Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κόμμα εναντίον του... PowerPoint

 
Η ελβετική οικονομία και η παραγωγικότητα των υπαλλήλων της χώρας απειλείται από την «τυραννία» του PowerPoint, του λογισμικού της Microsoft που χρησιμοποιείται ευρέως σε παντός τύπου παρουσιάσεις. Θερμός υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι ένα νέο ελβετικό κόμμα, το Anti-PowerPoint (APP), το οποίο συνεστήθη με μοναδικό σκοπό να πολεμήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
 
Ο ιδρυτής του νέου πολιτικού κόμματος Ματίας Ποέμ δεν αερολογεί. «Η παράταξη είναι σοβαρή. Το ίδιο και ο σκοπός της», υποστηρίζει, και δικαιολογεί την άποψή του με αριθμούς. Εάν το εν λόγω πρόγραμμα παρουσίασης, παρατηρεί, σταματούσε να χρησιμοποιείται και οι πολίτες επέστρεφαν στην «πραγματική δουλειά», τουλάχιστον 350 δισ. ευρώ θα εξασφαλίζονταν κάθε χρόνο προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας.
«Το πρόβλημα με το PowerPoint είναι ότι προκαλεί ανία. Δεν υπάρχει σασπένς», επισημαίνει ο Ποέμ και επιμένει πως οι παρουσιάσεις θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές εάν γίνονταν με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς την παρέμβαση της τεχνολογίας, τουτέστιν με χαρτί και μολύβι.
Αμεσος στόχος του κόμματος, που ήδη αριθμεί 1.000 μέλη, είναι να συλλέξει τουλάχιστον 100.000 υπογραφές ώστε να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την απαγόρευση του προγράμματος. Ο Ποέμ πάντως είναι πολύ αισιόδοξος. Και ελπίζει πως στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου θα λάβει τις ψήφους που του χρειάζονται ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στο ελβετικό Κοινοβούλιο.
 
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin