Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Πούλησαν τα παιδιά τους για να παίζουν online games!


Μερικοί άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Όταν, μάλιστα, ο εξαρτημένος είναι από την Κίνα, τότε θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα. Ένα ζευγάρι από την πόλη Dongguan πούλησε και τα τρία παιδιά του για χάρη των video games!


Ο Li Lin και η Li Juan γνωρίστηκαν το 2007 παίζοντας ένα online game. Η γεωγραφική εγγύτητα έπαιξε το ρόλο της και το ζευγάρι απέκτησε τελικά ένα αγοράκι. Κάποια στιγμή μέσα στο 2008, οι δύο ανήλικοι γονείς εκδήλωσαν τα πρώτα συμπτώματα εθισμού στο gaming, καθώς άφησαν μόνο του το μωρό προκειμένου να πάνε σε Internet καφέ και να παίξουν.

Το 2009 ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, αυτή τη φορά κορίτσι. Το ζευγάρι ήθελε χρήματα εκείνη την εποχή καθώς οι "ανάγκες" για virtual cash στα online games είχαν αυξηθεί. Είχαν, λοιπόν, την τρομερή ιδέα να πουλήσουν το νεογέννητο κοριτσάκι τους. Έτσι, εξασφάλισαν κάτι λιγότερο από 350 ευρώ. Όταν τα ξόδεψαν πούλησαν και το μεγαλύτερο παιδί τους. Έχοντας πλέον εμπειρία από αγοραπωλησίες παιδιών, αυτή τη φορά κέρδισαν πάνω από 3.000 ευρώ!

Όταν, όμως, εξαντλήθηκε κι αυτό το ποσό σε virtual cash, το ζευγάρι βρέθηκε σε απόγνωση. Τη λύση έδωσε ο ερχομός τους τρίτου τους παιδιού, η μοίρα του οποίου ήταν προδιαγεγραμμένη. Το ζευγάρι εξασφάλισε άλλες 3.000 ευρώ.

Η μητέρα του νεαρού κατέδωσε το αρρωστημένο ζευγάρι στις αρχές. Η βασική τους υπερασπιστική γραμμή ήταν ότι δε γνώριζαν πως οι πωλήσεις παιδιών είναι παράνομες!

Είναι σίγουρα το πιο ακραίο περιστατικό απανθρωπιάς από την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Όταν μάθαμε ότι οι δεσμοφύλακες σε μια φυλακή υποχρέωναν τους κρατουμένους να κάνουν gold farming στο World of Warcraft θεωρήσαμε ότι η Κίνα έπιασε πάτο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάναμε λάθος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin