Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Εισαγωγές ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα προτείνει η Μέρκελ

 
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε απόψε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι επιδοτήσεις που αφορούν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πιο λογικό στο μέλλον η χώρα να εισάγει ηλιακή ενέργεια από περιοχές όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη ηλιοφάνεια.

Η Μέρκελ τόνισε ότι μολονότι η αιολική ενέργεια φαίνεται να είναι οικονομικά βιώσιμη στη Γερμανία, δεν ισχύει το ίδιο και για την ηλιακή. Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση μείωσε δραστικά τις λεγόμενες εγγυημένες τιμές αγοράς, μέσω των οποίων οι επενδυτές λαμβάνουν ένα εγγυημένο ποσό για την ενέργεια που παράγουν. «Δεν είμαι όμως σίγουρη για το αν θα έπρεπε να τις περικόψουμε ακόμη περισσότερο», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Μαγδεμβούργο.

Η Ευρώπη είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την ηλιακή ενέργεια, όμως εξαρτάται ακόμη από τις κρατικές επιδοτήσεις επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι σχεδόν οκτώ φορές ακριβότερη από την ενέργεια που παράγεται με συμβατικούς τρόπους - άνθρακα ή φυσικό αέριο.
Η Μέρκελ σημείωσε τέλος ότι δεν είναι λογικό τόσες πολλές επιδοτήσεις να πηγαίνουν σε έναν τομέα που τελικά παράγει ελάχιστη ενέργεια.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin