Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

 

Η κρίση του χρέους, η πιθανή επιλεκτική χρεοκοπία, το νέο πακέτο στήριξης, οι διαβουλεύσεις στα οικονομικά επιτελεία Αθήνας και Ευρώπης για άμεση λύση στην κρίση χρέους και το μέτρο των κατασχέσεων οφειλετών του ΙΚΑ απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
 
Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "15 μέρες και 1.101 ευρώ για να ιδρυθεί μια εταιρεία!..": Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί η κυβέρνηση να ζητά επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, αλλά η γραφειοκρατία και η υψηλή φορολογία εμποδίζουν την προσέλκυση επιχειρήσεων στη χώρα μας".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ανίκανοι και ηλίθιοι κυβερνάνε ολόκληρη την Ευρώπη και την έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού": Η εφημερίδα τονίζει ότι "πυρά εναντίον των ηγετών της Ευρώπης και των ΗΠΑ εξαπέλυσαν με άρθρα τους η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και η βρετανική Financial Times, κατηγορώντάς τους για εφησυχασμό αλλά και ανευθυνότητα και ολιγοψυχία μπροστά στην ανάγκη να λάβουν γενναίες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού".
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μην τολμήσετε κανενός είδους χρεοκοπία": Η εφημερίδα γράφει ότι "μην τολμήσετε να χρεοκοπήσετε τη χώρα με οποιαδήποτε φραστική παραλλαγή. Αυτό το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τις δάνειες δυνάμεις έστειλε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς".
* ΕΘΝΟΣ: "Πυρετός κορυφής για την κρίση χρέους": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολόκληρος ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Αναζητεί πυρετωδώς άμεση λύση στην κρίση του χρέους, χωρίς να προκύπτει ακόμα συναίνεση. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ποινική δίωξη για έσχατη προδοσία κατά της κυβέρνησης!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Εισαγγελέας Εφετών μετά από μήνυση του ιατρού Δημ. Αντωνίου έναντι όσων βουλευτών ψήφισαν το «καταραμένο» Μνημόνιο απεφάνθη ότι η υπόθεση πρέπει να προωθηθεί προς την βουλή για την εκτέλεση προανάκρισης".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου για μισθωτούς - συνταξιούχους": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οδηγίες για τον τρόπο που θα γίνεται η αυξημένη παρακράτηση φόρου στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους από 1 Ιουλίου 2011 δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρώτα λούσιμο μετά κούρεμα": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα καταγράφει αστοχίες της κυβέρνησης, βλέπει νέο δάνειο 70 δισ., επιλεκτική χρεοκοπία και απαιτεί απόλυτη πειθαρχία στο Μνημόνιο".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χειρουργείο για το χρέος με θεατή την κυβέρνηση": Η εφημερίδα γράφει ότι "προσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται επαναγορά ελληνικών ομολόγων μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης αλλά και ανταλλαγή με τη συμμετοχή ιδιωτών συζητήθηκε χθες στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την πρωθυπουργό, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει διατυπώσει δική της πρόταση, να καταλήξει το Eurogroup σε οριστική και συγκεκριμένη λύση για την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή".
* ΕΣΤΙΑ: "Ολέθρια απόφασις για την Ελλάδα": Η εφημερίδα τονίζει ότι "λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει τί σημαίνει πρακτικώς η τυχόν απόφασις περί επιλεκτικής χρεωκοπίας, την οποία φαίνεται να προκρίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες".
* Η ΑΥΓΗ: "Πυροτέχνημα. Παιχνίδι με τη φωτιά": Σύμφωνα με την εφημερίδα "επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά παίζει ο Γ. Παπανδρέου, καθώς η κυβέρνηση στρώνει ανοιχτά πλέον το χαλί της «επιλεκτικής χρεωκοπίας»".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η χρεοκοπία του Μνημονίου": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα χρόνο και πλέον μετά την ψήφιση του Μνημονίου της πρωτοφανούς λιτότητας και ελάχιστες ημέρες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία, τελικώς αυτή δεν φαίνεται να αποφεύγεται".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εκτίναξη του χρέους βλέπει το ΔΝΤ": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, που είναι βέβαιο πως θα αξιολογηθεί ως επιλεκτική χρεοκοπία, θα εκτινάξει το χρέος στο 166% του ΑΕΠ φέτος και στο 172% το 2012, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς οι τράπεζες θα υποστούν απώλειες και το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να ενισχύσει την κεφαλαιακή τους επάρκεια".
* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η υποθήκη της Ελλάδας για να «κουρέψουν» 30% το χρέος": Η εφημερίδα γράφει ότι "κλειδί για το σχέδιο που συζητούν στις Βρυξέλλες με τις ευλογίες και της Γερμανίας το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που θα «προσημειωθεί» κατά τους τραπεζικούς όρους προκειμένου να λάβει η χώρα μας ένα μεγάλο ποσό και να αγοράσει ομόλογα σε χαμηλότερη τιμή, μειώνοντας από το 150% του ΑΕΠ στο 120% το χρέος και μετά να γίνει βιώσιμο".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Χάσαμε τον δρόμο για την Ιθάκη!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "μάχη με τον χρόνο και τις επιλογές των μεγάλων της Ευρώπης δίνει η Αθήνα για την λύση του προβλήματος χρέους της χώρας.
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, στο εφάπαξ": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με νέα επίθεση στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ, τη νέα συρρικνωμένη λίστα των ΒΑΕ, την αποψίλωση των παροχών Υγείας μέσα από τον ΕΟΠΥΥ και την ενίσχυση των προγραμμάτων επιδότησης των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση βαθαίνει παραπέρα τις αντεργατικές ανατροπές".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Ξεκινούν κατασχέσεις για χρέη προς το ΙΚΑ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατασχέσεις κατά 300.000 οφειλετών προς το ΙΚΑ τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή, με στόχο να εισπραχθούν οφειλές προς το ίδρυμα ύψους 5,9 δισ. ευρώ".
* Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Με το φόβο του εισαγγελέα": Η εφημερίδα γράφει ότι "έστησαν στο άψε-σβήσε τον μηχανισμό ξεπουλήματος. Αρχιερέας της εκποίησης ορίζεται ο Κ. Μητρόπουλος ως ο κατάλληλος άνθρωπος στην... κατάλληλη θέση".

* City Press: "Ευρωπαϊκή Βαβέλ": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ασυνεννοησία για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και της συνολικής κρίσης".
* Metro "Ευνοϊκή ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα": Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες διευκολύνσεις για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο και επιθυμούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα εξόφλησης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών".
Θεσσαλονίκη
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Διχασμένοι οι φορείς ακόμα και για τον εορτασμό του 2012".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin