Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Web TV: Το ίντερνετ αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση



 
Το ίντερνετ αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση, καθώς τη θέση της κλασικής τηλεοπτικής μας συσκευής παίρνουν πλέον οι έξυπνες τηλεοράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μια σειρά από "κοινωνικές" λειτουργίες, μετατρέποντας το κουτί σε media center και υπολογιστή. Όλο και περισσότερα μοντέλα ιντερνετικής τηλεόρασης κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, εισάγοντας τους καταναλωτές όλο και περισσότερο στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα. Οι θεατές μπορούν να σερφάρουν στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από τη θέση τους και να πάνε στον υπολογιστή τους. Απλώς, παίρνουν στα χέρια τους το τηλεκοντρόλ και από τον καναπέ πλοηγούνται στο ίντερνετ μέσω της οθόνης της τηλεόρασής τους.


Επιπλέον, τα νέα μοντέλα διαθέτουν βιβλιοθήκες εφαρμογών, από τις οποίες οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ένα μεγάλο εύρος multimedia περιεχομένου, να οργανώσουν, να προσθέσουν και να διαγράψουν λειτουργίες, ακόμη και να δουν βίντεο από το YouTube.
Ακόμη, μέσα από την έξυπνη τηλεόραση οι τηλεθεατές αποκτούν μοναδικές δυνατότητες συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης, έχοντας την ευκαιρία να μοιραστούν αρχεία βίντεο, μουσικής και φωτογραφιών που έχουν αποθηκευμένα στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή τους μέσω σύνδεσης δικτύου Ethernet ή ασύρματα (Wi-Fi). Μπορούν, επίσης, να συνδεθούν με πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα, βλέποντας το περιεχόμενο που ο καθένας έχει αποθηκευμένο.

Είναι σαφές ότι οι μοντέρνες τηλεοράσεις δεν είναι απλώς συσκευές για να παρακολουθεί κάποιος τηλεοπτικά κανάλια, αλλά πολυσυσκευές ψυχαγωγίας και κοινωνικής δικτύωσης.
Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να ακούσετε μουσική, να «στριμάρετε» βίντεο και ήχο, να προβάλετε φωτογραφίες που έχετε τραβήξει και να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο.

Μία από τις επαναστατικές νέες λειτουργίες είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους τηλεθεατές για μεταφορά τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω ίντερνετ, ακόμη και σε ποιότητα high definition.
Το Google TV
Στη μάχη της διαδικτυακής τηλεόρασης μπήκε πρόσφατα και η Google, λανσάροντας την υπηρεσία Google ΤV, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω των συμβατών τηλεοράσεων της Sony και των ειδικών αποκωδικοποιητών της Logitech. Ο κολοσσός των αναζητήσεων ευαγγελίζεται την πλήρη συνένωση της τηλεόρασης με τον υπολογιστή, προκειμένου οι θεατές να σερφάρουν στον παγκόσμιο ιστό από τον καναπέ τους, την ίδια στιγμή που βλέπουν τηλεόραση, ενοικιάζουν και παρακολουθούν ταινίες.
Οι θεατές μπορούν να αναζητούν ταινίες και να σερφάρουν στον παγκόσμιο ιστό απευθείας από τον καναπέ τους.

Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας που παρουσίασε η Sony έχουν οθόνες LCD με διαγώνιο από 24 έως 46 ίντσες. Η εταιρεία παρουσίασε, ακόμη, ένα Blu-ray player που συνδέεται στο Google TV. Ολες οι έξυπνες συσκευές της Sony είναι εφοδιασμένες με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα σε αρκετά μοντέλα κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών tablet. Η πλοήγηση στο Διαδίκτυο γίνεται με τον browser Google Chrome.

Οι τηλεοράσεις συνοδεύονται από τηλεχειριστήριο με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY. Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν λέξεις-κλειδιά και να αναζητούν ταινίες στο Διαδίκτυο και τους online οδηγούς τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το Google TV προέκυψε από συνεργασία της Google με την Intel, τη Sony και τη Logitech, η οποία έχει ήδη λανσάρει στις ΗΠΑ έναν συμβατό αποκωδικοποιητή κόστους 300 δολαρίων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin