Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Με προβλήματα η πρεμιέρα της φοροκάρτας


Χωρίς τα ειδικά μηχανήματα οι επιχειρήσεις

Με προβλήματα ξεκίνησε από χθες η φοροκάρτα, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα (pos), ενώ και οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση για την πλήρη ενεργοποίησή τους.

Αυτό σημειώνουν με ανακοινώσεις τους η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι τράπεζες λένε για τα τερματικά πως πρέπει πρώτα να αναβαθμιστεί το πρόγραμμά τους και κατόπιν να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις πότε και πώς θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αναφέρει το «Έθνος». Μάλιστα ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσουν άμεσα τους φορείς της αγοράς για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της πλήρους εφαρμογής της κάρτας απόδειξης.

Και ο Εμπορικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι τόσο οι τράπεζες που προμηθεύουν τις κάρτες, όσο και οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους ανέτοιμοι για την εφαρμογή του μέτρου, αν κι αυτό συζητείται από εξαμήνου. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ζητεί άμεσα την προμήθεια του λογισμικού για τα pos και στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω του χαμηλού τζίρου τους δεν μπορούν να προμηθευτούν μηχανήματα καρτών από τις τράπεζες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin