Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Σοκ από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνητών στη Βρετανία

 
 
Έκτακτη κοινοβουλευτική συζήτηση συγκλήθηκε για την Τετάρτη στη Βρετανία με αφορμή νεότερες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφωνητών κινητών τηλεφώνων από ιδιωτικούς αστυνομικούς για λογαριασμό της εφημερίδας News of the World του ομίλου Μέρντοχ.

Όπως αποκάλυψε ο Γκάρντιαν, ιδιωτικός ντετέκτιβ είχε αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο της 13χρονης Μίλι Ντάουλερ το 2002 όταν αυτή είχε πέσει θύμα απαγωγής. Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να έσβηνε φωνητικά μηνύματα συγγενών και φίλων που αναζητούσαν εναγωνίως τη 13χρονη, ώστε να δημιουργείται χώρος για περισσότερα μηνύματα κατόπιν εντολής της σκανδαλοθηρικής κυριακάτικης εφημερίδας.

Η σορός της Μίλι Ντάουλερ βρέθηκε σε περιοχή της νότιας Αγγλίας έξι μήνες μετά την εξαφάνισή της. Η υπόθεση απασχόλησε ξανά τον περασμένο μήνα τη Βρετανία καθώς δικαστήριο καταδίκασε για ανθρωποκτονία τον ύποπτο Λιβάι Μπέλφιλντ.

Ερωτώμενος στο Αφγανιστάν, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε αποτρόπαια πράξη την παρακολούθηση του τηλεφώνου της Μίλι Ντάουλερ, εφόσον οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν. Πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση επικοινώνησαν και με τις οικογένειες δύο μαθητριών που επίσης έπεσαν θύματα απαγωγής και δολοφονίας.

Η εφημερίδα βρέθηκε στη δίνη επικρίσεων και δικαστικών αγωγών όταν αποκαλύφθηκε ευρύ δίκτυο παρακολούθησης των φωνητικών μηνυμάτων κινητών τηλεφώνων δεκάδων πολιτικών και διασημοτήτων. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin