Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon «Να φύγουν τώρα τα τσαντίρια»

 
Την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να ανοίξει ένας διάλογος για να απομακρυνθούν "τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος" δίνοντας μια εικόνα που αδικεί την Αθήνα, ζήτησε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι οι "πλατείες" μπορεί να είναι το σπίτι καθενός που δεν έχει δουλειά ούτε στον ήλιο μοίρα. Αλλά είναι άλλο πράγμα οι συγκεντρώσεις σ' αυτές που είναι και οξυγόνο για τη δημοκρατία και άλλο πράγμα τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος δίνοντας μία απαράδεκτη εικόνα, που πλήττει τη χώρα και οδηγεί σε μείωση του τουρισμού.

 
Ο Μ. Παπαϊωάννου επέμεινε ότι θα πρέπει να μπει μπροστά ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης, αλλά και ο Ν. Κακλαμάνης για να γίνει διάλογος, να υπάρξει συνεννόηση για να φύγουν τα αντίσκηνα. Αυτοί που έχουν κατασκηνώσει δεν είναι αυτοί που πάνε να διαμαρτυρηθούν το βράδυ της Κυριακής.
"Δεν θέλω να πάνε τα ΜΑΤ, δεν θέλω να γίνουν επεισόδια, αλλά να ανοίξει διάλογος για να αλλάξει αυτή η εικόνα που αδικεί την Αθήνα, τη χώρα μου και τις πεθαίνει", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι Ισπανοί αγανακτισμένοι έφυγαν από την κεντρική τους πλατεία.
«Να φύγουν τώρα τα τσαντίρια»
Ο υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνονται διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις που είναι οξυγόνο της δημοκρατίας, αλλά εξέφρασε τη διαφωνία του με τη σημερινή εικόνα. "Ο εμπορικός κόσμος πλήττεται, πεθαίνει και οι καταστροφές που έγιναν σε μεγάλα ξενοδοχεία πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αφορούν και τους εργαζόμενους που υπάρχουν εκεί", σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα δεν είναι χώρα του τρίτου κόσμου ούτε της Λατινικής Αμερικής".
Οπως είπε, "έχουμε προβλήματα, δυσκολίες, ανηφόρα μπροστά μας. Κάθε οικογένεια, κάθε άνθρωπος έχει προβλήματα. Δεν μπορούμε όμως να δίνουμε τέτοια εικόνα. Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ, θα βρει τελικά τον δρόμο της, αλλά χρειάζεται συμμετοχή και συνεννόηση όλων. Ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά".
«Να φύγουν τώρα τα τσαντίρια»
Βολές κατά εφημεριδοπωλών

"Απαράδεκτη η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του Τύπου"

 
Η ελεύθερη διακίνηση των εφημερίδων και της πληροφόρησης αποτελεί μέγιστο αγαθό για τη λειτουργία της δημοκρατίας και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το εμποδίσει. Αυτό δήλωσε ο Μ. Παπαϊωάννου με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κυκλοφορία του Τύπου μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με τη λογική των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι για το θέμα παρενέβησαν αυτεπαγγέλτως οι εισαγγελικές αρχές και δόθηκαν οδηγίες από την Εισαγγελία του ΑΠ για ομοιόμορφη εφαρμογή του νόμου για να μπορούν να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες. "Αλίμονο αν η χώρα στερηθεί την κυκλοφορία των εφημερίδων ή μπει σε αμφισβήτηση η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών", πρόσθεσε ο υπουργός σημειώνοντας ότι οι οργανωμένες ομάδες μπορεί να έχουν σε έναν βαθμό κάποιο δίκιο, αλλά δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα με κλειστά επαγγέλματα, αφού έχουν αλλάξει οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι οι ομάδες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν θεμελιώδεις λειτουργίες της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων είναι η ελεύθερη διακίνηση των εφημερίδων, της ενημέρωσης και της πληροφόρησης, που αποτελεί μέγιστο αγαθό, που κανένας δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει. Να διαμαρτυρηθούν μια μέρα το καταλαβαίνω, αλλά αυτή η διάρκεια ως Ελληνα πολίτη με βρίσκει απέναντι" κατέληξε ο υπουργός.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin