Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon «Captain America»: ένα κόμικ 70 ετών στη μεγάλη οθόνη

 

H επέλαση της Marvel στη μεγάλη οθόνη συνεχίζεται: μετά τον Σπάιντερμαν, τον Χαλκ, τον Iron Man και τους Fantastic Four, έρχεται ο Captain America, ένα ακόμη δημοφιλές κόμικ που εμφανίστηκε λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα στις ΗΠΑ.

Η περιπέτεια «Ο πρώτος εκδικητής» (Captain America) σε σκηνοθεσία του Τζο Τζόνστον θα προβληθεί σε 3D την 1η Σεπτεμβρίου και στη χώρα μας. Η ταινία βγαίνει με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων του ομώνυμου κόμικ που έχει πουλήσει συνολικά από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του 210 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. 
 
Οκτώ μήνες πριν την εμπλοκή των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μarvel είχε κυκλοφορήσει το κόμικ «Captain America», πραγματοποιώντας την πρώτη της εμφάνιση. Το εξώφυλλο είχε προκαλέσει αίσθηση: ένας νεαρός που φέρει την αμερικανική σημαία στο στήθος ρίχνει γροθιά στον Χίτλερ. Οι υπεύθυνοι της Marvel και η Paramount Pictures αποφάσισαν να διατηρήσουν στην κινηματογραφική μεταφορά την αυθεντική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ‘ 40, με την αρωγή της τεχνολογίας φυσικά, καθώς οι σκηνές δράσεις ζωντανεύουν σε 3D.
Πρωταγωνιστής είναι ο Κρις Έβανς, ο οποίος είχε δοκιμαστεί στους «Fantastic Four» και σύμφωνα με τους συντελεστές της ταινίας ήταν ο ιδανικός για να ενσαρκώσει τον Στιβ Ρότζερς.
Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται το 1941, όταν ένας ασθενικός στρατιώτης, ο Στιβ Ρότζερς, λαμβάνει μέρος εθελοντικά σε ένα πειραματικό σχέδιο του αμερικανικού στρατού που στοχεύει στη δημιουργία ενός υπερ-στρατιώτη. Οι Ναζί κάνουν την εμφάνισή τους και ο Ρότζερς καλείται να αναλάβει το ρόλο του Captain America του πρώτου εκδικητή και να σώσει τον κόσμο, μαζί με τους αγαπημένους του φίλους. Στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχουν επίσης ο βραβευμένος με Όσκαρ Τόμι Λι Τζόουνς και οι Χιούγκο Γουίβινγκ, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόμινικ Κούπερ και Χέιλι Άτγουελ.

 

 

πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin