Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Νέου τύπου τεστ για το Αλτσχάϊμερ

 
 
Μια νέα μέθοδος διάγνωσης της νόσου Αλτσχάϊμερ, που βασίζεται σε ανάλυση υγρού από το νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακριβέστερο τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό των ατόμων εκείνων με ήπια συμπτώματα απώλειας μνήμης, που πρόκειται τελικά να εξελιχτούν σε πλήρη νευροεκφυλιστική άνοια. Στο νέο τεστ έχουν συμβάλει και έλληνες επιστήμονες (Α.Τσολακίδου και Π.Αλεξόπουλος), που εργάζονται στη Γερμανία.

PostHeaderIcon Έδειρε, βίασε και περιέλουσε με βενζίνη 14χρονη που γνώρισε στο Facebook

 

Στο παρά πέντε γλίτωσε το 14χρονο κορίτσι από τα χέρια ενός 25χρονου δολοφόνου που γνωρίστηκαν μέσα από το Facebook.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ποινή του 25χρονου που καταδικάστηκε γιατί έδειρε, βίασε, περιέλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε ένα 14χρονο κορίτσι το οποίο είχε γνωρίσει στο Facebook.

PostHeaderIcon Μπρέικ με ....Radiohead - Staircase :P


PostHeaderIcon Τιμή ρεκόρ

 
 
Αντί 3.300 ευρώ πουλήθηκε σe δημοπρασία του οίκου Π. Βέργος η πρώτη έκδοση του «Ημερολογίου Καταστρώματος Β΄» του Γιώργου Σεφέρη, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για πρώτη έκδοση λογοτεχνικού έργου.

PostHeaderIcon Πανικός από επίθεση μελισσών στο τουρνουά τένις Wimbledon

 

Πανικός επικράτησε κατά την διάρκεια του παγκοσμίου φήμης τουρνουά τένις του Wimbledon, όταν ένα σμήνος από μέλισσες κατέκλυσε τον εξωτερικό χώρο του «All England Club». Οι εκατοντάδες θεατές που παρακολουθούσαν τους αγώνες από γιγαντο-οθόνη έτρεχαν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν.

PostHeaderIcon Άδειασε τον Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος

 
 
Άδειασε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο διάδοχός του στο  υπουργείο  Οικονομικών  Ευ. Βενιζέλος στον ΚΤΕ Οικονομικών  του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την κατάσταση που παρέλαβε.

Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίσθηκε ότι βρήκε μια κατάσταση «που προσπαθεί να συμμαζέψει», ενώ παράλληλα «κάρφωσε» τον προκάτοχό του για την άγνοια που εξέφρασαν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. σχετικά με τις αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο, καθώς φαίνεται ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμφωνηθεί με την τρόικα!


PostHeaderIcon Συνελήφθη ο «Πληροφοριοδότης»


Ο διαβόητος κακοποιός Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλγκερ, τον χαρακτήρα του οποίου ερμήνευσε ο Τζακ Νίκολσον στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ο Πληροφοριοδότης», συνελήφθη από το FBI. Ο 81χρονος Μπάλγκερ καταζητείτο εδώ και 16 χρόνια και θεωρείτο ένας από τους 10 πιο επικίνδυνους Αμερικανούς εγκληματίες...

PostHeaderIcon Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Τουρκία

 
 
Σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην επαρχία Ελαζιγκ της ανατολικής Τουρκίας, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.


PostHeaderIcon Τιμή ρεκόρ για πίνακα του Έγκον Σίλε

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε την Τετάρτη πίνακας του Αυστριακού ζωγράφου Έγκον Σίλε από τον οίκο δημοπρασιών Σόθμπις, στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον πίνακα «Houses with laundry», που φιλοτέχνησε ο Σίλε το 1914 και σύμφωνα με τον Σόθμπις πουλήθηκε έναντι 40,1 εκατομμυρίων δολαρίων.
Έργο του Σίλε στο μουσείο Λεοπόλντ  
Έργο του Σίλε στο μουσείο Λεοπόλντ Το έργο του εξπρεσιονιστή ζωγράφου δόθηκε για δημοπρασία από το μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης και αγοράστηκε από πλειοδότη, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του. 

PostHeaderIcon Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Βαν Γκογκ μάλλον είναι ... του αδελφού του

 

Η διάσημη "Αυτοπροσωπογραφία" του Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι πιθανώς μια προσωπογραφία του αδελφού του Τέο, βεβαιώνουν εμπειρογνώμονες του Μουσείου Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ σε μακροσκελή 600σέλιδη μελέτη τους.

"Υπήρχε οι πεποίθηση ότι ο Βαν Γκογκ δεν είχε ζωγραφίσει ποτέ τον αδελφό του Τέο", επισημαίνει το μουσείο.

PostHeaderIcon Τον έχουν βραβεύσει με Πούλιτζερ και δεν έχει καν πράσινη κάρτα!

 

Ενας δημοσιογράφος με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, που εργαζόταν στην αμερικανική εφημέριδα Washington Post και έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ για την κάλυψη του μακελειού στο πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ το 2007, αποκάλυψε χθες Τετάρτη ότι ζει παράνομα στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια.

PostHeaderIcon MNHMONIO…1843!

MNHMONIO…1843! 

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)

PostHeaderIcon Nέα φυλή ιθαγενών βρέθηκε στον Αμαζόνιο

 
 Μία νέα φυλή αυτοχθόνων εντοπίστηκε σε μία περιοχή του Αμαζονίου, στην κοιλάδα Ζαβάρι, στη βορειοδυτική Βραζιλία στα σύνορα με το Περού, όπως δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Εθνικού ιδρύματος Ινδιάνων (Funai).

Η ύπαρξη αυτής της φυλής, η οποία μετρά περίπου 200 άτομα τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, είχε ανακαλυφθεί αρχικά μέσω δορυφορικών εικόνων και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια μίας πτήσης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο από μέλη του Funai, του μοναδικού φορέα που έχει άδεια να πλησιάζει αυτόχθονες.


Οι αρχές της Βραζιλίας απαγορεύουν στους Λευκούς την πρόσβαση στις περιοχές όπου βρίσκονται απομονωμένοι ιθαγενείς διότι οι τελευταίοι κινδυνεύουν να μολυνθούν από ασθένειες για τις οποίες δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα.



PostHeaderIcon Λάθος στροφή για τον πιγκουίνο

Μια λάθος στροφή στο θαλάσσιο και σκοτεινό μονοπάτι ήταν αρκετή για να χάσει ένας πιγκουίνος τον προσανατολισμό του και να βρεθεί μόνος σε μια έρημη γη…

article 2006067 0CA83BBA00000578 250 634x356 Λάθος στροφή για τον πιγκουίνο
Η Christine Wilton, κάτοικος του Peka Peka beach, όπου και ανακαλύφθηκε το σπάνιο αυτό πτηνό δήλωσε εντυπωσιασμένη από το γεγονός ότι είδε αυτό το γλυκό πλάσμα στις ακτές και σημείωσε ότι φαινόταν τελείως χαμένο και έξω απ τα νερά του. “Ήταν λες και δεν ήταν από αυτό τον κόσμο, σαν κάποιος να το έριξε από τον ουρανό”.

PostHeaderIcon Με 122 χρόνια καθυστέρηση επέστρεψε δανεικό βιβλίο

 
Μια από τις πολυτιμότερες εκδόσεις, επέστρεψε στα ράφια της βιβλιοθήκης σε προάστιο του  Σίδνεϊ με 122 χρόνια καθυστέρηση. Δεν πίστευαν οι υπάλληλοι του ιδρύματος, όταν πήραν στα χέρια τους την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Εντομοφάγα Φυτά» του Κάρολου Δαρβίνου, την οποία είχε δανείσει η βιβλιοθήκη Κάμντεν στις 30 Ιανουαρίου του 1889.


PostHeaderIcon Ο Λίβανος κατήγγειλε Κύπρο και Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη για παραβίαση της κυριαρχίας του

 

Για παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου κατήγγειλε Κύπρο και Ισραήλ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με επιστολή του, ο νέος Λιβάνιος υπουργός Εξωτερικών, Αντάν Μανσούρ.

PostHeaderIcon Προσοχή στα σεξουαλικά βοηθήματα!

 

Σύμφωνα με καταγγελία του κόμματος των Πρασίνων στη Γερμανία, τα σεξουαλικά βοηθήματα και η υπερβολική χρήση ορισμένων χημικών ουσιών στην κατασκευή τους, ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα για την υγεία ακόμα και να προκαλούν καρκίνο.

PostHeaderIcon Πνίγηκαν δύο ηλικιωμένοι σε Κινέττα και Αργολίδα


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μια 68χρονη από τη θαλάσσια περιοχή της Κινέττας.

Η άτυχη γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

PostHeaderIcon Η Πίπα... έγινε κόμικ

 

Tελικά περισσότερο φαίνεται να πούλησε η Πίπα παρά η αδερφή της Κέιτ όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ!
Τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και οι παπαράτσι την κυνηγούν καθημερινά. Η Πιπα έκλεψε την παράσταση στο γάμο της αδερφής της Kate Middleton, νυν Δούκισσας του Κέμπριτζ και από τότε οι παπαράτσι δεν την έχουν αφήσει σε ησυχία.

PostHeaderIcon Ηλεκτρονικό Εγκλημα: Αποτράπηκαν 67 αυτοκτονίες χρηστών του ίντερνετ


Εξήντα επτά αυτοκτονίες χρηστών του ίντερνετ, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει τις προθέσεις τους αυτές σε συνομιλίες τους στο διαδίκτυο, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα.

PostHeaderIcon Το Ανάκτορο της Κνωσού δεν παραχωρείται για συναυλία

 

Το ανάκτορο της Κνωσού δεν θα παραχωρηθεί για την πραγματοποίηση συναυλίας, όπως δεν έχει συμβεί καμία φορά στο παρελθόν. Ακόμα και αν πρόκειται για την όπερα «Ιδομενέας» του Μότσαρτ.

Αυτή ήταν η τελική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρηση χρήσης της κεντρικής αυλής του ανακτόρου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών.

PostHeaderIcon Ο χρυσοθήρας της Νέας Υόρκης

Κυκλοφορεί στους δρόμους του Μανχάταν ψάχνοντας για χρυσό και διαμάντια στις ρωγμές των πεζοδρομίων. Μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, έχει βρει πολύτιμα μέταλλα αξίας 1.000 δολ..


Ο χρυσοθήρας της Νέας Υόρκης
Σε αντίθεση με τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα, ο 43χρονος Ραφι Στεπάνιαν δεν κοσκινίζει το νερό καθισμένος στις όχθες κάποιου ποταμού στην εξοχή.
Αντιθέτως, αυτός περπατάει (ή μάλλον μπουσουλάει) στους δρόμους της Νέας Υόρκης οπλισμένος με ειδικές λαβίδες και σπάτουλες, ψάχνοντας για χρυσό (ή άλλα πολύτιμα μέταλλα) ανάμεσα στις ρωγμές των πεζοδρομίων, μέσα στη λάσπη και κάτω από χιλιοπατημένες τσίχλες. Μάλιστα, συχνά φτάνει στο σημείο να παίρνει τη λάσπη στο σπίτι του για να τη μελετήσει καλύτερα.

PostHeaderIcon H Iνδία βάζει φρένο στις κάμερες του Street View

Ένα αυτοκίνητο με εξοπλισμό Google Street View 

α αυτοκίνητα του Google Street View που χαρτογραφούν διάφορες περιοχές του πλανήτη βρήκαν "αδιέξοδο" στην Ινδία, έπειτα από απόφαση-απαγόρευση των αρχών για λόγους ασφαλείας. Ειδικότερα, οι αρχές είπαν στην εταιρεία ότι θέλουν να αναβάλει τη λήψη εικόνων διότι δεν έχει ακόμη την απαραίτητη άδεια.

PostHeaderIcon ΟΑΕΕ: Δύο χρόνια δωρεάν ασφάλιση στους άνεργους. Δικαιολογητικά

ΟΑΕΕ: Δύο χρόνια δωρεάν ασφάλιση στους άνεργους. Δικαιολογητικά 
Καθορίστηκαν, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παροχή περίθαλψης στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες. Η πρόνοια παροχής για δύο χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προβλέπεται με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.


PostHeaderIcon Πώς θα κάνετε οικολογική χρήση του υπολογιστή σας;

 

Το να κάνετε «έξυπνη» χρήση του υπολογιστή σας μπορεί να μην σώσει τον πλανήτη από την οικολογική καταστροφή, αλλά θα βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην εξοικονόμηση ενέργειας και ίσως μερικά ευρώ στην τσέπη σας!

Σίγουρα με το να χρησιμοποιείτε συνετά το φούρνο και να μην ξεχνάτε το θερμοσίφωνα ανοιχτό για ώρες, εξοικονομείτε περισσότερη ενέργεια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε πιο φιλικοί με το περιβάλλον και μέσω της χρήσης του υπολογιστή σας, ο οποίος, όπως και να ‘χει, καίει ρεύμα. Αν είστε αρχάριοι σε οικολογικές συμπεριφορές, το pc είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε και να μπείτε στο κλίμα. Δείτε πώς να το χρησιμοποιείτε έξυπνα και οικολογικά.

PostHeaderIcon Πόλεμος στο διαδίκτυο μεταξύ Η.Π.Α και Κίνας;

 

Γιατί έκανε αινιγματική διάψευση σήμερα ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών - Οι καταγγελίες της Google για ''επιθέσεις'' σε λογαριασμούς Gmail αμερικανών κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων - Πληροφορίες πως οι χάκερς χτυπούν από στρατιωτική ακαδημία στο Τσινάν της Κίνας - Καθηγητές της Κινεζικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών είχαν υποστηρίξει πως πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις κρύβεται η αμερικανική κυβέρνηση
 
Πριν από λίγες ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Cui Tiankai ένιωσε την ανάγκη να κάνει επίσημες αλλά διφορούμενες διαψεύσεις πως μαίνεται "διαδικτυακός πόλεμος" μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

PostHeaderIcon Spiegel: Αν καταρρεύσει το ευρω μήπως θα φταίει η Γερμανία;


Με ένα μακροσκελές άρθρο, η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο στην έντυπη έκδοση κυκλοφόρησε την Δευτέρα με εξώφυλλο ένα φέρετρο με ελληνική σημαία και το «αποθανόν» ευρώ, αναρωτιέται μήπως φταίει η Γερμανία σε περίπτωση που καταρρεύσει το ευρώ. 

PostHeaderIcon Αποκεφάλισαν υπηρέτρια στη Σαουδική Αραβία


Είχε σκοτώσει τον εργοδότη της

Να αποθαρρύνει τους πολίτες της να φεύγουν στη Σαουδική Αραβία για δουλειά αποφάσισε η Ινδονησία μετά τη θανάτωση μιας εργαζόμενης με αποκεφαλισμό, επειδή είχε σκοτώσει τον εργοδότη της.

Ο αποκεφαλισμός της γυναίκας από την Ινδονησία αναζωπύρωσε τα παράπονα προς τον πρόεδρο της χώρας για έλλειψη προστασίας στους Ινδονήσιους πολίτες που δουλεύουν στο εξωτερικό, κυρίως ως υπηρέτριες και εργάτες στον κλάδο των κατασκευών.

PostHeaderIcon Υπ. Εξωτερικών: "Όχι" στη συμμετοχή Ελλήνων στον στολίσκο ακτιβιστών

 
 
Προειδοποίηση προς τους Έλληνες που σχεδιάζουν να αποπλεύσουν το Σάββατο – από ελληνικό λιµάνι, σύµφωνα µε πληροφορίες – για να συµµετάσχουν στον νέο στολίσκο ακτιβιστών προς τη Λωρίδα της Γάζας

PostHeaderIcon Κινδυνεύουν με λουκέτο 57.000 επιχειρήσεις

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Από τις περίπου 57.000 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, πάνω από το 70% δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις πληρωμές των δόσεων των δανείων συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ θέτοντας σε κίνδυνο, εκτός από τη βιωσιμότητα τους και τη διατήρηση των εγγυήσεων.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ραβάνης σημειώνει παράλληλα ότι «η δύσκολη οικονομική συγκυρία επηρεάζει άμεσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα την οικονομική τους δυστοκία και την δυσκολία αποπληρωμής των παραπάνω οφειλών για αυτό και χρήζουν άμεσης βοήθειας και η πολιτεία είναι ανάγκη να σταθεί αρωγός τους».


PostHeaderIcon Αυτός είναι ο χάκερ που “έσπασε” τη CIA

 

Οι Αρχές υποψιάζονται πως ο 19χρονος χάκερ Ράιαν Κλίρι είναι µέλος της οµάδας LulzSec. “Μπορεί και να αυτοκτονήσει αν του πάρουν το υπολογιστή από μπροστά του”, λέει η μητέρα του.


Εναν νέο ήρωα βρήκαν οι απανταχού χάκερ στο πρόσωπο του 19χρονου Βρετανού Ράιαν Κλίρι, ο οποίος κατάφερε από το δωµάτιό του στο πατρικό του σπίτι, στο Εσεξ, να εισβάλει στα άδυτα των ιστοσελίδων της CIA και του αµερικανικού Κογκρέσου.



PostHeaderIcon Επεισόδια στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στη Θεσ/νίκη

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Λευκό Πύργο.

Ομάδα 30 ατόμων φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν με ξύλα σε συγκεντρωμένους στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 3 άτομα, εκ των οποίων το ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

PostHeaderIcon Διαγραφή του χρέους της Ελλάδας προτείνει ο Όσκαρ Λαφοντέν

 
Υπέρ της διαγραφής χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

«Η διαγραφή χρέους θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συντεταγμένα», είπε ο κ. Λαφοντέν, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να εκτιμήσει κανείς τους κινδύνους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

PostHeaderIcon Ένα ιπτάμενο πέος διέκοψε την ομιλία του!


Ένα ιπτάμενο πέος διέκοψε την ομιλία του!
Oι περισσότεροι γνωρίζουν τον Garry Kimovich Kasparov ως τον κορυφαίο σκακιστή όλων των εποχών. Είναι, όμως, επίσης συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής.


PostHeaderIcon Οι απατεώνες είχαν βγει για... έρανο!

 

Είχαν, όπως όλα δείχνουν, “δαγκώσει” εκατοντάδες ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα με εράνους-μαϊμούδες

Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έπιασαν τρεις απ' τους απατεώνες και αναζητούν έναν ακόμη. Σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις απατεώνες είχαν φτιάξει ... σωματείο. Είχαν και γραφεία, τα οποία κατά καιρούς τα άλλαζαν για να μην εντοπίζονται.
Οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 99 μπλοκ με τα οποία “έκοβαν αποδείξεις” για τους υποτιθέμενους διαγωνισμούς που έκαναν.

PostHeaderIcon Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς

 

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα θα συμμετάσχει στην Σύνοδο ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να δώσει «συναίνεση στο λάθος». Παράλληλα, ζήτησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ανάπτυξη αλλά και μείωση φορολογικών συντελεστών από το φθινόπωρο. 

PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

 
Οι διαπραγματεύσεις των μέτρων του μεσοπρόθεσμου με την τρόϊκα και οι συλλήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου για στημένα παιχνίδια, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
 * ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Αδειάζει» το Δημόσιο!..": Η εφημερίδα γράφει ότι "αδειάζει το Δημόσιο από περίπου 110.000 πλεονάζοντες υπαλλήλους οι οποίοι από φέτος και για τα επόμενα χρόνια θα καθίσουν στον «πάγκο» της εργασιακής εφεδρείας και για ένα διάστημα 6 έως 12 μηνών θα παίρνουν σπίτι τους το 60%-65% των αποδοχών τους". 

PostHeaderIcon Ενας Ελληνας δουλεύει για να... τρέφει δύο

Στην παραγωγική διαδικασία συµµετείχαν 4.299.000 άτοµα το 2010 (το 46,1% του συνολικού πληθυσµού), ενώ ο αριθµός των ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά αλλά είναι ικανοί για εργασία έφθασε τα 4.309.400 άτοµα. Ο συνολικός πληθυσµός που είναι σε θέση να εργασθεί διαµορφώθηκε σε 9.320.600 άτοµα το 2010


Το εργατικό δυναμικό των 5.011.100 ατόμων αντιστοιχεί στο 53,8% του εργατικού πληθυσμού
Το εργατικό δυναμικό των 5.011.100 ατόμων αντιστοιχεί στο 53,8% του εργατικού πληθυσμού


PostHeaderIcon 29η μέρα "Αγανακτισμένων": ''Τζέφρι πάρτα... this is Sparta''

AGANAKTISMENOI_sparti2 

Καταπονημένοι αλλά με ακμαίο ηθικό κατέφτασαν οι 28 Σπαρτιάτες στη Αθήνα που έγινα δεκτή με ενθουσιασμό από τους "αγανακτισμένους" του Συντάγματος. Οι  Σπαρτιάτες ξεκίνησαν πεζή από την πόλη τους με προορισμό το Σύνταγμα, προκειμένου να στείλουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η ''Ελλάδα δεν ξεπουλιέται''.

Από την πλευρά του, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε το σύνθημα ''Τζέφρι πάρτα... this is Sparta''!

Οι Σπαρτιάτες, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, φώναζαν ''Μολών λαβέ'' και δήλωναν ξεκάθαρα ότι ''Βαδίζουμε και θυμίζουμε ότι η ελευθερία απαιτεί αγώνα''. Ένα από τα πανό της ηρωικής ομάδας των Σπαρτιατών έγραφε ''Σε Σπάρτη, Σύνταγμα, Μαδρίτη, Λισαβόνα, όλη η Ευρώπη στους δρόμους τους δρόμους του αγώνα''. 


PostHeaderIcon Bloomberg: Βάλτε την Ελλάδα σε καραντίνα για να σωθεί η Ευρώπη!

 

Ως αναπόφευκτη παρουσιάζει την πτώχευση της Ελλάδας το διεθνές οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο που δημοσιεύει την Πέμπτη (23/6), ζητώντας μάλιστα από την Ευρώπη να βάλει σε καραντίνα Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, μήπως και καταφέρει να σωθεί η Ισπανία και η υπόλοιπη Ευρώπη.

PostHeaderIcon Απέρριψε ο Κάμερον την επιστροφή των Γλυπτών

 
Ερώτηση προς το Βρετανό πρωθυπουργό αν συμφωνεί ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να συμβάλλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, απηύθυνε Βρετανός βουλευτής.


PostHeaderIcon Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Μνημόνιο

 
 
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να προσφύγουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και άλλοι Σύλλογοι κατά της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

PostHeaderIcon Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν στον πρώην Γάλλο υπουργό, Ζορζ Τρον

Ο Ζορζ Τρον αρνείται όλες τις κατηγορίες, αμφισβητώντας ότι υπήρξε οποιαδήποτε σχέση σεξουαλικής φύσης με τα θύματα, ούτε καν συναινετική 
Κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις απαγγέλθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Γάλλο πρώην υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστική παρακολούθηση. Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατ' εξακολούθηση» και από «πρόσωπο που ασκεί εξουσία» διευκρίνισε μία δικαστική πηγή, εγκλήματα για τα οποία ο Τρον μπορεί να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη. Πρόκειται για κατηγορίες που υπέβαλαν δύο πρώην εργαζόμενες σε γραφείο που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών στην Νταβρέιλ, έξω από το Παρίσι. Μία τρίτη γυναίκα εμφανίστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, αλλά δεν ισχυρίστηκε ότι η ίδια δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Ζορζ Τρον.

PostHeaderIcon Δέηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιµου σε 44 εκκλησίες και... ένα κανάλι

Στην αρχή, όλα ήταν ήρεµα και υποτονικά στην εκποµπή «Καληµέρα σας», χθες το πρωί, στο Alter: ο Γιώργος Αυτιάς συντόνιζε συζήτηση για την οικονοµική κρίση µεκαλεσµένους τον επί τιµήπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Παναγιώτη Γεννηµατά, και τον καθηγητή Οικονοµικής Θεωρ ίας και Πολιτική ς Οικονοµί ας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, Γιάννη Βαρουφάκη. Αλλά το πράγµα µόλις ξεκινούσε...


PostHeaderIcon Αποχωρεί και η Γαλλία από το Αφγανιστάν

 

Σε σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων της από το έδαφος του Αφγανιστάν, θα προχωρήσει μετά τις ΗΠΑ, και η Γαλλία ακολουθώντας παρόμοιο χρονοδιάγραμμα με το αμερικανικό, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλική Προεδρία. 

PostHeaderIcon Κατεβάζουν διακόπτες και σήμερα στη ΔΕΗ

 
  Νέες διακοπές ρεύματος αναμένονται σήμερα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.
Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας μιας ώρας ανά περιοχή.


PostHeaderIcon Η Google σπάει νέο ρεκόρ


Πέρασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου επισκέψεων σε έναν μήνα

Νέες μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν δείχνουν πως, τον Μάιο που πέρασε, πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου επισκέφτηκαν κάποιο από τα site της google.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια διαδικτυακή εταιρεία φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.


PostHeaderIcon Τσουνάμι αποκαλύψεων για τα στημένα ματς μετά τις πρώτες συλλήψεις

Μεγαλοπαράγοντες έχουν μπει στον στόχο της Αστυνομίας 
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των συλλήψεων και προσαγωγών παραγόντων ποδοσφαιρικών ομάδων με την κατηγορία της εμπλοκής τους στην υπόθεση με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σύμφωνα με το tovima.gr μεταξύ των κατηγορουμένων αναμένεται να βρεθούν ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση της «παράγκας». Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ φέρεται να ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα.

PostHeaderIcon Πυρκαγιά στην χωματερή Μεγάρων


Δύναμη της Πυροσβεστικής έχει σπεύσει στο σημείο της πυρκαγιάς
Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, αλλά και σκαπτικά του Δήμου Μεγαρέων.


PostHeaderIcon Σεισμός 6,7 βαθμών στα βόρεια της Ιαπωνίας ξύπνησε κακές μνήμες

Σεισμός 6,7 βαθμών στα βόρεια της Ιαπωνίας ξύπνησε κακές μνήμες 
 
Οι εφιαλτικές μνήμες του σεισμού των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τον Μάρτιο, επανήλθαν με το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στα βόρεια της Ιαπωνίας περίπου στη 1 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών, με επίκεντρο 175 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού.

PostHeaderIcon Ανελκύστηκε το Mirage 2000 από τον βυθό της Σάμου


Στιγμιότυπο από την ανέλκυση του Mirage 2000 που είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη η ανέλκυση του αεροσκάφους Mirage 2000 που είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου στις 9 Ιουνίου.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin