Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Το Βυζάντιο και η ιστορική του συνέχεια σε συμπόσιο στους Δελφούς

Το Βυζάντιο και  η ιστορική του συνέχεια σε συμπόσιο στους Δελφούς 
 
Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Το Βυζάντιο στην ιστορική συνέχεια» θα γίνει το τριήμερο Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή (8 ως 10 Ιουλίου) στους Δελφούς στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή από την πρόεδρο του Δ. Σ. του Κέντρου, πρύτανη κυρία Ελένη Αρβελέρ και θα ακολουθήσει συναυλία βυζαντινής μουσικής από το Βυζαντινό Χορό «Ηδύμελον».
Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μπούρας θα παρουσιάσει τη «Συνέχεια των αρχιτεκτονικών μορφών από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο», η καθηγήτρια κυρία Χρύσα Μαλτέζου, πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας θα μιλήσει με θέμα «Βενετία, σχεδόν άλλο Βυζάντιο: Από τον Ερρίκο Ντάντολο στον Βησσαρίωνα», η κυρία Αναστασία Τούρτα διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με θέμα «Η θρησκευτική ζωγραφική στη Νότια Βαλκανική μετά το Βυζάντιο: Στοιχεία ανανέωσης», η κυρία Ελισάβετ Ζαχαριάδου, πρώην καθηγήτρια Τουρκολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μία από τις σημαντικότερες ερευνήτριες στο χώρο των τουρκικών σπουδών με θέμα «Η λατρεία των αγίων στους Τούρκους», ο καθηγητής κ. Σεργκέι Καρπόβ με θέμα «Βόρειος Πόντος 13ος _ 15ος αιώνας. Βυζαντινός Πολιτισμός και τοπικές πραγματικότητες», ο καθηγητής κ. Ιωάννης Ταρνανίδης με θέμα «Η διεθνοποίηση και διαιώνιση των βασικών θέσεων του βυζαντινού πνευματικού βίου μέσω του κυριλλομεθοδιανού κηρύγματος», ο καθηγητής κ. Μιχάλης Μερακλής «Η επίμαχη συνέχεια» ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Ροϊλός με θέμα «Από τον Παγανισμό στον Χριστιανισμό» και ο καθηγητής κ. Σιλβέν Γκουγκενέμ «Ο ρόλος του Βυζαντίου στην πολιτιστική ανάπτυξη της Ευρώπης από τον 9ο ως τον 12ο αιώνα».

Το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συναυλία βυζαντινής μουσικής από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin