Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Οι τράπεζες "ξεφορτώνονται" τα ελληνικά ομόλογα

 
Την ώρα που συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα πολλές τράπεζες συνεχίζουν να ξεφορτώνονται μεγάλο μέρος ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.

Η γερμανική κρατική Landesbank Baden Würtemberg (LBBW) η οποία κατείχε μέχρι πρότινος τίτλους ύψους 1,4 δις πούλησε μεγάλο μέρος των ομολόγων, όπως ισχυρίζεται σήμερα προς την εφημερίδα Handelsblatt ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας Πέτερ Σνάιντερ. «Αυτό συμβαίνει προς το παρόν σε όλους τους οίκους», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι το ερώτημα «Έχετε ελληνικά ομόλογα, γιατί δεν τα πουλάτε», απασχολεί σήμερα όλα τα εποπτικά συμβούλια.

Ο κ. Σνάιντερ δεν θέλησε να αποκαλύψει το ακριβές ύψος των τίτλων που έχουν πουληθεί, αλλά στο σημείο αυτό επικαλείται δημοσιεύματα που θέλουν την γερμανική οικονομία να έχει μειώσει στο μισό τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα. Υπάρχουν αναφορές για πώληση 1/3 έως και του 50 %. «Εμείς δεν είμαστε ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω», λέει χαρακτηριστικά.

Γεγονός είναι ότι όσο περισσότερο οι ιδιώτες πιστωτές ξεφορτώνονται τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν, τόσο ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να τους εμπλέξουν σε πακέτα διάσωσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin