Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ιαπωνία: Πανικός από μολυσμένο με ραδιενέργεια βοδινό κρέας

Βοδινός κρέας μολυσμένο με ραδιενέργεια λόγω των όσων συνέβησαν στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχει προκαλέσει πανικό στην πολύπαθη Ιαπωνία.

Μέχρι σήμερα οι ιαπωνικές αρχές γνωρίζουν ότι το κρέας που προέρχεται από 132 ζώα που κατανάλωσαν ζωοτροφή όπου ανιχνεύθηκε μεγάλη συγκέντρωση καισίου μεταφέρθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και την εφημερίδα Asahi Shimboun.

Από τις 47 διοικητικές περιφέρειες της Ιαπωνίας, 36 έχουν προμηθευτεί κρέας που προέρχεται από τα μολυσμένα ζώα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το NHK, το μολυσμένο κρέας καταναλώθηκε σε 31 περιφέρειες.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να επιβάλει την Τρίτη απαγόρευση οποιασδήποτε αποστολής κρέατος από την περιφέρεια της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές της Φουκουσίμα, 42 ζώα που εκτράφηκαν σε αγρόκτημα της Ασακάουα, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, μεταφέρθηκαν και πουλήθηκαν στο Τόκιο και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ιαπωνίας τους τελευταίους μήνες, αν και είχαν τραφεί με μολυσμένες από ραδιενέργεια ζωοτροφές.

Οι αρχές του Τόκιο ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν καίσιο σε συγκέντρωση 650 μπεκερέλ ανά χιλιόγραμμο, με όριο τα 500 μπεκερέλ, στο κρέας ενός από τα ζώα αυτά που εστάλησαν στην πρωτεύουσα.

Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι 17 μολυσμένα βοοειδή από άλλο αγρόκτημα, στην περιοχή Μιναμιζόμα, μόλις έξω από τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ακτίνας 20 χιλιομέτρων, πουλήθηκαν και εν μέρει καταναλώθηκαν στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές τις χώρας.

Συγκέντρωση ραδιενεργού καισίου 3.200 μπεκερέλ ανά χιλιόγραμμο ανιχνεύθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κρέας ενός ζώου σε εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων στο Τόκιο.

Περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά το πυρηνικό δυστύχημα, η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει εγκαταστήσει κεντρικό σύστημα ελέγχου της ραδιενέργειας στα τρόφιμα, επαφιόμενη στους ελέγχους που πραγματοποιούνται από τις νομαρχιακές και τις δημοτικές αρχές.



πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin