Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Νέο ρεκόρ για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εργοστάσιο στην Ιαπωνία

 
 

Μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό και τη διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον οι αρχές έχουν εντοπίσει υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε λαχανικά, θαλασσινά, γάλα, φύλλα τσαγιού και σε βοδινό κρέας.

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετρήθηκε σήμερα η ραδιενέργεια ανάμεσα στα κτίρια των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα που χτυπήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco το επίπεδο της ραδιενέργειας ξεπέρασε τα 10 σίβερτ την ώρα στην επιφάνεια ενός σωλήνα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, ανάμεσα στους αντιδραστήρες 1 και 2 του Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Το προηγούμενο ρεκόρ ραδιενέργειας είχε καταγραφεί στις 3 Ιουνίου και ήταν τρία με τέσσερα σίβερτ την ώρα στον αντιδραστήρα 1.


Μία εκπρόσωπος της Tepco είπε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη εξακριβώσει τα αίτια της αύξησης της καταγεγραμμένης ραδιενέργειας.


Στο μεταξύ, το υπουργείο Γεωργίας της Ιαπωνίας προτίθεται να ζητήσει από τις τοπικές αρχές στα βόρεια και ανατολικά της χώρας να εξετάσουν το ρύζι που παράγεται στην περιοχή για να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί από τη ραδιενέργεια. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo τουλάχιστον 14 νομαρχίες θα προχωρήσουν σε ειδικά τεστ προκειμένου να εξακριβώσουν αν το ρύζι περιέχει ραδιενεργό καίσιο σε μεγάλες ποσότητες.


Στην περίπτωση που το ραδιενεργό καίσιο ξεπερνά το όριο των 500 μπεκερέλ το υπουργείο μπορεί να απαγορεύσει την εξαγωγή του προϊόντος από την περιοχή που έχει παραχθεί.

 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin