ξένους ηγέτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακόμιση των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου στο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στοχεύσεις, και υπαγορεύτηκε ουσιαστικά από το επικοινωνιακό επιτελείο που βρίσκεται γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η αρχική στόχευση είναι να δοθεί η αίσθηση της μεγάλης αλλαγής, καθώς, για πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, η έδρα του Πρωθυπουργού δεν θα είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί «πιο κοντά στον απλό πολίτη», όπως συνηθίζουν να λένε οι σύμβουλοί του, αφού εκεί στεγάζονται πολυπληθείς υπηρεσίες του πρώτου τη τάξει υπουργείου.

 
Πέραν όλων αυτών όμως, η μετακόμιση του Γιώργου Παπανδρέου, θα σημάνει την αντίστοιχη μετακόμιση του Γιάννη Ραγκούση. Μια εξέλιξη που κρίθηκε, σημειολογικά τουλάχιστον, απαραίτητη, καθώς μετά και την ουσιαστική αναβάθμιση του Υπουργού Εσωτερικών σε άτυπο «αντ’ αυτού», έπειτα από τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, κρίθηκε ότι στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Πάρου επικεντρώνονται αρνητικές φορτίσεις και πιέσεις, από όσους δεν θέλουν να πλήξουν ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου. 


πηγή : http://kostasxan.blogspot.com

PostHeaderIcon K.Ζουράρις δια ΔΝΤ!


Διαμηνύουν ἀνάστατοι, συνάδελφοι ἐπιστήμονες ἀπὸ τὸ ἐξωτερικό, φίλοι καὶ μή: – Γιατί αὐτοκτονεῖτε; ἐσεῖς οἱ Ἕλληνες, μ’ αὐτὸ τὸ γενοκτονίας Μνημόνιο; Εἴχατε, πέρυσι, στὰ χέρια σας τὸ ἀπόλυτο πυρηνικὸ ὅπλο: τὴν χρεωκοπία! Γιατί δὲν τὸ χρησιμοποιήσατε; Γιατί ἐσεῖς δὲν ἐκβιάσατε τὴν………

διεθνῆ τοκογλυφία ἀντὶ νὰ σᾶς δέσει χειροπόδαρα αὐτή; Οἱ πανάσχετοι κυβερνῆτες σας δὲν ἤξεραν ὅτι οἱ τοκογλυφοτραπεζίτες ἔτρεμαν, αὐτοί, κι ὄχι ἐσεῖς, γιὰ ἕνα χρεωστάσιο πληρωμῶν τῆς Ἑλλάδας;

Ναί, ἔτσι εἶναι, δηλαδὴ χειρότερα… Τὰ κομματοπαράσιτα τοῦ δικομματισμοῦ, ποὺ μᾶς κυβερνοῦν, ἐδῶ καὶ ἄειντε ἀπὸ τὴν Μεταπολίτευση τοῦ ’74, δὲν εἶναι ἁπλῶς πανάσχετα. Εἶναι καὶ ἀνδρείκελα ἀνεπίξεστα. Στὴν δουλοπρέπειά τους καὶ τὴν συνοικιακή τους δειλία… Διότι, τόσο σωτῆρες! Ἔτσι! Ὅσα δισεκατομμύρια ἀπομύζησαν μέχρι τώρα ἀπὸ τὴν φτωχολογιά μας, τὰ δίνουν, ὡς ἀνδράποδα πειθήνια, στοὺς διεθνεῖς τοκογλύφους. Καὶ τὸὰ τὰ παιδιά μας– μεγαλώνει μέρα τὴν μέρα. χρέος –γι
Γιατί αὐτὰ τὰ παράσιτα-κομματόσιτα τοῦ δικομματισμοῦ δὲν ἔπραξαν τὸ νομισματο-δημοσιονομικῶς αὐτονόητον; Δῆλα δή.

1ον. Ἀμέσως, δηλαδή, πρὶν ἀπὸ δέκα χρόνια, ὅταν εἶδαν πὼς τὸ κηφηνῶδες μιζαδόρικό τους διόγκωνε τὸν «δανεισμὸ» ἀπὸ τοὺς τοκογλύφους, ἔπρεπε νὰ δημιουργήσουν ἕνα δικό μας, ἑλληνικὸ «κυριαρχικὸ ταμεῖο» (sovereighn fund).
Πῶς; Συνενώνοντας τὸ Ταμεῖο Παρακαταθηκῶν καὶ Δανείων, τὸ Ταχυδρομικὸ Ταμιευτήριο (100% ἑλληνικῆς ἰδιοκτησίας) καὶ τὸ ποσοστὸ τοῦἙλληνικοῦ Δημοσίου ἀπὸ τὴν Ἐθνικὴ Τράπεζα καὶ τὴν Ἀγροτικὴ Τράπεζα (50 καὶ ἄνω τοῖς ἑκατό). Ἔτσι, ἡ πρὸς τὰ ἐκεῖ φυσικὴ ροὴ τῶν ἀσφαλιστικῶν μας Ταμείων θὰ ἔδινε – ἀσχέτως τῆς ἐπιβαλλομένης «πατάξεως τῆς διαφθορᾶς» – τὰ δισεκατομμύρια, ποὺ μᾶς «δανείζουν» οἱ ξένοι ἐκδοροσφαγεῖς. Οἱ Ἕλληνες θὰ δάνειζαν στὸ Ἑλληνικὸ Δημόσιο, χωρὶς τοκογλυφικὸ ἐπιτόκιο. Ὅπως ἀκριβῶς κάνουν τόσα ἄλλα κυριαρχικὰ καὶὄχι ἀνδραποδώδη κράτη στὸν κόσμο. Ναί, Ἑλληνικὸ Ταμεῖο κυριαρχίας (Fond souverain).

2ον. Δήμευση! Δεκατέσσερα ἢ πόσα δισ. «ληξιπρόθεσμα» χρέη ἀπὸ τὸ ἐγχώριο κεφαλαιοκρατικὸ ἀληταριό; Δήμευση!

3ον. Κομμισσάριοι τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους, στὶς «ἑλληνικὲς» τραπεζικὲς ληστοσυμμορίες. Στὴν Μέκκα τοῦ καπιταλισμοῦ, ὁ Ὀμπάμα γιατί τόλμησε αὐτὸ ποὺ δὲν τολμᾶ ὁ ἐδῶ «σοσιαλιστής» μας Georgakis; Γιὰ νὰ ὑπάρξει ρευστὸ στὴν ἀγορά;

4ον. Γιατί τὰ ξεφτέρια μας δὲν ἀπαιτοῦν ἀπὸ τὸ ἀνδρείκελο Τρισὲ τῆς ΕΚΤ νὰ ἀγοράζει καὶ νὰ ἐγγυᾶται τὰ ὁμόλογα τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου ἀπ’ εὐθείας κι ὄχι μέσω τῶν ἑλληνοξενικῶν «Τραπεζῶν»;

Καὶ κάτι γιὰ τὴν κυβερνῶσα παρασιτικὴ ἀσχετίλα:

1ον. Ἐκεῖνος ὁ φὸν Σάχλας, ὑπουργὸς ἐπὶ τῶν Ἐξωτερικῶν Τεμενάδων, ποὺ ἔγραφε, τότε, πραγματείαν ὑπὲρ τοῦ Ναὶ στὸ σχέδιο Ἀνάν –συνωδὰῷ Ναιναίκῳ Georgakis (τότε)–, γιατί δὲν πάει νὰ μάθει γράμματα; Ἢ γιὰ βλίτα, ὡς γνήσιος φὸν βλιτομάμας; τ

2ον. Ὁ ἀνεπιξέστως ἄξεστος ἰχθυέμπορος παριστάνει τὸν ὑπουργὸ γιὰ τὸν «Ἑλληνικὸ Πολιτισμό»!!! Ἐρώτηση: Ἀπαγορεύεται; Ἀπάντηση: Βεβαίως ὄχι! Κάθε ἰχθυέμπορος μπορεῖ νὰ γίνεται ὑπουργὸς περὶ τὸν Ἑλληνικὸν Πολιτισμόν. Ὡς ἑξῆς: νὰ ἔχει γράψει τέσσερεις χιλιάδες σελίδες γιὰ τὸν Ἑλληνικὸ Πολιτισμὸ (ὅσες καὶ τὰ χρόνια του) καὶ νὰ διαβάζει στὸ πρωτότυπο, παρακαλῶ, τὴν Ἰλιάδα, τὸν «Ἀκάθιστο Ὕμνο» καὶ τὴν Ὀδύσσεια τοῦ. Ἀλλοιῶς, θυρωρὸς στὴν Ἀμερικάνικη Πρεσβεία. Μπρούμυτα. Καζαντζάκη.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ

πηγή : http://olympia.gr/

PostHeaderIcon Ύμνοι των Ισραηλινών για την ελληνική βοήθεια.

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μιλάνε στο Ισραήλ για την άμεση αντίδραση της Ελλάδας στην έκκληση βοήθειας για τη τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή 41 ανθρώπων.

«Την ίδια ώρα που Ευρωπαίοι γίγαντες όπως η Βρετανία και η Γερμανία κοιμόντουσαν ,οι Έλληνες πιλότοι μπήκαν στα κόκπιτ των αεροσκαφών τους για τη μικρή πτήση προς το Ισραήλ και μαζί με τους δεκάδες Έλληνες πυροσβέστες ,έμπειρους σε τέτοιες φωτιές να βοηθήσουν εθελοντικά», γράφει ο Δρ.Shlomo Shpiro.
Τους Έλληνες πιλότους υποδέχτηκε ο ίδιος ο αρχηγός της ισραηλινής ΠΑ,λέγοντάς τους μία φράση: “Οι ουρανοί είναι δικοί σας”.

Ο ισραηλινός καθηγητής κλείνει το κείμενό του τονίζοντας: «Η σημερινή ελληνική βοήθεια δεν θα ξεχαστεί. Οι ισραηλινοί χαιρετίζουμε τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης,του στρατού και αυτών των γενναίων Ελλήνων πιλότων και πυροσβεστών που ήρθαν στη δική μας ώρα ανάγκης».
 
πηγή : http://infognomonpolitics.blogspot.com

PostHeaderIcon Αρχισαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ο χορός των κινητοποιήσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με την αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του, «άνοιξε» και φέτος με ολιγόλεπτους αποκλεισμούς δρόμους από μαθητές.

Ενδεικτικά μαθητές έκλεισαν την λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος των Αναβρύτων, την λεωφόρο Θηβών στο Αιγάλεω, την λεωφόρο Μαραθώνος στο Πικέρμι, 100 μαθητές συγκετρώθηκαν στη διασταύρωση Εθνικής Αντιστάσεως Π. Τσαλδάρη στο Περιστέρι και στην Γρ. Λαμπράκη στον Κορυδαλλό,  ενώ πραγματοποίησαν και συγκεντρώσεις έξω από αστυνομικές υπηρεσίες όπως την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και τα Αστυνομικά Τμήματα Μεταμόρφωσης και Σαλαμίνας.

Παράλληλα αρκετοί μαθητές πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία όπως στο Λαύριο και την Αγία Παρασκευή και σταδιακά κατευθύνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς προς το κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι

 

PostHeaderIcon Maybe im the one who is the schizophrenic psycho... GoodNight!


PostHeaderIcon Η Άγνωστη Θεσσαλονίκη


Περίπου 2300 χρόνια πριν, ο Φίλιππος ο β’ πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί των Θεσσαλών. Την ίδια χρονική περίοδο, η γυναίκα του η Ολυμπιάδα γέννησε μια κόρη. ‘Έτσι παίρνει το όνομα Θεσσαλονίκη (νίκη επί των Θεσσαλών). Πολύ αργότερα, ο βασιλιάς της Μακεδονίας Κάσσανδρος την παντρεύεται και δίνει το όνομά της στην πόλη που ιδρύει.

Γεννήθηκε, πορεύτηκε και παρέμεινε πόλη μέχρι και σήμερα. Μέσα στην μακρόχρονη πορεία της υπάρχουν και τα μελανά σημεία. Κατακτητές όπως Σαρακηνοί, Σελτζούκοι, Φράγκοι, Βενετοί, Γότθοι, Σέρβοι, Άβαροι, Ούννοι, Βούλγαροι, έχουν επιτεθεί στην πόλη προσπαθώντας να την κάνουν δική τους. Ισπανοί, Ρωμαίοι, Νορμανδοί, Άραβες πειρατές και Τούρκοι προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και την λεηλάτησαν. Οι επιρροές όλων αυτών που πέρασαν ως κυρίαρχοι δημιούργησαν έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Στα χρόνια που πέρασαν, η Θεσσαλονίκη απέκτησε την δική της μυστική ιστορία που γεννήθηκε μέσα από θρύλους, μύθους και ιστορικά γεγονότα, που μαρτυρούν διηγήσεις που γνωρίζουν μόνο λίγοι.

Ο Πολιούχος φύλακας

26 Οκτωβρίου 305μ.χ. Ένας νεαρός Ρωμαίος αξιωματικός συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι είναι χριστιανός και διδάσκει την απαγορευμένη θρησκεία. Αποδέχεται την κατηγορία και πεθαίνει σαν μάρτυρας. Είναι μόλις 23 χρονών και ονομάζεται Δημήτριος. Άγιος…
160 χρόνια μετά, ένας έπαρχος με το όνομα Λεόντιος, προσεύχεται γονατισμένος πάνω από τις κατακόμβες παρακαλώντας τον Άγιο να τον θεραπεύσει. Αν και πάσχει από ανίατη ασθένεια, θεραπεύεται και χτίζει μια μεγαλόπρεπη βασιλική στην θέση του σημερινού ναού του Αγίου Δημητρίου.
25 Οκτωβρίου 1912. Ένας Συνταγματάρχης του ελληνικού πεζικού είναι επικεφαλής του στρατεύματος που φτάνει έξω από την πόλη στην περιοχή της Σίνδου. Οι εντολές είναι σαφείς. Να περιμένει τον βασιλιά Κωνσταντίνο και να τον συνοδεύσει καθώς θα μπαίνει θριαμβευτής στην πόλη. Ενώ περιμένει αγναντεύοντας τα κάστρα μια λάμψη του κινεί την περιέργεια. Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, αυτό που βλέπει τον κάνει να ειδοποιήσει αμέσως τους στρατιώτες που κάθονται γύρω του. 
«Εκεί στα κάστρα τον βλέπετε τον Άγιο Δημήτριο που πολεμάει τους Τούρκους?»
«Θαύμα!» Φωνάζουν οι στρατιώτες κοιτάζοντας τις μικρές λάμψεις πάνω στα τείχη.
«Θα τον αφήσουμε μόνο του τον Άγιο να πολεμάει?»Τους ρωτάει.
Με διαταγή του Συνταγματάρχη, αψηφούν τις εντολές και μπαίνουν στην πόλη. Αργότερα, ο ίδιος περνάει από στρατοδικείο, και με την κατάθεση των στρατιωτών ως μάρτυρες του οράματος, αθωώνεται. Η παράδοση της πόλης γίνεται στις 26 Οκτωβρίου και ο Άγιος θεωρείται προστάτης της. 

Το Επταπύργιο, ο Εμφύλιος και το τάβλι

Η οχύρωση της πόλης αποτελούνταν από τείχη με συνολικό μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων και ύψους 15 μέτρων. Ανά διαστήματα υπήρχαν οχυρωματικοί πύργοι, και ένας από αυτούς είναι ο πύργος που ονομαζόταν Τζιντζερλί Κουλέ, δηλαδή αλυσιδένιος πύργος (γνωστός σήμερα ως πύργος Τριγωνίου). Σχεδιασμένος κατά τον θρύλο από έναν Βενετό αλχημιστή, οφείλει την ονομασία του στις λαξευμένες πλάκες που βρισκόταν ολόγυρά του σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι που προστάτευε τους ενοίκους του από κάθε μαγεία. Λίγο πιο πάνω, στην ακρόπολη, βρίσκεται το κάστρο του Γεντί Κουλέ, που σημαίνει Επτά Πύργοι ή αλλιώς Επταπύργιο, το ισχυρότερο οχυρωματικό κτιριακό συγκρότημα της πόλης και τελευταίο καταφύγιο σε περίπτωση επιδρομής. Μεταγενέστερες προσθήκες στο κυρίως κάστρο εξυπηρέτησαν την χρήση του ως φυλακή, από τις πιο φρικτές της Ελλάδας, και ως το 1989 ήταν ο τρόμος που βασίλευε πάνω από την πόλη. Πίσω από τους κρύους τοίχους του βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν πολλοί βαρυποινίτες και θεωρούνταν ότι κάθε προσπάθεια δραπέτευσης θα ήταν άκαρπη. 
Την εποχή του εμφυλίου πολέμου, διαδραματίστηκε εκεί μια ιστορία που αφορά δυο συγκρατούμενους. Ο ένας από αυτούς, γνώστης ξυλογλυπτικής, για να περνάει τις ώρες του έφτιαχνε ένα τάβλι, δουλεύοντας ώρες ολόκληρες για να το τελειώσει. Ποτέ δεν γνώριζαν πότε θα έρθει η σειρά του καθενός να αντικρύσει το απόσπασμα. Είχε προχωρήσει αρκετά στην κατασκευή, αλλά ο χρόνος τον πρόλαβε και εκτελέστηκε ένα πρωινό. Το τάβλι πέρασε στα χέρια του συγκρατούμενού του, ο οποίος το έκρυψε σε μια σχισμή μέσα στο κελί του για να μην το πάρουν οι δεσμοφύλακες. Λίγες μέρες αργότερα, θέλησε να δει ξανά το μοναδικό ενθύμιο που είχε μείνει από τον φίλο του, αλλά με έκπληξη διαπίστωσε ότι το τάβλι τώρα ήταν σχεδόν τελειωμένο. Έντρομος το ξαναέκρυψε, αδυνατώντας να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Δεν άντεξε παρά μόνο μια εβδομάδα, και όταν το ξαναπήρε στα χέρια του είδε πως ήταν ολοκληρωμένο. Ο ίδιος γλύτωσε το απόσπασμα, και μόλις αποφυλακίστηκε φρόντισε να θάψει το τάβλι εκεί που ήταν θαμμένος ο φίλος του.

Ο αόρατος δρόμος και οι Κήποι του Πασά

Κατηφορίζοντας την οδό Ακροπόλεως στην άνω πόλη, συναντάει κανείς ένα μικρό στενό πλακόστρωτο δρομάκι, την περιβόητη οδό Μαύρης Πέτρας, που αν το περπατήσεις νομίζεις πως τα σπίτια γέρνουν από πάνω σου καθώς περνάς, παρακολουθώντας το κάθε σου βήμα. Συνεχίζοντας φτάνεις σε ένα αδιέξοδο, όπου ο θρύλος λέει πως κάθε τρεις μέρες, στις 12 το βράδυ εμφανίζεται ένας χαμένος δρόμος που κάνείς δεν ξέρει που οδηγεί…ίσως…
Σχεδόν στους πρόποδες του λόφου που είναι κτισμένη η Άνω Πόλη, λίγο παρακάτω από την οδό Μαύρης Πέτρας βρίσκεται μια μικρή πευκόφυτη έκταση, γνωστή ως οι Κήποι του Πασά. Το μέρος αυτό ήταν το ησυχαστήριο του Σειφουλάχ Πασά και των Οθωμανών Τεκτόνων που ανήκαν στον στενό του κύκλο, ο οποίος έκτισε εκεί ένα περίεργο σύμπλεγμα πέτρινων κατασκευών, γεμάτων μυστικιστικά σύμβολα. Μεγάλο μέρος αυτού του περίεργου συμπλέγματος αποτελείται από πέτρες που σχηματίστηκαν από την πτώση κεραυνών στην άμμο, και είναι άγνωστο πώς ή από πού μεταφέρθηκαν εκεί. Το μέρος αυτό θεωρείται ενεργειακός τόπος, με διάφορες ανεξήγητες αναφορές για διάθεση ευφορίας ή χρονικά κενά, ενώ οι οπαδοί της ιερής γεωγραφίας το θεωρούν κομβικό γεωμαγνητικό σημείο. Λέγεται ότι κατά την διάρκεια των αποκρυφιστικών τελετών γινόντουσαν ανθρωποθυσίες.

Πηγή: Δαμιανός Φουρκιώτης – 18-24.gr

PostHeaderIcon Η οδύσσεια της ώρας

Η πρώτη αναφορά για πρόταση χρησιμοποίησης της θερινής ώρας (Daylight Saving Time, DST) ήταν το 1784 από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, που πρωτοδιατύπωσε την ιδέα, σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας, αλλά πρόταση κατά τους θερινούς μήνες οι άνθρωποι να ξυπνούν μία ώρα νωρίτερα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό ηλιακό φως!

Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν το 1907 από τον Λονδρέζο αρχιτέκτονα William Willett, θερμό υποστηρικτή του μέτρου της θερινής ώρας, στο άρθρο του «Waste of Daylight», αλλά τελικά, αν και τον υποστήριξαν αρκετοί βουλευτές, δεν κατάφερε να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση για τη χρησιμότητα εφαρμογής του μέτρου και τα θετικά αποτελέσματά του.

Η εφαρμογή της θερινής ώρας καθιερώθηκε πρώτη φορά κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Willett, από τη γερμανική κυβέρνηση από την 30η Απριλίου ως την 1η Οκτωβρίου 1916, ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Λίγο μετά, ακολούθησε τη γερμανική πρόταση και το Ηνωμένο Βασίλειο, εφαρμόζοντας τη θερινή ώρα από την 21η Μαΐου ως την 1η Οκτωβρίου 1916. Στις 19 Μαρτίου 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας. Το μέτρο όμως καταργήθηκε σύντομα, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου. Για κάποια χρόνια η εφαρμογή της θερινής ώρας καταργήθηκε και ξεχάστηκε και εμφανίστηκε ξανά στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όταν ορισμένες χώρες, κυρίως της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και οι Η.Π.Α. προχώρησαν τα ρολόγια τους κατά μία ώρα μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (από τις 9 Φεβρουαρίου 1942 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 1945) και στη Βρετανία δύο ώρες μπροστά κατά τους θερινούς μήνες και μία ώρα κατά τους χειμερινούς. 

Η εφαρμογή της θερινής ώρας, με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή μία ώρα μπροστά από τη χειμερινή, καθιερώθηκε το 1966 στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να ισχύει αρχικά σε λίγες πολιτείες και από το 1986 κατοχυρώθηκε με νόμο σε ολόκληρη τη χώρα. Ακολούθησαν ανάλογες ρυθμίσεις και για τις χώρες της Ευρώπης.
Το μέτρο εφαρμόζουν σήμερα γύρω στις 70 χώρες σε παγκόσμια κλίμακα. Η ώρα Γκρίνουιτς δεν αλλάζει, γι’ αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Η ανθρώπινη παρέμβαση γίνεται εν όψει του καλοκαιριού στα τέλη Μαρτίου, άρα μπορούμε να πούμε πως η καλοκαιρινή ώρα είναι η τεχνητή και η χειμερινή η κανονική, ηλιακή ώρα.
Δεν προσαρμόζονται όλες οι χώρες την ίδια στιγμή στις αλλαγές. Το παιχνίδι με τις ώρες δεν το παίζουν οι χώρες, που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό, όπου η μέρα διαρκεί 12 ώρες και η νύχτα άλλες τόσες. Αντίθετα, όσο πιο κοντά κατευθύνεται κανείς προς τους πόλους, τόσο περισσότερο ηλιακό φως είναι διαθέσιμο κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Επίσης, άλλο πρόγραμμα ακολουθούν οι Βορειοαμερικανοί, άλλο οι Ευρωπαίοι κι άλλο οι Νοτιοαμερικανοί.
Η Βενεζουέλα πάλι από το Δεκέμβριο του 2007 εφαρμόζει τη δική της, ιδιότυπη ζώνη ώρας, μετακινώντας τους δείκτες του ρολογιού μισή ώρα πίσω. Ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες μεταρρύθμισε το χρόνο προκειμένου να έχει ξημερώσει, όταν ξυπνά ο περισσότερος κόσμος και να βελτιωθούν έτσι οι επιδόσεις των εργαζομένων και των μαθητών. «Δεν με ενδιαφέρει αν με λένε τρελό, η νέα ώρα θα εφαρμοστεί», είχε δηλώσει ο Τσάβες, ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας χαρακτήρισε πολύ θετικό το μέτρο, ωστόσο οι επικριτές του προέδρου τον κατηγορούν ότι απλώς θέλει να διαφέρει στη ζώνη ώρας από το μεγάλο εχθρό του τις Η.Π.Α. Με αυτή την μεταρρύθμιση η Βενεζουέλα βρίσκεται τεσσερισήμισι ώρες πίσω από τη Μέση Ώρα Γκρίνουϊτς.

Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας και ο βασικός λόγος για τον οποίο αρχικά χρησιμοποιήθηκε είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε περίπου 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο. Μελέτες, που έχουν γίνει, απέδειξαν ότι στη διάρκεια της περιόδου εφαρμογής της θερινής ώρας οι θάνατοι των πεζών από τροχοφόρα δυστυχήματα ελαττώνονται κατά τέσσερις φορές, ενώ η θερινή ώρα ευνοεί τις κάθε είδους δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου το βράδυ, καθώς λαμβάνουν χώρα κάτω από το φως της ημέρας, δηλαδή υπό πολύ πιο καλές συνθήκες. 

Επίσης οι ειδικοί σε θέματα τουρισμού κρίνουν ότι η θερινή ώρα έχει θετική επίπτωση στον τουρισμό, καθώς παρατηρείται π.χ. αύξηση της ζήτησης για προϊόντα, που χρησιμοποιούνται κατά τον ελεύθερο χρόνο (ποδήλατα, πλοία κ.λπ.). Διαπιστώνεται ακόμη ότι ο κατασκευαστικός τομέας και η γεωργία επωφελούνται από τη θερινή ώρα, ιδίως στις νότιες χώρες της Ευρώπης, λόγω του γεγονότος ότι το πρωί κάνει λιγότερη ζέστη την ίδια ώρα, απ’ ότι θα έκανε αν δεν υπήρχε το θερινό ωράριο και στον τομέα της υγείας οι πιθανές επιπτώσεις σχετίζονται με το γεγονός ότι το σώμα πρέπει να προσαρμόζεται στην αλλαγή της ώρας τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο και με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ερευνών, οι περισσότερες δυσκολίες είναι μικρής διάρκειας και δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία.

Η Ελληνική εμπειρία
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, τα οξυμμένα ενεργειακά προβλήματα, που αντιμετώπιζε η Ελλάδα, οδήγησαν στη λήψη έκτακτων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Στα πλαίσια αυτών των μέτρων ήταν και η εφαρμογή της θερινής ώρας για τη χρονική περίοδο Μαρτίου-Σεπτεμβρίου. Σε κάθε μέρα δηλ. προστέθηκε στην κανονική ηλιακή ώρα και μία πλασματική, η οποία αναιρέθηκε και πάλι το φθινόπωρο, για την εκμετάλλευση 60 επιπλέον λεπτών ηλιακής ενέργειας καθημερινά και την εξοικονόμηση θεωρητικά περίπου 210 ωρών ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των επτά μηνών θερινής ώρας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στα άλλα κράτη, που είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα χρόνια νωρίτερα.

Μέχρι το 1996 η θερινή ώρα στην Ελλάδα ίσχυε μέχρι την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη και από 1997 επεκτάθηκε ένα μήνα ακόμα, στα τέλη του Οκτώβρη, μετά από απόφαση των Βρυξελλών για κοινή εφαρμογή της θερινής ώρας την ίδια ημερομηνία για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

πηγή : http://www.e-telescope.gr

PostHeaderIcon Το Χαμένο Σμήνος

Με τον προσδιορισμό

αυτό έμεινε στα αεροπορικά χρονικά η εξαφάνιση πέντε μαχητικών αεροπλάνων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου 1945 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των ακτών της Φλώριδας. Τα κενά που υπήρξαν στην έρευνα του Ναυτικού,...

....
σε συνδυασμό με κάποια παλιότερα περιστατικά εξαφανίσεων στην περιοχή αυτή, αποτέλεσαν πεδίο εκμετάλλευσης για διάφορες ευφάνταστες γραφίδες, που δημιούργησαν τους θρύλους γύρω από το Τρίγωνο των Βερμούδων ή το Τρίγωνο του Διαβόλου, όπως είναι μια άλλη ονομασία του.

Στις 14:10 της 5ης Δεκεμβρίου 1945, πέντε βομβαρδιστικά αεροπλάνα του Αμερικανικού Ναυτικού, τύπου ΤΒΜ Avenger, με συνολικό πλήρωμα 14 ατόμων, απογειώθηκαν από τη ναυτική βάση του Φορτ Λότερντεϊλ της Φλώριδας, κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες, για μια εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας, διάρκειας δύο ωρών. Επικεφαλής του σμήνους ήταν ο υποπλοίαρχος Τσαρλς Τέιλορ, ένας πιλότος με 2.500 ώρες πτήσης και εμπειρία στα μέτωπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η «Πτήση 19», όπως ήταν η επίσημη ονομασία της αποστολής, περιλάμβανε ασκήσεις περιπολίας και βομβαρδισμού και σε μια διαδρομή, που σχεδόν συμπίπτει με αυτή που αργότερα ονομάστηκε Τρίγωνο των Βερμούδων (Μαϊάμι - Πουέρτο Ρίκο - Μπαχάμες - Μαϊάμι).

Όλα πήγαιναν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι τις 15:45, όταν ο υποπλοίαρχος Ρόμπερτ Κοξ, που ηγείτο ενός άλλου σμήνους με παρόμοια αποστολή, άκουσε από την εκπαιδευτική συχνότητα ότι η «Πτήση 19» αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Ο Τέιλορ τον πληροφόρησε ότι και οι δύο πυξίδες του ήταν εκτός λειτουργίας και αντιμετώπιζε πρόβλημα προσανατολισμού. «Ψάχνω να βρω το αεροδρόμιο και δεν μπορώ» ακούστηκε να λέει. Στις 18:20 ο Κοξ άκουσε για τελευταία φορά τον Τέιλορ να λέει: «Δεν έχουμε καύσιμα. Πέφτουμε».

Αμέσως στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που κράτησε έως τις 10 Δεκεμβρίου. Χτενίστηκαν στην κυριολεξία πάνω από 250.000 τετραγωνικά μίλια θάλασσας, χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα. Και τα πέντε αεροπλάνα είχαν εξαφανισθεί από προσώπου γης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα υδροπλάνο διάσωσης τύπου BPM-5 εξερράγη στο αέρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 13 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Ναυτικού, που αριθμούσε 500 σελίδες, οι ευθύνες βάρυναν τον επικεφαλής της «Πτήσης 19» υποπλοίαρχο Τέιλορ, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του, με συνέπεια όλο το σμήνος να καταλήξει στα άγρια νερά του Ατλαντικού, ελλείψει καυσίμων. Κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους πιλότους φαίνεται να του είχαν υποδείξει τη σωστή πορεία, αλλά δεν θέλησαν να επιμείνουν, λόγω της στρατιωτικής πειθαρχίας και της μεγάλης εμπειρίας του αρχηγού τους. Επιπρόσθετα, ο Τέιλορ αρνήθηκε να αλλάξει τη συχνότητα του ασυρμάτου του στο κανάλι έκτακτης ανάγκης, επειδή ήταν ελαττωματικός και πίστευε ότι θα έχανε την επαφή του με τα αεροπλάνα του σμήνους.

Όσον αφορά την έκρηξη στο υδροπλάνο διάσωσης, αυτή οφειλόταν σε διαρροή καυσίμων, σε συνδυασμό με το άναμμα τσιγάρου από κάποιο μέλος του πληρώματος. Άλλωστε, το BPM-5 ήταν ένα προβληματικό αεροσκάφος και οι αεροπόροι το αποκαλούσαν «Ιπτάμενο Ντεπόζιτο».

Τον Απρίλιο του 1962 άρχισε να δημιουργείται ο θρύλος για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Ο συγγραφέας Άλεν Έκερτ με το άρθρο του «Η Χαμένη Πτήση» στο περιοδικό «American Legion» αναφέρεται στο συμβάν του 1945 και δημιουργεί αίσθηση. Ο Έκερτ παρουσιάζει μια συνομιλία του Τέιλορ με τον Πύργο Ελέγχου: «Μπήκαμε σε λευκά νερά, τίποτα δεν φαίνεται σωστό. Δεν ξέρουμε που είμαστε. Τα νερά είναι πράσινα, όχι λευκά» και παραθέτει μια άποψη που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας, ότι «τα αεροπλάνα πέταξαν στον Άρη».

Ο Έκερτ ήταν ο πρώτος, που συνέδεσε την «Πτήση 19» με υπερφυσικά φαινόμενα. Ακολούθησαν πολλοί άλλοι, χωρίς να μπορέσουν να υποστηρίξουν πειστικά την εκδοχή αυτή.

πηγή : sansimera.gr






PostHeaderIcon 10 πράγματα που δεν ήξερες για το νερό

10.Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκέφαλου. Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας...
9.Μπορεί όταν διψάμε να καταφεύγουμε σε υποκατάστατα του νερού όπως σε καφέ, αναψυκτικά και μπύρα πιστεύοντας ότι έτσι καλύπτουμε τις ανάγκες μας καθώς περιέχουν νερό, αλλά στη πραγματικότητα η ζάχαρη κι η καφεΐνη αποσπούν το νερό από τα κύτταρα για να διατηρήσουν την ισορροπία του PH των ηλεκτρολυτών στο αίμα, μ’ αποτέλεσμα τα κύτταρα ν’ αφυδατώνονται.
8.Η λύση για την αφυδάτωση είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού τη μέρα, στα οποία μπορούμε να συνυπολογίσουμε μονάχα τους φρεσκοστημένους χυμούς, κανένα άλλο ποτό. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιλύσουμε πολλά από τα προβλήματα υγείας μας, συμπεριλαμβανομένου της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.
7.Μπορεί ν’ αποφεύγουμε το πολύ νερό για να μην πηγαινοερχόμαστε διαρκώς στη τουαλέτα, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι η κύστη είναι μυϊκό όργανο κι όπως όλοι οι μυς έτσι κι αυτός αποδυναμώνεται με την αδράνεια κι ενισχύεται με τη χρήση. Έτσι όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο θ’ αυξηθεί η δύναμη της κύστης και δεν θα χρειάζεται να τρέχουμε στη τουαλέτα κάθε πέντε λεπτά.
6.Το PH που πρέπει να έχει το αίμα μας είναι από 7.3 έως 7.45. Εάν γίνει πιο βασικό ή πιο όξινο τότε πεθαίνουμε. Εάν καταναλώνουμε αναψυκτικά, αλκοόλ, fast-food τότε αυξάνουμε το PH του αίματος μας. Έτσι όταν πίνουμε νερό βοηθάμε το σώμα μας να κάνει το αίμα μας πιο βασικό. Κι όσο πιο κοντά στο 7.45 διατηρούμε το PH μας τόσο πιο αργά γερνάμε.

5.Το χλώριο που περιέχεται στο νερό αποτελεί μια δηλητηριώδη νευροτοξίνη που είναι υπεύθυνη για καρκινογόνες ενώσεις, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκληρώσεις και τη καταστροφή των καλών μας βακτηριδίων. Το χλώριο που προσλαμβάνουμε με την κατανάλωση του νερού βρύσης σκοτώνει τα φιλικά βακτηρίδια που βρίσκονται στο παχύ έντερο τα οποία ευθύνονται για τα τελικά στάδια της πέψης καθώς και τη σύνθεση βιταμινών κι έτσι το πεπτικό σύστημα αναγκάζεται να λειτουργήσει με μειωμένη αποτελεσματικότητα.

4.Για ν’ αποφύγουμε το χλώριο λοιπόν θα μπορούσαμε να βάλουμε το νερό σε μια γυάλινη κανάτα και να τα’ αφήσουμε για 1,2 ώρες ώστε να εξατμιστεί το χλώριο ή ακόμα καλύτερα ν’ αγοράσουμε φίλτρα για τις βρύσες του σπιτιού
3.Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και είναι πορώδες. Έτσι όταν κάνουμε μπάνιο, δίχως να το καταλαβαίνουμε, μεγάλη ποσότητα χλωρίου διεισδύει στο σώμα μας μέσω των πόρων του δέρματος. Για να τα αποφύγουμε αυτό καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε ένα φίλτρο στο ντους.
2.Η λύση του εμφιαλωμένου νερού δεν είναι η ιδανική καθώς μελέτες δείχνουν ότι περιέχει βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες και βακτηρίδια παρά τον υποτιθέμενο «καθαρισμό» από τον οποίο περνάει. Το εμφιαλωμένο νερό είναι επίσης πολύ βλαβερό για το περιβάλλον καθώς απαιτεί τεράστια παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία περιέχουν τοξικά και καρκινογόνα συστατικά για να διαθέτουν ευκαμψία αλλά μ’ αυτό τον τρόπο μολύνουν το περιεχόμενο τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της αποθήκευσης.

1.Νερό σημαίνει μακροζωία
Ένα από τα μεγάλα μυστικά μακροζωίας των υπεραιωνόβιων πληθυσμών του πλανήτη είναι το πεντακάθαρο, φυσικό νερό των περιοχών τους. 

Πηγή : http://grizosgatos.blogspot.com

PostHeaderIcon Συμβάσεις στην "κόψη του ξυραφιού"


Κρίσιμες θα είναι οι συναντήσεις της υπουργού Εργασίας τόσο με τους ομολόγους της όσο και με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάζ Ντε Ρουζ.

Η Λούκα Κατσέλη κομίζει σχέδιο σημείων για τη διασφάλιση των κλαδικών συμβάσεων και τους όρους σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων ειδικών συνθηκών με μισθούς κάτω από τις αντίστοιχες κλαδικές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:
  • Δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων
  • Σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων ειδικών συνθηκών χωρίς να αναγράφεται ποσοστό μείωσης μισθών
  • Η χρονική διάρκεια αυτών των συμβάσεων θα είναι 2 χρόνια.
  • Θα συνυπογράφονται μεταξύ εργοδότη και επιχειρησιακού σωματείου και όπου δεν υπάρχει σωματείο θα συνυπογράφεται μεταξύ εργοδότη και κλαδικού συνδικάτου.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί η συνομοσπονδία γενικευμένη εφαρμογή της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων και πρόσθεσε: "Αν επιχειρήσουν να περάσουν επιχειρησιακές συμβάσεις, δεν θα βρεθεί - και θα το ζητήσουμε από όλους τους συνδικαλιστές ? ούτε ένας συνδικαλιστής να δεχθεί να υπογράψει τέτοιες συμβάσεις". Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δέχθηκε τα "πυρά" του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος τον κατηγόρησε για άκριτη αποδοχή των προτάσεων της τρόικας , δεν έδωσε συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε μαζί του ο Γιάννης Παναγόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή MEGA σαββατοκύριακο δήλωσε ότι έχει ταχθεί για να βοηθήσει τη χώρα και τους πολίτες και τόνισε: "Πληροφορήθηκα ότι κάτι ειπώθηκε, δεν έχω να πω κάτι. Εγώ έχω ταχθεί να υπηρετήσω τη χώρα μου και τους πολίτες της". Η ΓΣΕΕ έχει ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα των κλαδικών συμβάσεων, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή την εβδομάδα με τον Στρός Καν και τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν. Για τις 15 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ το ΠΑΜΕ την Τρίτη θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.

Πηγή: www.megatv.com

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin