Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αυξάνονται τα συνθετικά ναρκωτικά στην ΕΕ

 
 
Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται κάθε χρόνο τα συνθετικά ναρκωτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου πωλούνται νόμιμα παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 41 ουσίες καταγράφηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2010, έναντι 24 τον προηγούμενο χρόνο.

Αυτά τα νέα ναρκωτικά βασίζονται συχνά σε χημικά προϊόντα τα οποία δεν εμπίπτουν σε κανένα διεθνή κανονισμό.

Περίπου το 5% των νεαρών Ευρωπαίων (15-24 ετών) δηλώνουν ότι έχουν κάνει χρήση συνθετικών ναρκωτικών, ποσοστό το οποίο φτάνει το 16% στην Ιρλανδία, το 9% στην Πολωνία και τη Λετονία, το 8% στη Βρετανία και το 7% στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το 5% των ερωτηθέντων που παραδέχθηκαν ότι έχουν κάνει χρήση συνθετικών ναρκωτικών, οι βασικές πηγές από τις οποίες τα προμηθεύονται είναι οι φίλοι (54%), διακινητές σε νυχτερινά κέντρα (37%), ειδικά μαγαζιά (33%) και το ίντερνετ (7%).

Η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ εκτίμησε ότι πρέπει «να δράσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να προστατεύσουμε τα παιδά μας», ενισχύοντας τους ήδη ισχύοντες κανόνες για να εντοπίζονται πιο αποτελεσματικά αυτές οι ουσίες και φροντίζοντας «το νομικό μας πλαίσιο να είναι πιο αποτελεσματικό και συμπαγές ώστε να τις αντιμετωπίσει».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin