Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κάνουν ακόμη τατουάζ με τοξικές ουσίες


 
Από τότε που το τατουάζ έγινε μόδα, αυξήθηκαν και τα ανάλογα ‘εργαστήρια’ ή ‘ατελιέ’ που κάνουν τατουάζ. Σήμερα ο ένας στους τέσσερις κατοίκους του πλανήτη μας, κάτω των 30 χρονών, έχει τατουάζ. Είναι δηλαδή κάτι πολύ συνηθισμένο και τόσο στην ΕΕ, όσο και τη Γερμανία έχουν θεσπισθεί ειδικές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους λάτρεις του τατουάζ από ανεπιθύμητες παρενέργειες.
 
Η Κλινική του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ έβαλε πρόσφατα κάτω από το μικροσκόπιο τις χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη Γερμανία για τατουάζ. Και μάλιστα έλεγξε μόνον όσες είχαν την ένδειξη ‘Non Toxic’, εισαγόμενες και μή.
Το πόρισμα της έρευνας ήταν καταπέλτης: 19 από τα 20 δείγματα μαύρου χρώματος, -μη τοξικού δήθεν- περιείχαν καρκινογόνες ουσίες όπως π.χ. φαινόλη και πολυαρωματικούς υδρογονάθρανκες. Το ίδιο επικίνδυνες ουσίες βρέθηκαν και στα άλλα χρώματα (αμίνες ή χρωστικές ουσίες από λακ αυτοκινήτων και τοξικά βαρέα μέταλλα).
 
Λίστα με απαγορευμένες ουσίες και αυστηρότεροι έλεγχοι
 
 
Η πανεπιστημιακή κλινική του Ρέγκενσμπουργκ αλλά και πολλοί δερματολόγοι καλούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις επί το αυστηρότερον. Συγκεκριμένα να δημοσιεύσει λίστα με τα απαγορευμένα χρώματα και συστατικά και να ελέγχει αυστηρότερα τις χρωστικές ουσίες.
Ήδη ο Γιοχάνες Ρέμελ, υπουργός Προστασίας Καταναλωτή και Περιβάλλοντος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κάλεσε από τις τηλεοπτικές οθόνες του κρατικού καναλιού WDR την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τη ρύθμιση και να επιβάλλει αυστηρότερους ελέγχους.
Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι το 50% των ανθρώπων που έκαναν τατουάζ το μετάνιωσαν, και το 30% επιθυμεί να το αφαιρέσει. Να σημειώσουμε επίσης ότι γύρω στους 500.000 ασθενείς διεθνώς πάσχουν από δερματοπάθειες μέχρι και καρκίνο του δέρματος λόγω τατουάζ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin