Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Σε κλίμα αισιοδοξίας και συγκίνησης έληξαν οι Special Olympics της Αθήνας

teleth-lhjhw-thumb-large 

Με την τελετή λήξης των Παγκοσμίων Αγώνων των Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο, η Αθήνα αποχαιρέτισε απόψε τους περίπου 7.000 αθλητές, τους προπονητές και τις οικογένειές τους, από 180 χώρες του κόσμου, οι οποίοι με τη συμπαράσταση 25.000 εθελοντών συμμετείχαν τις τελευταίες δέκα ημέρες στην «επανάσταση της αξιοπρέπειας».


Την λήξη των Αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ακολούθησε η υποστολή της σημαίας των Special Olympics, υπό τους ήχους του ύμνου των Αγώνων που συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής.


 «Η Ελλάδα υπάρχει. Η Ελλάδα μπορεί», δήλωσε η κα Άννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει μόνο σκοτάδι και απαισιοδοξία. Υπάρχει αισιοδοξία, δύναμη και ανθρωπιά». «Ο αγώνας για μια κοινωνία που θα σέβεται τη διαφορετικότητα, συνεχίζεται». Αφού έδωσε συγχαρητήρια σε «όλους όσους συνεισέφεραν στη σημαντικότερη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση», επεσήμανε ότι θα είναι στο πλευρό της Κορέας, που είναι η διοργανώτρια χώρα των Χειμερινών Special Olympics του 2013.


«Ευχαριστούμε Αθήνα, ευχαριστούμε εθελοντές, ευχαριστούμε αθλητές», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ. «Είμαστε όλοι μέσα» αναφώνησε στα ελληνικά και συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των εθελοντών: «Οι εθελοντές έδειξαν το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας. Κλέψατε τις καρδιές μας. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες. Σας ευχαριστούμε» είπε και συμπλήρωσε: «Ακόμα και σε δύσκολες εποχές οι εθελοντές δείχνουν το δρόμο και εμείς τους ακολουθούμε». Στη συνέχεια ευχαριστώντας την κα Δεσποτοπούλου, της δώρισε μία φωτογραφία απ τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.



«Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε» τραγούδησε το συγκρότημα Αέρικα το οποίο συνθέτουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι Αέρικα έχουν κάνει πάνω από 100 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και μεταδίδουν το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.


Στην αρχή της τελετής 300 και πλέον μέλη από τις αντιπροσωπίες των αθλητών παρέλασαν υπό τους ήχους της μουσικής των Ονιράμα, οι οποίοι παρουσίασαν ένα ποπ ροκ θέαμα, συνδυασμένο με αφρικανικούς ήχους από το συγκρότημα κρουστών Batala.


Νωρίτερα το κλίμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο ζέσταναν με τη μουσική τους οι Εμιγκρέ, ο Δήμος Αναστασιάδης, η Σαλίνα, ο Γιώργος Σαμπάνης. Τους «ταξιδιώτες του κόσμου» καλωσόρισαν η Θάλια Προκοπίου και ο Θέμης Γεωργαντάς.


Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της ελληνικής αποστολής.


Το pre-show παρουσίασαν η Κατερίνα Σινατσάκη και ο αυστραλιανής καταγωγής Φέλιξ Ρίντλ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin