Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Τι είναι το Reiki και ποια τα οφέλη του;

 

Το Ρέικι είναι μία μέθοδος χρήσης της συμπαντικής ενέργειας, για βελτίωση της ευεξίας και για θεραπεία πνεύματος, σώματος και νου. Μάθετε πώς εφαρμόζεται και ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία. 

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τους άλλους να θεραπευτούν. Η συμπαντική ενέργεια ρέει μέσα σε όλους μας. Ωστόσο, η ροή της ενέργειας μπορεί να συναντήσει εμπόδιο σε περιόδους άγχους και ασθένειας.
Το Ρέικι είναι μια απλούστατη, αλλά ισχυρή μέθοδος θεραπείας, στην οποία, με τη χρήση των χεριών, τα εμπόδια εξαφανίζονται και η ροή της ενέργειας αποκαθίσταται στο σώμα. Αυτή η ενεργοποιός δύναμη που ξαναζωντανεύει και απελευθερώνει το δυναμικό που υπάρχει μέσα μας, η δύναμη αυτή υπάρχει σε κάθε έμβιο ον της γης, για να αντιμετωπίζει δημιουργικά τα προβλήματα που προκύπτουν και να ενεργεί στη ζωή του ως αγωγός του καλού. 
 
Έφτασε από την Ιαπωνία στη Δύση, μέσω της Καλιφόρνια και της Χαβάης. Ο ιδρυτής του Ρέικι είναι ο Dr. Mikao Usui, ένας χριστιανός καθηγητής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Doskina, που έζησε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα. O Dr. Usui πέρασε την υπόλοιπη ζωή του θεραπεύοντας τους ασθενείς και διδάσκοντας το σύστημα που ονόμασε Ρέικι:
• Rei(Ρέι)-συμπαντικό
• Ki(Κι)-ζωτική δύναμη
Μετά από μερικά χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι άνθρωποι έπρεπε να παίξουν έναν ενεργό ρόλο στην ίδια τους τη θεραπεία, για να είναι τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Έτσι, ξεκίνησε να διδάσκει τις πέντε (5) Αρχές του Ρέικι. Σκοπός αυτών των Αρχών ήταν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια θετική πνευματική και ψυχολογική στάση, που θα συμπλήρωνε τη θεραπεία.
Οι 5 Αρχές του Ρέικι είναι συστατικά μιας πλήρους ζωής και πρέπει να τις εξασκούμε καθημερινά. Μας βοηθούν να πιστέψουμε ότι ακόμη και μικρά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ευτυχία και την ευεξία μας.
Αυτές είναι:
1. Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς: Μόνο για σήμερα, ο νους να είναι ήσυχος.
2. Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις: Μόνο για σήμερα μείνε ήρεμος.
3. Μόνο για σήμερα, κέρδιζε τίμια το ψωμί σου: Δεν κάνω κακό σε κανέναν και σε τίποτα, δεν βλάπτω το περιβάλλον.
4. Μόνο για σήμερα, τίμα όσους όσους συναντάς: Τιμώ τους γονείς μου, τους δασκάλους, τους φίλους μου και τον εαυτό μου.
5. Μόνο για σήμερα, δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον: Ευχαριστώ όλα τα έμβια όντα και όλες τις καταστάσεις, όποιες κι αν είναι, για το πολύτιμο δίδαγμά τους, για την ανάπτυξη και επίγνωση.
Μια από τις παραδόσεις του Ρέικι είναι αυτή της ανταλλαγής, που σημαίνει δίνουμε κάτι, σε αντάλλαγμα αυτού που λαμβάνουμε. Δούναι και λαβείν. Βρίσκουμε έναν τρόπο να ευχαριστήσουμε τον θεραπευτή μας, ώστε να διατηρείται η ροή της ενέργειας ανάμεσα στον αποδέκτη και τον δότη. Η αμοιβή του θεραπευτή μπορεί να χρηματική, ένα μικρό δώρο, ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα φαγητό...
Οφέλη του Ρέικι:
Δίνει στους ανθρώπους αυτό που χρειάζονται.
Ισχυροποιείται η εμπιστοσύνη μας στο σύμπαν, οι σχέσεις μας γίνονται πιο ικανοποιητικές, βελτιώνεται η υγεία και η διάθεσή μας, διεγείρονται οι 5 αισθήσεις, αυξάνεται η διαίσθηση, αυξάνεται η ροή της ενέργειας, απομακρύνονται οι τοξίνες, αυξημένη ενεργητικότητα, σωματική χαλά-ρωση, ευεξία, ηρεμία, ελάττωση των πόνων (όπως πονόδοντος και ημικρανίες), βελτίωση του ύπνου, βελτίωση ελέγχου διατροφής. Επίσης, ωφελεί και τον θεραπευτή και το άτομο που δέχεται τη θεραπεία, θεραπεύει μακροχρόνιες διαταραχές και προβλήματα (έκζεμα, άσθμα, αλλεργίες, πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους στη μέση, αρθρίτιδες), βοηθά σε περιπτώσει αιφνιδίου σοκ, ανακουφίζει πόνους από τραυματισμούς και επιταχύνει την επούλωση.
Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει σε σημαντικά προβλήματα, βοηθά και στην καλή ψυχολογική διάθεση, εξαλείφει προβλήματα που προκύπτουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως το άγχος. Επιδρά επίσης στο συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδό μας και βοηθά να διορθώσουμε ό,τι είναι λάθος στη ζωή μας, μας βοηθά να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο, χαρίζοντάς μας εμπιστοσύνη και ισορροπία. Φέρνει ολοκλήρωση και τάξη στη ζωή μας και επιτρέπει μια αλλαγή της συνειδητότητας. Βοηθά στην μεταβολή μας από την αρρώστια στην ίαση, από το άγχος στην ηρεμία, από τη δυστυχία στην ευτυχία.
Πώς λειτουργεί το Ρέικι:
Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, οι θεραπευτές του Ρέικι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες θέσεις των χεριών, που αντιστοιχούν στο φυσικό σώμα, τα όργανά του και τα επτά τσάκρα. Τα τσάκρα (chakra) είναι κέντρα συγκέντρωσης ενέργειας που πάλλονται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Η ενέργεια του Ρέικι εξισορροπεί τα τσάκρα και το ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει το σώμα και ανακουφίζει από σωματικές και συναισθηματικές ενοχλήσεις.
Κάθε τσάκρα συνδέεται με συγκεκριμένους αδένες και μέρη του σώματος, καθώς και με συγκεκριμένες πτυχές της συναισθηματικής και ψυχικής ενέργειας, από το βασικό ένστικτο επιβίωσης, έως και την αναζήτηση της γνώσης.
1ο τσάκρα: Της ρίζας, στη βάση της σπονδυλικής στήλης, συνδέεται με τα επινεφρίδια, την ουροδόχο κύστη, τα γεννητικά όργανα, την σπονδυλική στήλη και τη ζωτική ορμή.
2ο τσάκρα: Το ιερό τσάκρα, σχετίζεται με τις ωοθήκες και τους όρχεις, τα όργανα αναπαραγωγής, τα πόδια και τη ζωτικότητα.
3ο τσάκρα: Του ηλιακού πλέγματος. Συνδέεται με το πάγκρεας, το συκώτι, το στομάχι, καθώς και με τη δύναμη, το φόβο και τον έλεγχο.
4ο τσάκρα: Της καρδιάς. Συνδέεται με το θύμο αδένα, την καρδιά, τους πνεύμονες και την αγάπη.
5ο τσάκρα: Του λαιμού. Σχετίζεται με το θυροειδή αδένα, τις φωνητικές χορδές, τα χέρια και την αυτο-έκφραση.
6ο τσάκρα: Του τρίτου ματιού. Σχετίζεται με την υπόφυση, το μέτωπο, τη διάνοια και την όραση μέσω του «τρίτου ματιού».
7ο τσάκρα: Της κορώνας. Συνδέεται με την επίφυση, το κρανίο και την πνευματική επίγνωση.
Οι θεραπευτές θεραπεύουν όλο το άτομο, δουλεύοντας συστηματικά με όλο το σώμα και τα τσάκρα του. Η θεραπεία βρίσκει μόνη το δρόμο της και δεν είναι κατευθυνόμενη. Ο αποδέκτης παίρνει όση ενέργεια χρειάζεται και αυτή κατευθύνεται στις περιοχές που τη χρειάζονται.
Επειδή δύσκολα κάποιος από εμάς θα καταλάβει με λόγια τι είναι το Ρέικι, καλό είναι να μπούμε στη διαδικασία να το βιώσουμε. Υπάρχουν πλόεν πάρα πολλοί θεραπευτές Ρέικι, που μπορείτε να απευθυνθείτε ή να εμφανιστεί μπροστά σας. Σϊγουρα, κάποιοι απ’ αυτούς να μην είναι σοβαροί επαγγελματίες ή να μην έχουν δώσει τον σεβασμό που αρμόζει στο Ρέικι, υπάρχει όμως πληθώρα θεραπευτών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη θεραπεία.
Γι αυτό βιώστε όλοι μια θεραπεία Ρέικι. Το μόνο που έχετε να χάσετε εξάλλου, είναι η πλευρά του εαυτού σας που δεν σας άρεσε πριν.

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin