Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

H ρύθμιση για τα αυθαίρετα, τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου για τις οφειλές προς το Δημόσιο και η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
 
"Ε": "Ρύθμιση για τα αυθαίρετα από το '83".
"Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατά τα πρότυπα των ημιυπαιθρίων. Προβλέπεται γερή μείωση των προστίμων, που σήμερα είναι τσουχτερά και στην πράξη δεν επιβάλλονται.".
Η ΑΥΓΗ: "Αρχίζει το πάρτι για τη ΔΕΗ".

"Στην εκποίηση του ενεργειακού δυναμικού της χώρας προχωρεί η κυβέρνηση ισοπεδώνοντας την «παρακαταθήκη» του ελληνικού λαού σε ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ΑΠΕ και ορυκτό πλούτο στη λογική της διευκόλυνσης των επενδυτών και της συλλογής εσόδων".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυθαίρετα. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο".
"Με λογική «μαστίγιο και καρότο» τις επόμενες 15 ημέρες η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς το σχέδιο θα προβλέπει ταυτόχρονα: μείωση προστίμων, διακρίσεις μεταξύ των αυθαιρέτων αλλά και νέες ρυθμίσεις για τις κατεδαφίσεις όσων κτισμάτων δεν υπαχθούν στη ρύθμιση".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αγανακτισμένοι και γιαούρτια τρομάζουν τους βουλευτές και υπουργούς και παραλύουν την κυβέρνηση".
"Δεν έχει τέλος ο ...γιαουρτοπόλεμος σε βάρος υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εσχάτως παρακολουθούν τα πορτρέτα τους να γίνονται αφίσες με την ένδειξη «ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ» και να αναρτώνται στις εκλογικές τους περιφέρειες και τα πολιτικά τους γραφεία!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
: "Ηλιο, γη και ύδωρ ζητάει το Δ' Ράιχ".

"Ελληνικό ήλιο, γη και ύδωρ ετοιμάζονται να αγοράσουν κοψοχρονιά οι Γερμανοί. Ενέργεια, αεροδρόμια και τηλεπικοινωνίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεών τους για την επενδυτική εκστρατεία που ετοιμάζουν για την Ελλάδα, η οποία, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί με τους αποικιοκρατικούς όρους που προβλέπει το κεφάλαιο του εφαρμοστικού νόμου για τις ιδιωτικοποιήσεις".
ΕΘΝΟΣ: "Τακτοποίηση με συνταγή ημιυπαίθριων".
"Μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει καταρτιστεί το νομοσχέδιο για την οριστική λύση στο θέμα των αυθαιρέτων. Η τακτοποίηση θα γίνει με συνταγή ημιυπαίθριων. Καταβάλλοντας το πρόστιμο, ο ιδιοκτήτης γλιτώνει την κατεδάφιση και αποκτά δικαίωμα μεταβίβασης".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Δούρειος Ιππος της Παγκόσμιας Κυβέρνησης".

"Το γενικό σχέδιο στέρησης και λιτότητας που εφαρμόζεται ανελέητα και στην Ελλάδα, με το οικολογικό περίβλημα της Ατζέντας 21, αποσκοπεί στο να έλθει ως «σωτήρας» ο παγκόσμιος βασιλιάς τους".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κουκούλωμα στη Ζίμενς με επιλεκτικές παραπομπές".
"Τεράστια ερωτήματα για την ιδιότυπη ισοπαλία με δύο παραπομπές του ΠΑΣΟΚ (Τσοχατζόπουλος - Μαντέλης) και δύο της Ν.Δ. (Αλογοσκούφης - Μαρκογιαννάκης)".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση αυθαιρέτων με πρόστιμα-καρότο και φόρους-μαστίγιο".
"Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να δώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα με αρκετές αλλαγές, όπως ανακοίνωσε χθες".
ΕΣΤΙΑ: "Τα σημειώματα από την Εφορία".
"Αυτό που συμβαίνει εφέτος με τους φόρους δεν έχει προηγούμενο. Οι φορολογούμενοι έχουν χάσει τον λογαριασμό των διαφόρων φόρων, τελών και εκτάκτων εισφορών που καλούνται να πληρώσουν".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα".

"Μέσα στο προσεχές 15ήμερο θα κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοθέτημα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Εκτός ρύθμισης θα τεθούν όσα από αυτά βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές και σε δημόσιες εκτάσεις".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρόσθετα βάρη στα δάνεια".
"Επιπρόσθετα βάρη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκαλεί η νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ, που αποφάσισε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μία περίοδο που καλούνται να καταβάλουν νέους φόρους με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία δοκιμάζεται από την ύφεση για τρίτη συνεχή χρονιά".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Σε... κομμάτια θα πουληθεί η ΔΕΗ"
"Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι η μεγάλη «καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση που πρέπει από τη μία να πουλήσει -είναι δέσμευση στο Μεσοπρόθεσμο - και από την άλλη να μην «κόψει» εντελώς τους δεσμούς με τους συνδικαλιστές και ειδικά με τον Νίκο Φωτόπουλο, τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ που έχει λόγο και τρομάζει ακόμα και το φίλο του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Οχι Τρισέ στην επιλεκτική χρεοκοπία".
"Την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας υπογράμμισε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ ανακοίνωσε πως η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να δέχεται ως ενέχυρα τα πορτογαλικά ομόλογα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13
: "Αρχισαν οι... μάσες. Με το Βερολίνο οι πρώτες συμφωνίες".
"Εν αρχή ην το... Βερολίνο. Από κει αρχίζουν οι μεγάλες συμφωνίες για αποκρατικοποιήσεις, πώληση δημόσιας περιουσίας, και κάθε είδους συμφωνία για να είμαστε συνεργάσιμοι με τους δανειστές μας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: "Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη για Υγεία σε όφελος του λαού".
"Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους μετανάστες, στη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να οργανώσουν την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και την αντεπίθεση για την ανατροπή της, στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις σχολές και τα χωριά απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ".

ΤΑ ΝΕΑ
: "Αν το πληρώσεις μπορείς να το σώσεις".
'Σε δεκαπέντε μέρες θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η νέα ρύθμιση που προωθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα. θα ακολουθεί το μοντέλο των ημιυπαίθριων, θα προβλέπει μικρότερα πρόστιμα από τα ισχύοντα και όσοι υπαχθούν σε αυτήν και πληρώσουν, θα σώσουν το αυθαίρετό τους".
DEALnews: "Τεράστια κέρδη για τους τραπεζίτες".
"Ενα άγριο πόκερ σε βάρος της Ελλάδας, μεταξύ τραπεζών, ασφαλιστικών, οίκων αξιολόγησης και Γερμανίας, παίζεται για το ποιός θα φορτώσει βάρη στον άλλο και ποιος θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη του".
City Press: "«Νομιμοποιούνται» τα αυθαίρετα".

"Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την εισπρακτική μέθοδο των ημιυπαίθριων".


Metro:
"«Τακτοποίηση» αυθαιρέτων".

"Στα πρότυπα της ρύθμισης των ημιυπαίθριων θα κατατεθεί εντός των επόμενων 15 ημερών το σχετικό νομοσχέδιο".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ
: "Επιχείρηση - σκούπα για τις οφειλές στο Δημόσιο".
Σε «ξεκαθάρισμα» των πάσης φύσεως οφειλών προς το Δημόσιο θα προχωρήσει έως το τέλος του 2013 η κυβέρνηση, όπως προβλέπεται στην 4η επικαιροποίηση του μνημονίου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
"4 τομές στην ενέργεια. Στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ".
"Τη λύση του στρατηγικού επενδυτή για το 17% της επιχείρησης και την πώληση θυγατρικών, φαίνεται να προκρίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, τα πάντα θα αποφασιστούν μετά το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής σε τρίτους, στο πλαίσιο του οποίου εξετάζονται λύσεις όπως η πώληση λιγνιτικών μονάδων αλλά και οι ανταλλαγές λιγνιτικής ενέργειας".
ΚΕΡΔΟΣ: "Ακριβότερο χρήμα στην αγορά".
"Στην πλέον οξεία φάση ύφεσης για την ελληνική οικονομία, η νέα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ επιδεινώνει σοβαρά τις συνθήκες για τους δανειολήπτες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, καθώς αυξάνεται σημαντικά το κόστος για πληρωμές τόκων".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η αύξηση των επιτοκίων επιβαρύνει την οικονομία".
"Σφίγγει τον κλοιό για τους δανειολήπτες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ πρόσθετα βάρη στο κόστος των τόκων εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, που φέτος θα υπερβούν τα 16 δισ. ευρώ, προσθέτει η νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ".




πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin