Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Με Έλληνες bloggers, πότε θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός;;

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός με τους bloggers και ακτιβιστές Tarek Amr και Amira Yahyaoui, από την Αίγυπτο και την Τυνησία αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Και οι δυο συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα που ονομάστηκε Αραβική Άνοιξη. Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

 
Γ.Α. Παπανδρέου: Ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε στην Ελλάδα, στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Παρακολούθησα τον αγώνα που δώσατε και χαίρομαι ιδιαίτερα που στην Αίγυπτο και την Τυνησία γίνονται σημαντικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών και με την συμβολή την δική σας.

Amira Yahyaoui: Εμείς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας δώσατε την ευκαιρία να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όταν έλαβα αυτή την πρόσκληση νόμιζα ότι θα με έβαζαν να μιλήσω σε κάποιο παράλληλο πάνελ και ούτε μία στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα μπορούσα να παρουσιάσω τις απόψεις μου στην ολομέλεια. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για εμάς ότι άνθρωποι που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο μπόρεσαν να ακούσουν και τη δική μας σκοπιά σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Τarek Amr: Θα ήθελα με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω και να τονίσω πόσο σημαντικό ήταν για μένα που βρέθηκα σε αυτό το φόρουμ. Οι νέοι bloggers που συνεχίζουμε να παλεύουμε για περισσότερη δημοκρατία και μία ανοιχτή κοινωνία στην Αίγυπτο και την Τυνησία χρειαζόμαστε την στήριξή σας για να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και επικοινωνίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin