Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Και οι άνδρες θέλουν την…αγκαλίτσα τους!

Και οι άνδρες θέλουν την…αγκαλίτσα τους! 
 
Η τρυφερότητα και η συντροφικότητα είναι τελικά πιο απαραίτητες ψυχολογικά για τους μεσήλικες άνδρες από ότι για τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του διάσημου Ινστιτούτου Ερευνών Kinsey για θέματα σεξ, ισότητας και αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Η πρωτότυπη αυτή έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.000 ζευγάρια από διάφορες χώρες που διατηρούσαν σχέση κατά μέσο όρο 25 χρόνια και τα αποτελέσματά της προέκυψαν από ερωτηματολόγια σε σχέση με την προσωπική τους ζωή.

Διαπιστώθηκε πως άνδρες που βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση αναφέρονται συχνότερα στην ευτυχία και την πληρότητα που αισθάνονται, ενώ οι γυναίκες μιλούν κυρίως για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Το εύρημα αυτό ξάφνιασε τους ερευνητές, οι οποίοι όπως είπαν ανέμεναν τα αντίθετα αποτελέσματα!

Οι συμμετέχοντες άνδρες, ηλικίας 40-70 ετών, δήλωσαν στην πλειοψηφία τους, πως ταυτίζουν την επιτυχία μίας σχέσης με την καλή υγεία των ιδίων και την σεξουαλική ευχαρίστηση των συντρόφων τους. Οι συχνές εκδηλώσεις αγάπης, όπως φιλιά και αγκαλιές, φαίνεται επίσης πως είναι σημαντικότερες για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες.

Κοινό σημείο στις απαντήσεις μεταξύ των δύο φύλων ήταν πως και οι δύο αισθάνονται μεγαλύτερη ευτυχία όσο περισσότερο καιρό διατηρούν τη σχέση τους, αλλά και όταν αποδίδουν καλά στο σεξ! Οι συχνές σεξουαλικές επαφές και οι εκδηλώσεις τρυφερότητας και αγάπης συνεπάγονταν γα το σύνολο των συμμετεχόντων μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση.

Σημαντικές διαπιστώσεις ήταν μεταξύ άλλων πως οι άνδρες που είχαν πολλές ερωτικές συντρόφους στη ζωή τους απολάμβαναν κατά κανόνα μικρότερη σεξουαλική ικανοποίηση, και πως η ερωτική ζωή των γυναικών βελτιώνεται με την πάροδο των ετών σε μία σχέση, ίσως και λόγω συμβιβασμού των προσδοκιών τους.

«Η έρευνα αυτή προσφέρει τη βάση για μελλοντικές μελέτες αναφορικά με το σεξ και την ισότητα, όπως πως τα ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια εμφανίζουν ομοιότητες ή/και διαφορές στη σχέση και τη σεξουαλική ικανοποίηση» δήλωσε η Δρ Τζούλια Χάιμαν, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στα δημοσιογραφικά αρχεία του Ινστιτούτου Kinsey για τη Σεξουαλική Συμπεριφορά.
 

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin