Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Bild: "Η Ελλάδα κάνει κόλπα, εξαπατά, καλύπτει"

 
«Όχι νέα δισεκατομμύρια για τους χρεοκοπημένους Έλληνες» είναι ο τίτλος του άρθρου της «Bild-Zeitung», το οποίο προβλέπει σύντομη αποβολή της χώρας μας... από την ευρωζώνη.


«Κάνει κόλπα, εξαπατά, καλύπτει. Η Ελλάδα πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην Ευρώπη», αναφέρει στο ξεκίνημά του το άρθρο, επισημαίνοντας στη συνεχεία την αποτυχία της Αθήνας να μειώσει το έλλειμμα στο 7,4%, όπως είχε συμφωνηθεί. Το άρθρο αναφέρεται επίσης στη μεγάλη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, στις μομφές της τρόικας και στην  απαίτηση για μείωση του δημοσίου κατά 30.000 θέσεις.


«Ολοένα και περισσότεροι γερμανοί πολιτικοί αναμένουν τώρα ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να διασωθούν», επισημαίνει το ρεπορτάζ και αναφέρεται και στην πρόσφατη δήλωση του πρώην υπουργού οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ ότι «η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη και η χώρα δεν πρόκειται να λάβει σε ορατή χρονική στιγμή φρέσκο χρήματα από την αγορά».


Τονίζει μάλιστα ότι «ακόμα και τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα μπορούσαν να σταματήσουν τις πληρωμές», ενώ  επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στις κοινοβουλευτικές ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων υπάρχει«μεγάλη επιφύλαξη σχετικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 109 δις. ευρώ».


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «το φθινόπωρο πρέπει να ψηφισθεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας. Ωστόσο, χωρίς το “Ναι” της Γερμανίας δεν θα υπάρξει νέα βοήθεια».


Αναφέρει μάλιστα ότι ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των αδελφών χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων CDU/CSU, Μίχαελ Φουξ, δηλώνει ότι «είναι αμφίβολο αν η τρόικα θεωρεί εφικτό ένα δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα και το ίδιο ισχύει επίσης και για το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, Φλόριαν Τόνκαρ, ο οποίος δήλωσε ότι «χωρίς οριστική θετική πρόβλεψη της τρόικα δεν υπάρχουν χρήματα για την Ελλάδα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin