Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

PostHeaderIcon Μία γυναίκα στο τιμόνι της Yahoo με μεταγραφή από την Google

 
Ένα από τα ανωτέρα στελέχη στη Google, η Μαρίσα Μάγιερ, αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στην ανταγωνίστρια εταιρεία Yahoo, και γίνεται έτσι, μια από τις ισχυρότερες γυναίκες της Silicon Valley αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής.
Η Μάγιερ ήταν το Νο 20 στη Google και ένα από τα λίγα πρόσωπα που «έβγαιναν» περισσότερο στη δημοσιότητα, γι’ αυτό η κίνηση της Yahoo προκάλεσε έκπληξη αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να προσελκύσει κορυφαία στελέχη κόντρα στους βασικούς ανταγωνιστές της, Google και Facebook.
Η 37χρονη Μάγιερ, για χρόνια ήταν υπεύθυνη για την εμφάνιση και την αίσθηση των πιο δημοφιλών προϊόντων της Google, όπως της μηχανής αναζήτησης, του Gmail, του Google News και του Google Images.  

Πρόσφατα τέθηκε επικεφαλής υπηρεσιών όπως του Google Maps, εποπτεύοντας πάνω από 1.000 εργαζόμενους. Επίσης, ήταν μέλος της στενής ομάδας που συνομιλούσε με τους συνιδρυτές της Google, τον Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν.   


Με τη ανάληψη της θέση της διευθύνουσας συμβούλου, η Μάγιερ συμπεριλαμβάνεται στη μικρή λίστα των γυναικών της Silicon Valley που κατέχουν ανώτατες θέσεις.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται η Μεγκ Γουίτμαν, εκτελεστική διευθύντρια της Hewlett-Packard, η Βιρτζίνια Ρόμετι, επικεφαλής της ΙΒΜ και η Σέριλ Σάντμπεργκ, επικεφαλής στο κέντρο επιχειρήσεων του Facebook.  
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin